TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssiiko tanssija sanojen mukaan? (Soittelija 2004-09-07 22:50)

Tanssiiko tanssija sanojen mukaan?

Pixu
2004-09-08 8:16

Kiitos Ope, sanoit kuten ajattelen monessakin kohdassa, mutta etenkin... Pieni revittely ja kikkailu toisinaan on hauskaa. Ei kuitenkaan niin rankasti, että biisin perusta katoaa. Revittelyä ei yleensä myöskään kannata tehdä nopeuttamalla biisiä ylimäärin. Voisi ajatella, että kun soittaja pitää hauskaa, niin silloin tanssijallakin on hauskaa.

Musiikin tulkitseminen tanssilla on ainakin mun kohdalla täysin tunnelmasta kiinni. Sama kappale voi eri iltoina tulla tulkituksi täysin eri tavoin riippuen tietysti viejästä ja esittäjästä, mutta etenkin tunnelmasta. Solistisen osuuden voi laulajan sijaan hoitaa jokin soitin, mutta toki tutussa kappaleessa kaipaan sitä selkeää melodiaa. Vaikka jatsahtavasta ja varsinkin swingahtavasta musiikista pidänkin, lavoilla on musiikin oltava erilaista kuin pienissä klubeissa.

Eli ei - en tanssi sanojen mukaan. Toisinaan en edes halua tietää mistä kappaleessa on kyse. Parhaillaan korvissa soi Norah Jonesin kappale - hidasta valssia muuten - eikä Eväs ole paikalla pyörittämässä. Voih...

Kirjoittajan avainsanat: sanat, sävel, swing

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu