TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanhuhovissakin taas tanssittiin (Ripe 2004-09-05 12:24)

Tanhuhovissakin taas tanssittiin

Ripe
2004-09-05 12:24

Vaihteeksi tunsi itsensä ihan VIP-vieraaksi. Uusi vetäjä tarjosi kaikille sisään tulleille kakkukahvit. Tulikin oikein pirteä olo. Kyllä nyt jaksaisi tanssia. Eikun salin puolelle pokkaamaan. Harvalukuisen yleisön joukosta ei ollutkaan vaikeaa valita tanssitettavia, kun ei ollut kuin pari-kolme kohtuulliselta näyttävää. Riutan päättäjäisissä kuuluin siihen iältään vanhimpaan kymmennykseen, Tanhulla taas varmaankin nuorimpaan. Niin ne tilanteet vaihtee vielä meikäläisenkin ikäisenä, vaikka ihan seniorina olen itseäni pitänyt. Mikään ei tunnu Tanhulla muuttuneen, vaikka vetäjä vaihtui. Siitä jatkettiin, mihin keväällä lopetettiin, siis yleisön osalta.

Turhaa urputusta, kun tänne on tultu, täytyy nyt ainakin tanssittaa ne kolme. Eikä se huonosti mennytkään. Erittäin rutinoituneista lavaleideistä oli kyse. Ja kun heidän lisäkseen saliin illan kuluessa saapui toinen mokoma samantasoisia tätejä, ei siinä ehtinyt pitämään kuin pari pientä juomataukoa. Ne olivatkin tarpeen. Meinasi kieli jäädä kitalakeen kiinni naisten tunnin jälkeen. Jokaikinen pari haettiin!

Viime viikolla käytiin keskustelua tanssikulttuurin muutoksista. Kyllä se muutos oli ainakin Tanhulla erittäin konkreettisesti havaittavissa. Käytännön aikamatkailua menneisyyteen. Lavaleidit selvisivät vielä hyvin hitaasta valssista ja fuskustakin jotenkin, mutta sitten olikin jo pakko turvautua ainoaan (!) nuoreen naiseen, jonka hakualueelta löysin. Tai no, oli heitä kyllä kaksi, mutta toinen ei ollut ihan niin osaava. Buggia ja cha-chaa mentiin kengät sauhuten ja hidas valssikin päästiin tanssimaan tyhjällä lattialla tosi piiiiitkillä askelilla. Pinssiä en nähnyt, enkä tiedä seuraako hän palstaa, mutta suurkiitokset kuitenkin.:)))))

Lisää kontrastia sieltä toisesta päästä saatiin naisten tunnilla, kun pari isoisoisoäitiä tuli hakemaan. Kyllä heillä eräänlaista tanssitaitoakin oli, mutta kovin kovin lyhyt askel, kummallinen tanssiasento ja olemattomat variaatiot perusaskeleeseen. Mummot ovat ilmeisesti tottuneet siihen, ettei ne miehet kuitenkaan osaa, joten näytetään se perustahti sille miehelle ja jos se on tarpeeksi hyvä, niin kyllä se tahdissa pysyy!

Paikkana Tanhu on mielestäni hyvä, sekä lattialtaan että akustiikaltaan. Minkä ihmeen takia loistavalle parketille oli kylvetty kahvia. Tuloksena oli epätasainen pito, joka illan kuluessa kuitenkin kiertouralla parani (lue = tasoittui lieväksi liukkaudeksi, jonka pystyi ottamaan huomioon tanssiessaan), mutta jive ei oikein luonnistanut, kun ei voinut luottaa keskilattian pitoon. No, voihan sen jiven mennä fuskuna. Kattoon asennetut sekoittimet pitivät ilman kiitettävän raikkaana koko illan. Niin kyllä pitäisikin, kun väkeä mahtuisi ainakin neljä kertaa enemmän vielä väljästi tanssimaankin. Saas nähdä, mitä vetäjä tilanteen parantamiseksi keksii. Avajaisten vetonaulana oli lukuisia tavara-arvontoja. Ja isoja paketteja olikin. Onkohan seuraavaksi bingon vuoro?

Yhteenvetona sanoisin, ettei yhtään huono tanssireissu minulle. Kiitokset myös kaikille lavaleideille. Pohkeet ovat vieläkin ihan krampissa (magnesiumia on syöty;)). Tuskin ilta oli huono niille evästetyillekään, jotka saivat nauttia loistavista orkestereista ja tyhjästä tanssilattiasta. Muutama pari näytti olleen paikalla. Lavaleidien osalta en oikein uskalla sanoa, mutta kyllä heitä jotkut muutkin näyttivät joskus hakevan. Ei Tanhua voi tämän perusteella kyllä suositella muuhun, kuin eväsretken kohteeksi! Siihen suositus sitten onkin täydet *****

PS. Pinssejäkin tuli bongattua yksi, joten en ollut ainoa. Vanhemman herrasmiehen nicki tosin jo unohtui hatarasta päästäni.

Kirjoittajan avainsanat: Tanhuhovi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu