TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ämyri (Lurjus 2004-08-24 10:32)

Valintaoikeuden käyttämisestä

Suke
2004-08-25 10:06

Olisin pikkuisen eri mieltä kommentistasi, joka koski keskivertotanssijaa Suomessa ja Ruotsissa. Mikä on keskivertotanssija yleensäkin, onko se tanssikursseja käymätön ns. "tavallinen tallaaja", vai mikä?

Ruotsissa on mielestäni selkeämpi jako tansseissa kuin Suomessa. Jos menet tansseihin, jotka on mainostettu "modern"-tansseiksi, niin siellä on musiikki yleensä 2 nopeaa ja 2 hidasta. Alueelliset erot ovat kuitenkin melkoiset soitettavassa musiikissa ja tanssijoiden tasossa. Mogen-tansseissa tulee jo monipuolista musiikkia ja niitä voisi verrata Suomen lavatansseihin lajivalikoiman määrässä. Gammaldans-tilaisuudet ovat enemmän varttuneiden tanssit ja musiikki on Suomen konkaritansseihin (eläkeläiset) verrattavaa.

Ruotsalainen keskivertotanssija, joka käy säännöllisesti esim. mogen-tansseissa ei häviä suomalaiselle lavatanssijalle taidoissa. Daamit varsinkin osaavat sopeutua hyvin suomalaiseenkin vientiin. Tiukka syliote ei ole oikein mieleen, mutta oikea käsi selällä ja vasen kyynärtaipeesta kiinni on ihan jees. Normaali tanssiote on modern-tansseissa viesti daamille, ettei halua lähelle eikä ole kiinnostunut seurasta (varsinkin naistentansseissa).

Kirjoittajan avainsanat: ruotsalaiset tanssit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu