TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lavoilla vaadittava tanssitaito (Tutti Frutti 2004-08-10 15:35)

Passiivista laahustamista

Trickster
2004-08-17 12:14

"Eräskin hyvä tanssijamies,jota hain upealle tangolle, laahusti kappaleet hyvin passiivisesti "mummoaskelin" lävitse ja se tuntui tosi ikävältä. EN erehdy enää koskaan hakemaan häntä naistenhaulla - se on varmaa se!"

Useimmille on varmasti tuttua tuo toisen ihmisen kanssa 'alitanssiminen', joka ei tosiaankaan tunnu mukavalta. Tuntuu ikävältä, jos tulee tunne siitä että toinen tahallaan laiskottelee eikä voisi vähempää välittää paristaan.

Joskus voi olla kysymys väärinkäsityksestäkin, joka johtuu ihmisten erilaisesta tavasta liikkua ja kuulla musiikkia. Tangossa haluan joskus mennä aivan lyhyillä askelilla, nautiskellen askeleen ajoituksesta, pienen pienistä viiveistä ja samalla tunnustellen kappaletta jotenkin jostain lantiosta lähtevänä, ulkoisesti pienenä, mutta tarkoituksenmukaisena liikkeenä, joka kuitenkin selvästi tuntuu sisäsyntyiseltä ja omasta mielestä miellyttävältä.

Askellus voi tuolloin parista tuntua ehkä 'mummoaskellukselta' ja askelpituus, vartalonkäyttö ja kuviot voivat jäädä hyvin minimalistisiksi. Joskus on tuntunut siltä, ettei daami ole tanssiani ymmärtänyt ja olen sitten pyrkinyt tanssimaan suuremmilla liikeradoilla. Usein kuitenkin tulee daamista ja hänen liikkumisestaan niin hyvä tuntuma, että tuntuu itse luonnolliselta hakea tanssiin herkkyyttä totutusta poikkeavalla tavalla. Aina ei siihen kyllä ruuhkasta, musiikista tai omasta fiiliksestä johtuen ole ollut edes mahdollisuutta, vaan on pitänyt mennä virran mukana parhaan kykynsä mukaan soveltaen :(

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu