TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lavoilla vaadittava tanssitaito (Tutti Frutti 2004-08-10 15:35)

Kaunis tangon askel?

HNN
2004-08-16 19:16

Osoitteesta http://www.ballroomdancers.com/Learning_Center/ löytyy kuvaukset eteen- ja taaksepäin askelista ja niiden alapuolelta videot, The Forward Walk ja The Backward Walk.

Tanssilavoilla miesten askel on yleensä kuvauksen mukainen, lyhyempänä. Naiset ovat jostain syystä omaksuneet tavan tanssia jäykillä koukkupolvilla. Ilmeisesti olettavat, että se on hyvän tanssijan merkki ja matkivat siinä toisiaan.

Usein matkitaan tanssia sellaisena miltä se näyttää hyvillä tanssijoilla, esim. MM-vakiotanssijoilla. Liikkeitä tehdään kopioimalla osaamatta käyttää niitä osana jatkuvaa liikettä. Mm. laskujen tulisi olla osa ponnistusta edeltävää puristusta, COMPRESSION.

Osoitteen videoissa näyttää kuin tanssittaisiin polvet koukussa, mutta hidastamalla videoita kuva kuvalta näkee, että naisenkin polvi suoristuu.

Krisse sanoi aivan oikein että askeleen saa pidemmäksi koukistamalla polvea, mikä siirtää vartalon painopistettä taakse päin. Näin kun venyttää askelta paikallaan tai vakio nopeudella.

Liikkuva jalka menee lattiaan heti, kun vartalon painopiste siirtyy tukijalan päältä liikkuvan jalan suuntaan, ellei jokin vastakkaissuuntainen voima pidä vartaloa tasapainossa niin, että askel voi venyä. Kun työntää tukijalalla lattiasta vartalon ja polven oikaisulla säären lattian suuntaiseen KIIHTYVÄÄN liikkeeseen, syntyy massan hitaudesta johtuva liikkeen vastainen voima, joka tukee vartaloa niin, että askel voi pidentyä. Näin tehdään normaalissa kävelyssäkin. Helpoimmin kiihtyvän liikkeen saa jalalle, polven oikaisulla. Ylävartalon nopeus voi olla lähes vakio.

Jos työntää voimalla vartalolle suuren kiihtyvyyden tuntuu, kuin selkä retkahtaisi taakse päin. Tai jos kapeaa korkeaa kukkamaljakkoa työntää alareunasta pöytää pitkin KIIHTYVÄLLÄ nopeudella, kaatuu maljakko taaksepäin. Suurikaan vakio nopeus ei kaada.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu