TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Extreme-retki Jyväshoviin (E.Tuomas 2004-08-16 13:51)

Extreme-retki Jyväshoviin

E.Tuomas
2004-08-16 13:51

Vieläpä naistentansseihin - retken tein viime torstaina.

Otin slovarilla edestakaiset hitaat ja ensimmäinen hakijani paukautti: "AI SÄÄ OSAAT ASKELEITAKIN!" Toinen hakija oli umpihumalassa eikä tiennyt askelista yhtään mitään. Kyllähän se siitä sitten rauhoittui. Löytyi mukavia ihmisiä ja mukavahan oli myös ensin hakenut rouva. Pari kokeneempaakin tanssijaa oli hakijoiden joukossa. Oikeastaan on kiva, että vähemmän tanssineet uskaltautuivat parketille ja hyvinhän heidän kanssaan slovarit yleensä menivät.

Ravintola on (pienehkö parketti ja baari lattian vieressä lähellä orkesteria) savuinen ja meluisa. Väki täytti parketin ja osin parketin viereiset käytävät. Illan orkesteri Top-Zet soitti monet kappaleet turhan kovalla volyymilla. Humpat ja popit vetäydyinkin turvallisen kauas. Tyrkyllä olin lähinnä hitaat ja jonkun valssin sekä tietysti taukomusiikin. Ja tietysti ne ainoat tangot. Ai niin, tuliko tauolla tangoa joku puolikas kappale, mutta pettymys, kun seuraava oli jo muuta tahtilajia. Jenkkaa ei orkesteri soittanut.

En voinut olla vertaamatta paikkaa "lähikapakkaani" Monrepoohon, josta huonot orkesterit ovat ajoittain karkoittaneet tanssivaa väkeä. Silti Monrepoon etenkin arki-illoissa on yleensä riittänyt tosi hyvin tanssivia naisia. - Ei sillä, että mittaisin ihmistä hänen tanssitaitonsa mukaan. Ja tiedän, miten muutamien osaaminen nostaa toisten kynnystä parketille. Mutta näin havaintona ja tanssipaikan ilmettä kuvaavana. - Suppea on kokemukseni, mutta jo heinäkuussa Pohjois-Savon pikkukaupungeissa minulle tuli tunne, että tupakkalaki ja sen hengen noudattaminen on eteläsuomalaista ylellisyyttä. Sama tunne tuli nyt myös Jyväshovissa.

Joo. Matkailu avartaa. Ei enää niin harmita, että Monrepoossa riviorkesteri vain harvoin hoksaa soittaa hitaat valssit eka setillä. Siis silloin kun vielä mahtuu ja tanssin osaavat ovat jo paikalla.

Kirjoittajan avainsanat: Monrepos, Monrepoo, Top-Zet

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu