TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kiitollisuutta elämälle.... (Julia 2004-08-14 17:19)

Kiitollisuutta elämälle....

Julia
2004-08-14 17:19

....että voi tulla ja mennä, tanssia ja tehdä kaikkea mukavaa ja kesää on edelleenkin jäljellä, vaikka viileän kosteat illat ennustavat syksyn valtaa.

Tulenliekki ja Krouvin Lava, joka muuttunut edellisestä kerrasta niin edukseen, että eiköhän vielä tänä suvena ole tehtävä uusi matka. Väliin sopi Jenkkapirtin naistentanssit.

Olen kartellut Tulenliekkiä lattian ja takkalämmityksen takia. Nyt niihin ei kiinnittänyt huomiota eli ainakin lattia oli sopivan liukas. Keskellä olevaan takkaan sytyteltiin valkia aika myöhään, joten sekään ei kuumentanut lisää.

Erkki Räsänen ja Elysee olivat paremmat kuin muistin. Oikeastaan luulin meneväni Kari Hirvosta katsomaan, mutta kuningas kuin kuningas ja Räsäsen esiintyminen ja äänenkäyttö olivat miellyttävät ja tangoja tuli ja niitä tuli tauoillakin, joten siltä osin oikein mukava ilta. Ei jäänyt uupumaan mitään tanssilajeja, joten Elyseen/Räsäsen tanssi-illat eivät jää paitsioon jatkossakaan.

Tilaa oli tanssia itsekunkin taidon mukaisesti, sillä herroilla oli kohtalaisen hyvä vientitaito ja mukaan oli sattunut myös hieman taitureitakin. Seinäruusuja ei ollut, ehkä herroja istui vielä katselemassa, kun naisten penkki oli tyhjänä. Kaiken kaikkiaan oikein mukava tanssi-ilta. Suuri kiitos illasta kuuluu Hyvinkään tanssimatkailijalle. Ainoa mikä harmitti, kun en puolen yön aikaan muistanut käydä ulkona katsomassa tähdenlentoja, kun niitä piti olla havaittavissa runsaasti.

Naistentanssit ovat jostain syystä vaikeita, vaikka kuinka itse voi hallita illan kulun. Lukihäiriöisenä ja ehkä kun lääkitys ei aina ole kohdallaan, en ymmärtänyt Humppiksen kirjoitusta. Että Jenkkapirtti ei ole oikeiden tanssijoiden listalla, mutta nyt sattumoisin heitä kuitenkin oli paikalla… vai…. Ei väliä, ne oikeat tanssijat-ilmaisu jäi alitajuntaan työstymään. Mikähän tanssija itse olen; siinäpä miettimistä.

Jenkkapirtti on hyvä tanssipaikka. Foxpop ja Finkut, ihan hyvä yhdistelmä illaksi. En vain voi välttyä huomaamatta, että jälkimmänen F ei ole entisenlaisensa. Voisi luulla olevan runsaasta keikkailusta väsymystä, mutta kun lomakin on kuulemma takana. Kieltämättä heidän esittämänsä kappaleet ovat ammattilaisten esittämää, mutta jokin puuttuu, mitä aikaisempina aikoina heidän esityksessään on ollut ja yksi ainakin on yleisöön suuntautuminen. Huipulla pysyminen ei ole itsestään selvyys.

Musiikki oli siis erinomaista tanssi-illaksi. Naisia oli tavalliseen tapaan paljon. Rikottiin kilvan hyviä tapoja ja kai loukattiin joidenkin herrojen periaatteita. Jos olisi jäänyt odottamaan, mitä seuraavaksi tulee, olisi saanut odottaa illan. Ehkä kuitenkin haussa jokainen noudatti omia periaatteitaan. Ei ventovierasta syöksytä suinpäin hakemaan. Kyllä ne ovat tuttuja ja joiden kanssa tietää tanssin sujuvan. Vieraiden hakemisessa itselläni on maltillisuutta ja uskon niin olevan toisillakin naisilla.

Mukava oli seurata, miten herrat käyttäytyvät hakutilanteessa. Useimmat ovat ilolla lähdössä mukaan jo pelkästä hymypyynnöstä. Pari herraa käänsi katseensa pois ja jopa selkänsä, vaikka matkaa oli monta metriä ja en ollut liikahtanutkaan. Katseeni vain kiersi, että ketä hakisi. Kyllä meitä on moneksi ja on meillä aikaa kirjoitella niin näitä matkakertomuksia kuin etiketeistä, eväistä, asennoista tanssilattialla yms. Tämä kaikki on kevyeksi punnittua oikeassa elämässä. Mutta ehkä tarvitsemme tällaista jaksaaksemme elämän arjen ja ankeudenkin.

Pinssiläisiä ja tuttuja oli paljon, joten ajoittaisesta ruuhkatilanteesta huolimatta oli mukava tavata ja tanssia. Kiitos tutuille ja erityisesti Orimattilan herralle tangoista. Hän on hyvä esimerkki miehestä, joka ei eleelläkään näytä, että miten pääsisi pakoon… Ikävä kun ahtaudessa vasta loppuillasta huomasin pääkaupunkiseudun herran, joka oli Syvälahden lavalla aikaisemmin. Valitettavaa oli etten muistanut häntä ennen kuin tanssiessa. Tämä Vade saa pikkuhiljaa vallan.

Krouvin lava ja Omega. Siinäpä hyvä yhdistelmä. Toisena soittanut jyväskyläläinen orkesteri oli myös erinomainen. Lattia oli sitten viime kesän parantunut. Liekö hiottu etusalin lattia, mutta oli yhtenäisen näköinen takatilaan nähden. Koko vaikutelma tanssipaikasta oli parempi kuin hyvä. Kelpaisi etelän oikeidenkin tanssijoiden käydä katsomassa lava. Pavi, Ruusulinna, Riutta ym jäävät toiseksi ulkoisilta puitteiltaan.

Väki tulee hitaasti paikalle, mitä ei osaa kuin ihmetellä. Siinä etelän tanssipaikat eroavat; siellä ollaan paikalla, kun tanssit alkavat tai ainakin melko pian eikä klo kymmenen.

Kyllä Omegaa kuuntelee ilolla. Kaikkea tulee ja aivan uskomattomalla taidolla. Siinä on orkesteri, joka on nousussa koko ajan. Vielä vuosi sitten pidin heitä yhtenä monista, mutta aika tekee tehtävänsä soittajalle ja kuulijalle/tanssijalle - kehityksen kulkua ei voi estää, jos pitää tekemisestään. Eija Kantolalla on kauniita kappaleita, mutta ehkä voisi olla hieman molipuolisempaa tanssillisesti. Hän on joka tapauksessa yksi parhaita naisesiintyjiä. Ja Tomi, kun tangontanssin taitaa, niin soittamisessakin on taikaa....kiitos. Se sinertävä on työn alla.

Tanssillisesti ilta oli tavallinen. Maaseudulla tanssiväki koostuu meistä maalaisista. Joskus joku luova herra/daami sattuu paikalle. Erään ulkonäöltä tutun herran kanssa mentiin kyllä ihan älyvapaata lattaria niin, että hymyilystä ei ollut tulla loppua. Kysyinkin jo välillä, että kumpi meistä oikein kosii. Yritin kyllä parhaani, kun kosiotanssista oli kyse. Herra vilautti kättään, jossa sormus kiilsi… Terveisiä ja kiitos paremmalle puoliskolle, jos sattuu lukemaan. Oli kyllä mukana.

Pinssi rinnassa ojensi herra minulle vaatteeni lähtiessä. Mukava nikki, olikohan Tähkäpää vai. Sopii hyvin viljapeltojen reunassa olevan tanssipaikan pitäjälle/järjestäjälle. Tunnuit lukevan palstaa. Palautan kyllä numerouuno narikkalapun - jäi kellonranteeseeni. Juttutuokion perusteella otat huomioon tanssijoiden toiveita, siitä kiitos Sinulle.

Krouvin lavalle on hyvät ohjeet netissä, mutta niin vain sotkeuduin pimeässä lähtiessä kun läksin toisen auton perään. Onneksi tuntui siltä, että väärään mennään ja siinä katsellessa tieopasteita kirkas tähden lento oli pimeydessä. Olikohan Perseidien tähdenlentoparvesta eksynyt tähti liikenteessä?

Kirjoittajan avainsanat: Tulenliekki, Krouvin lava, Jenkkapirtti, Tanssiorkesteri Omega

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu