TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Foksin ja tangon ero? (Tanssivarpunen 2004-08-11 10:02)

Selkäranka suorassa

Pia M
2004-08-12 13:35

Poski poskea vastaan tanssiminen tai lonkat vierekkäin (esim. miehen ohiaskeleessa) ei taida oikein onnistua selkäranka suorassa.

Mitäpä tarkoitat kun sanot "selkäranka suorassa"? Takaa katsoen pystysuorassa varmaankin, siten ettei selkään kohdistu skolioottista sivuttaisvääntöä?

Toki voidaan myös ajatella, että sivulta katsottuna ryhdin tulisi olla luonnollinen. Ei siis kumara, eikä takakenoon pakotettu.

Ylhäältä katsottuna taas tanssiin liittyy paljonkin vartalon kiertoa, mitä kyllä minusta voidaan pitää luonnollisena liikkeenä.

Poski poskea vasten en muista tanssineeni koskaan. Se asettaa niskan omituiseen kulmaan. Ohimo sen sijaan voi olla painettuna miehen ohimoa / poskea vasten, mikäli mies on sopivan mittainen. Selkärankaan ei tuossa tapauksessa kohdistu minkäänlaista vääntöä. Kyseessä on hyvin kevyt pään kallistus. Voin tarpeen tullen demonstroida asiaa MVaarin kanssa, jos osutaan samoille tanssipaikoille Fleckerin kanssa.

Lonkat vierekkäin? No tuotahan näkee, mutta se on virheaskellus. Ohiaskelessa tärkeitä seikkoja ovat 1) naisen vahva oikea kylki, jolloin nainen pitää paikkansa eikä "valu" miehen kainalon alle jolloin lonkat menevät vierekkäin 2) naisen vaakasuora vartalon kierto, joka mahdollistaa ohiaskeleen ottamisen ja 3) se, että mies antaa naiselle tilaa ohittaa. Selkärankaan ei tällöinkään kohdistu sivuttaisvääntöä, ja tämänkin voin tarpeen tullen demonstroida em. tavalla.

(...mutta miksi demonstroida, kun kuitenkin olemme samaa mieltä siitä, että poski poskea vasten tai lonkat vierekkäin ovat tanssiasentoja, jotka vääntävät selkärankaa...? :-) olenpa hupsu

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu