TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Foksin ja tangon ero? (Tanssivarpunen 2004-08-11 10:02)

"oikeat" tanssitavat seuratansseissa

Krisse
2004-08-12 8:41

Näissä keskusteluissahan on aina hyvä muistaa se, että seuratansseja ei ole vakioitu, eli mikään suuri raati ei ole päättänyt miten seuratansseja kuuluu tanssia. Varmaan kaikissa lavoilla tanssittavissa tansseissa on useita variaatioita perusaskeleissa, perustyyleissä yms. Valintoja näiden välillä joutuu tekemään jokainen ohjaaja päättäessään miten alkeita lähtee opettelemaan, ja samaten tietysti jokainen tanssija sitten kun tanssi on siinä vaiheessa että haluaa alkaa kokeilla muitakin tapoja kuin sitä ensin oppimaansa.

Valintaperusteita tietyn perusaskeleen/tyylin/tekniikan valintaan voivat olla esim.
- helppo opettaa
- helppo oppia
- pääsee nopeasti tanssimaan
- saa hyvän pohjan tekniikalle edistymistä ajatellen
- näyttää kauniimmalta kuin joku toinen tyyli
- tuntuu mukavammalta kuin joku toinen tyyli
- tanssista saadaan liikkuvampaa
- tanssi näyttää perinteiseltä/lajinomaiselta
- tanssiin saadaan uusia elementtejä
- helpottaa tulkintaa
- on ergonomisesti parempi, vähentää loukkaantumisriskiä
- helppo viedä/seurata

Tätähän voisi jatkaa loputtomiin. Tästä sitten jokainen valitsee oman makunsa ja painotustensa mukaan mitä haluaa opettaa/opiskella, ja alkuvaiheessa varmasti painottuvat eri asiat kuin konkarivaiheessa.

Aina voidaan sanoa vaikkapa että useimmiten suomalainen lavafoksi kulkee perusrytmillä hidas-hidas-nop-nop josta viimeinen askel usein otetaan yhteen, mutta minä en ainakaan menisi sanomaan että se on OIKEIN ja jokin muu tapa on VÄÄRIN. Lavatansseissahan saa mennä vaikka tasahypyllä kaikki tanssit jos tykkää, mutta ylläolevasta listasta voi löytyä monia perusteita siihen miksi joku toinen tapa voisi olla mukavampi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu