TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Foksin ja tangon ero? (Päivi 2004-08-10 16:44)

Foksin ja tangon ero?

Walker
2004-08-11 20:52

Foksin ja tangon erot ovat ihan muualla kuin siinä että tuleeko nelonen kolmosen viereen vai ei. Kumpaakin askellustapaa opetetaan edelleenkin molempiin tansseihin. Tanssillisesti "ohiaskellus" on vapaampi erilaisiin askelsarjoihin ja sovelluksiin esimerkiksi musiikintulkinnassa, mutta se on kuitenkin aloittelijalle vaativampi tanssillisuuden suhteen. Sosiaalifoksin askelluksella saa helpommin tanssillisuuden tunteen, kun siihen tulee sillä nelonen viereen askeleella automaattisesti "tanssillinen nytkähdys" ilman että sen eteen tarvii juurikaan mitään tehdä. Muuten sosiaalifoksin askellus on erittäin voimakkaasti musiikin tulkintaa ja "oikeaa tanssillisuutta" rajoittava. Eikä muutenkaan ole mitään mieltä vääntää jokaista foksia ja tangoa askelluksella hidas, hidas, nop, nop(viereen), jos muuten vähänkään tanssia hallitsee. Monille tanssijoille sosiaalifoksin askellus on täysin riittävä.

Niin kuin tanssillisesti erilaisia ovatkin, niin tangoon ja hitaaseen foksiin näyttää sopivan nämä uudetkin samat perusaskellukset. Kun nyt tango on pääsemässä eroon sosiaalifoksin rasitteestaan niin samoin on käymässä myös hitaalle foksille ja aivan samoin askellusperiaattein. No.. ei nyt sentään yksi yhteen, koska musiikkiin tanssiminen näillä uusilla askelluksilla toimii paremmin ja näin myös tanssien luonteenmukaiset erot on helpompi ottaa tanssissa huomioon.

Näyttäisi jopa siltä, että eräät ohjaajat ovat täysin luopumassa sosiaalifoksin askelluksen käytöstä tangon ja foksin alkeisopetuksessa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu