TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lavoilla vaadittava tanssitaito (Tutti Frutti 2004-08-10 15:35)

Vartalonkäyttö foksissa ja tangossa

E.Tuomas
2004-08-11 13:11

Kun kesä ja kiireet, niin lyhyesti.

Foxi voi olla tasaisesti etenevää "kettujuoksua", mutta foxia voi myös mennä "fuskufoxina", jolloin siinä joustot korostuvat. Foxia voi varmaan viedä myös käden ali ilman että foxi muuttuu siitä heti fuskuksi. Olettaisin, että kallistukset ovat myös sallittuja, vaikka itse en niitä juurikaan käytä. Foxin asento ei lähtökohtaisesti ole tiivis kontakti, mutta pistoissa niin joutuu ottamaan. Ja kun asento ei ole tiivis, se mahdollistaa naiselle, jos hän haluaa, pientä musiikin tai askeleen tulkintaa ylävartalolla.

Tango kulkee vakaassa vaakatason linjassa. Joskus määriteltiin, että parin ylävartalot ovat "kuin yhteen betonoitu". Eli asentoon kuuluu lähikontakti. Tämä mahdollistaa viennissä paljon vapaamman musiikin / rytmin tulkinnan kuin foxi. Tulkinta tapahtuu tuossa vaakatasossa (nyt hieman yleistän) lukuunottamatta taivutuksia. Tiivis tanssiasento helpottaa nopeitakin suunnanvaihdoksia tai pyörähdyksiä. Samoin pikku nyanssit erottuvat siinä paremmin kuin foxissa. Koristelevassa jalankäytössä tyylikkyys säilyy tangossa pitemmälle kuin foxissa.

Jokainen tietysti tanssii miten haluaa. Itse perustelen tangon ja foxin eron tekemistä seuraavasti:

Tangolla on perinteikkäät juuret, joiden soisi näkyvän tangon tyylissä.

Jos näkee parin tanssivan eikä kuule musiikkia, olisi silti kiva tietää, mitä tanssia pari tanssii.

En mielellään inflatoisi tangon kuvioita tai pikkujuttuja käyttämällä niitä foxissa. Iltani on hauskempi, kun saan selvästi erottuvina tanssia sekä tangoa että foxia.

Kirjoittajan avainsanat: tango, foxi, tanssiasento

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu