TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lavoilla vaadittava tanssitaito (Tutti Frutti 2004-08-10 15:35)

Kaunis tangon askel?

Krisse
2004-08-11 11:00

Tiedän että täältä löytyy PALJON paremmin asiasta tietäviä, mutta yritin itsekin miettiä miten foksin ja tangon askelta kuvaisi... itse miellän sen jotenkin näin (saa ehdottomasti korjata/täydentää)

Foksi: Jousto tulee joka toiselle iskulle. Hitaiden askelten kestohan on kaksi iskua, joten askel otetaan ensimmäisellä iskulla suhteellisen suoralle jalalle, ja jousto ("niiaus") tulee toisella iskulla kun paino siirtyy askeleen ottaneelle jalalle. Askel on siis tavallaan kaksivaiheinen, ensimmäisessä tukijalka ponnistaa ja astuva jalka siirtyy eteenpäin, jolloin molemmat jalat suoristuvat, toisessa vaiheessa paino siirtyy astuvalle jalalle joka joustaa hieman ja toinen jalka siirtyy painottomana eteenpäin valmiina ottamaan seuraavan askeleen.

Jouston harjoittelu lienee helpointa aloittaa pelkillä hitailla askeleilla ja yrittää sitten säilyttää saman joustotahdin nopeillakin. Nopeissahan jousto tulee vain jälkimmäiselle (yhteen)-askeleelle.

Tango: ero joustossa tulee siitä että jalat eivät suoristu yhtä aikaa, joten pää kulkee matalammalla ja tanssi näyttää "hiipivältä" eikä pomppivalta. Lähtötilanteessa molemmat jalat ovat hieman koukussa. Askeleen ensimmäisessä vaiheessa paino säilyy tukijalalla ja astuva jalka suoristuu eteenpäin mutta paino ei vielä siirry sille. Toisessa vaiheessa tukijalka ponnistaa voimakkaasti jotta paino siirtyy nopeasti askeleen päälle ja toinen jalka (joka vielä äsken oli tukijalka) tulee painottomana viereen valmiina ottamaan toisen askeleen. Erona edelliseen paino ei siirry suoran jalan päälle joka sitten joustaa, vaan jalka joustaa heti kun paino alkaa siirtyä ja ottaa painon vastaan koukistuneena.

Argh. Tämä olisi jokseenkin paljon helpompi näyttää. Kukaan ei varmaan ymmärtänyt tästä mitään mutta jotenkin näin minä tämän hahmotan. Mersu, älä naura.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu