TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lisää tanssikalenterin luotettavuudesta (Stefanus 2004-07-29 10:29)

Lisää tanssikalenterin luotettavuudesta

Matti Jokinen
2004-08-03 0:45

Anneli Mattilan kohdalla, ainakin Pistohiekan "isännän" mukaan oli muutokset ohjelmatoimistossa ja ed. ohjelmatoimisto oli vetänyt tiedot pois.

Jos ohjelmatoimisto poistaa aikaisemmin ilmoittamansa keikan ohjelmakalenterista, tanssipalvelin lähettää siitä automaattisesti ilmoituksen paikan edustajalle, jotta tämä voisi tarvittaessa tehdä oikaisun. Jos paikan edustaja ei ilmoita mitään, palvelin luonnollisesti olettaa, että ohjelmatoimiston ilmoitus on oikein.

Anne Mattilan keikkalistan kanssa oli ongelmia kuukausi sitten, kun hän vaihtoi ohjelmatoimistoa ja vanha ohjelmatoimisto pyyhki pois osan keikoista. Osa pyyhityistä keikoista oli tosiaan peruuntunut, mutta osa oli voimassa. Uusi ohjelmatoimisto pisti tiedot ajan tasalle muutamaa päivää myöhemmin. Tanssinjärjestäjältä ei tullut vastausta tarkistuspyyntöihin, joten palvelin oli ohjelmatoimistoilta tulleiden tietojen varassa.

jos järjestäjän päivitys on esim. 28.4., niin eiköhän kuitenkin keikat näiden suosittujen esiintyjien osalta ole sovittu jo aika päiviä aiemmin

Kuuluisien esintyjien keikat varataan jopa vuodeksi etukäteen, mutta alalla on sellainen käytäntö, että sitovat sopimukset tehdään vasta kuukausi ennen esiintymistä, siihen asti kaikki on alustavaa. Eri osapuolien suhtautuminen alustaviin varauksiin on hyvin vaihtelevaa. Jotkut pitävät niistä kiinni, mutta jotkin ohjelmatoimistot ovat kuulemma tulkinneet alustavat varaukset vain pohjatarjouksiksi, joiden pohjalta on jatkettu neuvotteluja muiden järjestäjien kanssa. Toisinaan alustava varauskin on ollut olemassa useamman järjestäjän kanssa. Myös tanssinjärjestäjät ovat tehneet varmuuden vuoksi varauksia, jotka on ollut tarkoituskin perua myöhemmin. Joten valitettavasti kolmen kuukauden ikäiset tiedot ovat aika epävarmoja.

Periaatteessa olisi mahdollista analysoida tilastollisesti kunkin tanssinjärjestäjän, esiintyjän ja ohjelmatoimiston varausten muutostiheyttä ja laskea siitä tapauskohtaisesti tarkempi arvio tiedon paikkansapitävyydelle. Mutta tällaisen ominaisuuden ohjelmointiin ryhtyminen tuntuu aika turhauttavalta, kun käytettävissä olisi paljon yksinkertaisempikin keino: se, että järjestäjät itse pitäisivät tiedot ajan tasalla.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu