TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Korsuorkesteri Ruokotaipaleen vanhalla lavalla. (Senior 2004-07-31 12:07)

Korsuorkesteri Ruokotaipaleen vanhalla lavalla.

Senior
2004-07-31 12:07

Tulipa taas käytyä ehkä Suomen vanhimmalla elossaolevalla lavalla. Lavahan on aika pieni, sanoisin n. 100 neliötä, joten se ei montaa tanssiparia vedä edes sylitanssiin. Alkuun oli kyllä tilaa, vaikka Korsuorkesteri veteli 'tavanomaista' lavamusiikkia. Aloittivat joka setin valssilla, jota seurasi humppa ja sitten tangoa, foksia ja iskelmämusiikkia.

Pääsi kyllä rumbaakin ja chachaa kokeilemaan, vaikka tilaa oli niukalti. Pientä piristystä tuli kyllä myös jenkkojen muodossa. Ja sittten ne polkat: loistavaa, että soittivat, mutta ei sitä olisi tarvinnut polkan nopeusennätystä yrittää heti eka polkassa. Kyllä oli vaikeata pysyä tahdissa varsinkin vasemmalle pyöriessä - se kun 'seniori'-parilta ei vielä oikein suju. Mutta vaihto välillä kylkipolkkaan auttoi; tosin tanssi varmaan oli hirveän näköistä. Toinen polkka oli sitten suhteellisen normaali, mutta kun vanha ei ollut enää täysiterässä maailmanennätysyrityksen jälkeen, niin nautinto jäi puolittaiseksi. Toisessa järjestyksessä soitetut polkat olisivat olleet minunkin mielestäni aivan OK. Olis tosi polkkaajat voineet yrittää sitä maailmanennätystä verryttelyn jälkeen.

Soittivat kyllä kunnon vanhat twistitkin, mutta Seniorin twist-taidot ovat hieman ruosteessa - mentiin lähes potkurokkina. Pettymys oli kuitenkin se, ettei kunnon nelitahti-beatia tai muutakaan buggina tanssittavaa musiikkia tullut. Haluaisimme päästä tanssi-iltana ainakin parit kunnon buggit polkemaan.

Ei ole Korsuorkesteri paljon kehittänyt ohjelmistoaan. Soittivat kyllä uudelta levyltään ehkä liikaakin kappaleita, joiden tahdissa tanssiminen ei tuottanut sitä nautintoa, joka mielestämme tanssijoiden pitäisi saada.

Sanoisinkin orkesterille, että kun kerran lavoilla soittelevat, niin keskittyisivät tanssijoille, eikä iskelmälevyjen ostajille, suunnattuun musiikkiin. Kyllä sitä halutaan tanssia sylitanssien ja varsinkin humpan lisäksi muutakin; tosin ei niissäkään mitään vikaa ole - päinvastoin ne kuuluvat aivan oleellisena lavatansseihin. Mutta annetaan anteeksi - eihän siellä tungoksessa oikein olisi pystynyt iloittelemaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu