TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kisarannasta - ? (Kikka 2004-07-28 23:17)

Ammattilaisuudesta

Tapani
2004-07-30 1:16

Minulla on vaikeuksia ottaa tätä valitusvirttä täydestä, kahdesta syystä. Ensinnäkin sinulla on todella tiukasti oma lehmä ojassa. Toiseksi minä en varmaan ole ammatillisesti koulutetun opettajan opetusta koskaan nähnytkään, ja silti olen saanut tanssista paljon nautintoa vuosien ajan. Sama pätee kymmeniin tuttuihini. En muista kertaakaan lukeneeni täällä kenenkään valittaneen saamaansa amatööriopetuksen negatiivista vaikutusta tanssi-intoon.

En epäile hetkeäkään etteikö tätä tapahtuisi. Varmasti tapahtuu, ja kuten useimmissa muissakin harrastuksissa valtaosa kursseille tulijoista lopettaa pian aloittamisen jälkeen. Epäilen kuitenkin, että suuri osa tästä poistumasta on luontaista ja sinun ammattitaitoinen opetuksesi ei sitä pystyisi estämään. Osaksi varmaan pystyy, ja ammattiopettajan kalleus auttaa sitouttamaan harrastukseen koska jo käytetylle rahalle haluaa vastinetta.

Olet varmaankin erinomainen opettaja ja aikaisemmin saamiesi kommenttien perusteella varsin arvostettu. Kaikki kunnia sinulle tanssin eteen tekemästäsi työstä. Minun ainoa kosketuspintani sinuun ovat kuitenkin artikkelisi, ja niiden perusteella olet valitettavasti luonut varsin negatiivisen kuvan itsestäsi ja välillisesti ammattikunnastasi. Kirjoituksistasi huokuu usko omaan ja muiden ammatillisesti koulutettujen erinomaisuuteen ja kaikkien muiden opettajien kelvottomuuteen ja vahingollisuuteen. Vaikka tässä olisikin perää ja vaikka olet varmasti aiheen suuri asiantuntija niin valitettavasti olet väärä ihminen puhumaan siitä koska olet taloudellisten ja muiden kytkösten vuoksi jäävi. Oikeat ihmiset kehumaan ammattimaisen opetuksen ihanuutta ja haukkumaan amatöörien sielua haavoittavaa surkeutta ovat oppilaat, eivät opettajat. Ei täällä tanssilavojen omistajatkaan kerro siitä kuinka mahtavia heidän lavansa ovat, eivät ainakaan jos heidät saadaan siitä kiinni.

Sitten kun jätät kommentoinnin niille tanssijoille tulet huomaamaan, että monet heistä eivät ymmärrä kuinka huonoja amatööriohjaajat oikeasti ovat, vaan onnellisina opiskelevat heidän johdollaan ja pitävät hauskaa saamillaan opeilla. Muusikot valittavat muuten ihan samasta asiasta: me turakaiset ei ymmärretä oikeasti hyvän musiikin päälle mitään, vaan tykätään kaikenlaisesta kuluneesta ja huonosti soitetusta musiikista. Eikä edes huomata vaikka kone soittaisi. Tämä on valitettavasti sitä vapaata markkinataloutta: jos valitsee ammatikseen jotain joka on hauskaa ja jota on helppoa tehdä huonosti niin että kansa tykkää niin saa huomata kilpailevansa harrastelijoiden kanssa. Sekä musiikkia että tanssia ihminen on harrastanut huvikseen kauan ennenkuin rahaa oli keksittykään. Jos te ammattilaiset haluatte todistaa että meidän, jotka teemme tätä puhtaasti omaksi iloksemme pitäisi maksaa teille ammattilaisille tästä leipä niin tehkää se teoilla, ei valittamalla. Kyllä tyytyväinen asiakas sitten hoitaa sen kehumisen. Mainostaakin toki saa, mutta hyvän maun mukaista olisi hoitaaa se jossain muualla kuin täällä ja mollaamatta kilpailijoita, varsinkaan niitä jotka eivät tee hommaa työkseen vaan omaksi ja muiden iloksi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu