TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jälleen... (4711 2004-07-29 8:45)

Tanssistako lohtua

TanssiLeena
2004-07-29 22:44

Tansseihin olen monesti mennyt väsyneenä ja allapäin, mutta tunnin, parin päästä liikunnanriemu ja ihmisten tapaaminen ovat tehneet tehtävänsä. Valitettavasti toisenlaisiakin tanssi-iltoja on.

Uusi mies pääsee hyvin tanssin alkuun lavoilla, koska hänellä on oikeus hakea. Naisen pitää jotenkin erottautua joukosta, jotta hänet uutena huomattaisiin. Naisen pitää osata, jotta haku alkaisi pyöriä. Miehen tilanne on helpompi.

Säännölliset, ympärivuotiset naistentanssit olisivat meidän naisten osalta yksi ratkaisu päästä tanssimaan itse haluamamme määrä. Miksi tämä oikeus on vain miehillä? Tanssilava voisi kunnioittaa naisasiakkaitaan ympäri vuoden eikä vain kesäisin siten, että tarjonnasta puolet olisi naisten- ja puolet miestentansseja. Minusta selkeät naisten- tai miestentanssit ovat toimivampi ratkaisu kuin vuorohaku.

Tanssittajakaarti karttuu myös kursseilla, mutta vain, jos on käytössä parinvaihto. Oulun ulkopuolella on jostain syystä luvattoman paljon kursseja, joilla parinvaihtoa ei toimi. Viimeksi Svengikingit menivät ja muuttivat hyvän parinvaihtokäytännön. Miksi pojat?

Kirjoittajan avainsanat: naistentanssit, parinvaihto, vuorohaku, Svengikingit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu