TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kaakko (Urpiina 2004-07-26 8:35)

Kaakko

Urpiina
2004-07-26 8:35

Kaakkois-Suomen aluelle on tarkoitus perustaa tanssiseura. Tämän gallupin alle on tarkoitus keskittää kaikki asiaan liittyvät jutut, joista kiinnostuneiden on niitä helppo seurata ja kiinnostumattomien jättää väliin.

Pikaraportti nimiehdotuksista. Erilaisia nimiehdotuksia tuli yhteensä 76 kpl. Tämän tai viimeistään huomisen aikana lista on näkyvissä täällä ja jokainen saa käydä äänestämässä omaa suosikkiaan.


Meku 2004-07-26 11:09 =>

Kaakkois-Suomen lavatanssiseuran perustamiskokous pidetään

perjantaina 20.8.2004 klo 18.00 Korian Kallioniemessä.

Kokoukseen osallistujat pääsevät illan tansseihin (tangokuningas Tommi Soidinmäki) puoleen hintaan (6 €) ja lisäksi Korian Ponsi tarjoaa osallistujille kahvit.

TERVETULOA!


4711 2004-07-26 11:51 =>

Upeasti hoidettu, Meku ja Jari!

Maksimiporukka paikalle! Monelle puhuttiin jo eilen Tirvalla.

Kirjoitan muistion suunnittelupalaverista illalla.


Tanssikone 2004-07-26 12:31 =>

Oli vähän heikoilla tää tanssinetin selaaminen loma-ajalla, mutta nyt taas ennättää (tai siis tulee luettua pakollisilla tanssinettitauoilla)...

Kiintoisa juttu tää ajatus Kaakon tanssiseuran perustamisesta! Täytynee yrittää selviytyä muodossa tai toisessa (=lähettää komiampi puolisko kuulolle) Kallioniemeen kuulemaan lisää asiasta ;-)...

Aurinkoista kesänjatkoa niin Kaakonkulmille kuin muuallekin!


Urpiina 2004-07-26 19:19 =>

Ensimmäinen äänestyskierros nimiasiasta.

Mikä olisi paras nimen alku: Kaakkois-Suomi, Kaakko vai Kymenlaakso? Kun tähän on saatu jotain selvyyttä, niin sitten äänestetään loppuosasta.

Alkuosa tietysti varmaan riippuu tanssiseuran toiminta-alueen laajuudesta, tähän joku viisaampi varmaan osaa vastata.


4711 2004-07-26 20:19 =>

Mielestäni Kymenlaakso rajaa liikaa.


Ilopilleri 2004-07-26 20:32 =>

Kaakon ... olis hyvä,ei rajais ja me Lappeenrannan alueelta kuuluttais luontevasti joukkoon.


Tanssikone 2004-07-27 8:10 =>

Kaipa se Kaakko olisi luontevin vaihtoehto aluetta liikaa rajaamatta. :-)


Urpiina 2004-07-27 8:19 =>

Lisäyksenä vielä, että vastaukset voi laittaa sähköpostiin, niin ei vastausketjusta tule kamalan pitkää.

urpiina@jippii.fi


4711 2004-07-27 12:38 =>

Kaakon -nimi on hyvä, koska siihen mahtuvat kaikki vanhasuomalaiset Pietarin metropolista ja Laatokalta Kymijokivarteen (sisältäen myös länsirannan) :-)


Meku 2004-07-28 12:46 =>

BOOGIETOUR -leiri Anjalankoskella Viialan liikuntahallissa 28.-29.8. on siis perustettavan Kaakon lavatanssiseuran ensimmäinen koitos.

Muutamia vapaaehtoisia tulevia seuralaisia on jo ilmoittautunut järjestelytehtäviin, mutta lisää kaivattaisiin. Ainakin jos tilaa puffetille löytyy, sen järjestämiseen kaivataan ihmisiä (iso kahvinkeitin varattu). Jos sinulta löytyy lisäksi jokin erityistaito/osaaminen, kerro siitä. Jos olet halukas tarvittaessa hommiin, laita sähköpostia mervi_harjula@yahoo.com.


Urpiina 2004-07-28 17:29 =>

Seuran nimen alkuosaksi on yksimielisesti kannatettu Kaakkoa.

Alla on karsittu nimilista, jäljelle jäi parisenkymmentä vaihtoehtoa. Pois karsittiin Lavari ja Tanssihullu -versiot ihan siitä syystä, että lähialueelta sellaiset jo löytyvät. Toivottavasti kukaan ei pahastu, vaikka oma ehdotus ei tältä listalta löydykään. Lista ei missään nimessä ole lopullinen, uusia ehdotuksia otetaan vastaan. Nyt vaan kaikki äänestämään omaa suosikkia. Äänestää tietysti voi, vaikka ei tällä seudulla asukaan tai ei halua seuraan liittyä. Oman mielipiteensä voi laittaa taas sähköpostilla urpiina@jippii.fi

(Lava)taivuttajat, Lavatanssijat, lavatanssin ystävät, lavatanssiseura, lavatanssiyhdistys, Paritanssijat, svengaajat, svengi, Swing & Sway, Swingarit, Tanssaajat,Tanssi-intoiset, tanssijat, tanssikansa, Tanssinystävät, tanssiseura, Tanssiseura tule ja taivuta, Tanssivat askeleet, twisterit


Krakataskussa 2004-07-28 17:33 =>

Lavakaakko


Vanha mies 2004-07-28 23:34 =>

Tuossa ylhäällä olevista nimiehdotuksista ei oikein yksikään tunnu hyvältä. Tosin käyttöön otettuna tuntemukset voisivat muuttua. Krakan ehdotusta pidän lähinnä parhaana.

Onnistuisiko joltain osuva nimilyhennelmä? Huonona eikä vakavasti otettavana esimerkkinä KaaSuTa = Kaakkois-Suomen tanssijat.


Meku 2004-07-29 9:36 =>

Hei te kaikki, jotka olisitte kiinnostuneita osallistumaan tulevan seuran toimintaan.

Laittakaa minulle sähköpostia osoitteeseen mervi_harjula@yahoo.com niin laitan teidät postituslistalleni. Suunnitellaan ja pähkäillään yhdessä!

Nimimerkki "Ei mikään salaseura!"


Mimmug 2004-07-29 10:01 =>

Nimilyhennelmiäkö?! KaaPaTa = Kaakkon/Kaakkois-Suomen Paritanssijat


MLeena 2004-07-29 11:00 =>

Maalta netin ääreen tulleen terveiset:

Kiitos kaikille sunnuntain suunnittelupalaveriin osallistuneille, olitte tosi aktiivinen palaverijoukko, oli ilo jakaa puheenvuoroja.

Tea luonnostelee seuralle merkkiä ja tekee myös perustamiskokoukseen kirjallisen kutsun, jota voi kiinnittää sopiville ilmoitustauluille. Lähetän luonnokset ensi viikolla sähköpostilla arvioitaviksi.

Nimiasiassa odotetaan ratkaisua mahdollisimman pian, koska nimilogokin olisi hyvä saada valmiiksi ennen perustamiskokousta. Haaveenamme on saada aikaan väliaikaiset jäsenkortit jo kokoukseen. Eli ottakaa jäsenmaksuraha käteisenä mukaan, niin pienennämme pankki- ja kirjanpitobyrokratiaa.

Ensimmäinen budjettiluonnos on olemassa, otan sen mukaan illalla Tampsalle. Pidetäänkö yhteinen kahvitauko?


4711 2004-07-29 12:16 =>

Pidetään vaan yhteinen kahvitauko. Kulkeeko kyyti ohi vai pysähtyykö....?


4711 2004-07-30 9:42 =>

Toista kymnmentä osin ennestään toisilleen tuntematonta ihmistä kokoontui eilisiltana Tampsalla miettimään uuden tanssiseuran sääntöjen yksityiskohtia, henkilövalintoja ja talousarvioesitystä. Perustamiskokous on aika hyvin valmisteltu jo nyt - vaikka kakki eivät muistaneet livahtaa sovittuna aikana tanssibaanalta kahvion nurkkaan lainkaan...:-)))) Nimestä pääsevät ihmiset täälläkin äänestämään, mutta jäljellä on selkeästi jo valikoituneta vaihtoehtoja. Linja on selvä: halutaan muodostaa hyvin avoin yhdistys, jolla on tarttuvat rajapinnat kaikkiin mahdollisiin tanssitahoihin taiteellisista kilpailullisiin ja liikuntaan sekä nuorisotyöhön.

Erityisesti puhuttiin siitä, että tämä toiminta on avointa - ja jäseniä uskotaan kertyvän hetimiten ainakin 200 aikuista!!!! Kun hallituksen jäseniä mietittiin, kaikki eivät siihen tietenkään mahdu, mutta ilahduttavaa oli kuulla, kuinka ihmiset ovat valmiita auttamaan ja osallistumaan erilaisiin projekteihin. Ilo seurata ja auttaa nuorempien meininkiä!

No, mitä sitten myös kuultiin?: "Katsotaan, mitä TE saatte seuran perustamisessa aikaan ja mitä etuja TE meille järjestätte, niin ME päätämme, liitymmekö mukaan." Tietysti siinä nyt oli vähän huumoria...

....mutta nyt ei ole kysymys siitä, että aktiivinen porukka järjestää muille jotain, vaan tarkoitus on saada yhteisellä toiminnalla jotain aikaan. Eli kaikki mukaan TOIINTAAN alusta asti, JOTTA PULLAAN SAADAAN PALJON RUSINOITA!


Urpiina 2004-07-30 10:31 =>

Nimiehdotuksia on jälleen karsittu ja jäljelle jäivät seuraavat ehdokkaat:

Kaakon tanssikansa ry, Kaakon paritanssijat(KaaPaTa), Kaakon lavatanssijat(KaaTaJat), Kaakon tanssijalat (KaaTaJat), Kaakon tanssiseura Tule ja taivuta (TulTa)

Äänestysaikaa on sunnuntaihin asti, äänet osoitteeseen urpiina@jippii.

Eniten ääniä saanut nimi on perustettavan seuran nimi. Päätöksestä ei voi valittaa (tai voi tietysti yrittää :D)


MLeena 2004-07-31 17:02 =>

Muistakaa kaakkolaiset ilmoittautua mukaan toimintaa ja äänestää tanssiseuran nimestä!

Ja kertokaa asiasta eteenpäin tanssittajille/tanssitettaville.


4711 2004-07-31 22:14 =>

Maku ja mielila ailahtelee. Nyt valitsisin Tanssiseura Tule ja Taivuta ilman Kaakkoa - riittää, kun alue on mainíttu säännöissä. Tule ja Taivuta (TulTa)..., siinä on kutsu, siinä on tulta ja karismaa - ja se on helppo piirtää vartalonkaarin tyylikkääksi logoksi, joka selittää Tule ja Taivutan.


Stefanus 2004-07-31 23:26 =>

Mielenkiinnolla tanssin alkeet Lappeenrannan seudulla opetelleena kuuskyt-luvun loppupuolella seuraan tanssiseurahankkeenne edistymistä. Itse olen aika uusi Mikkelin Tanssihullujen jäsen (eka vuosi), jossa mun lisäksi taitaa olla tällä hetkellä 350 muuta tyyppiä. Aika hyvä määrä yhden paikkakunnan seuraksi.

Seuran perustaminen koko kaakon aluelle (Imatran seutu näytti puuttuvan) herättää luonnollisesti monenlaisia ajatuksia. Kuinka läheiseksi ihmiset kokevat laajalla alueella toimivan seuran. Tietenkin netti tänä päivänä parantaa tiedottamista merkittävästi. Minulle oli lievä yllätys, ettei Kaakon alueella ollut vielä lavatanssiseuraa , joten korkea aika olikin yritykselle, toivottavasti onnistuneelle. Toivon menestystä teidän tanssiseurallenne täältä Etelä-Savosta.


Vanha mies 2004-08-01 11:09 =>

Eihän minun pitäisi ulkopuolisena tähän keskusteluun osallistua, mutta sanonpa kuitenkin.

Niin KaaTaJat kuin Tule ja taivuta eivät kuulosta kovin monipuoliselta tanssiseuralta, ennemminkin tangoseuralta. KaaTaJat tosin on siinä määrin hupaisan hauska nimi, että sen viittausta tangoon ei ehkä tule otettua liian vakavasti.

Mikkelin Tanssihullut ja Somerolla vaikuttava Monokas ovat ”puolueettomia” nimiä. Kumpikaan ei viittaa mihinkään tiettyyn tanssilajiin ja lisäksi molemmissa nimissä on sopivasti huumoria.

Vahinko, että ruokailu ei aivan oleellisesti liity itse tanssitapahtumaan. Muutoin olisi voitu ehdottaa Monokkaan kanssa samalta kalskahtavaa nimeä PaTaKas (Paritanssijat kaakosta).

Minkähänlaisen lyhennelmän tuosta Kaakon tanssikansasta saisi väännettyä; Kaakon tanssikansa eli Kaak. Taitaisi sopia paremmin sorsalammen nimeksi. Entä Katansa. Loppuosa ainakin melkein kuulostaa ruotsin dansa-sanalta, mutta mutta… Kehittäkää parempi.


4711 2004-08-01 19:11 =>

Hei Vanha mies, miten olis Kaakon tanssiseura Tuu Miun Kaa (MiunKaa)?


E.Tuomas 2004-08-01 22:44 =>

Tässä lomalaiselta muutama kiireinen nimiehdotus. Kovin vaikealle tuntui löytää yleispätevää.

ProKaakko olisi paras ja ehdottoman trendikäs; ehkäpä vain itseironian tajumme ei siihen riitä.

Kaakon Kanta-Astujien ongelma on, että se viittaa liiaksi yhteen tangon / foxin täälläkin päin esiintyvään tyylisuuntaan.

Kaakon Pisto. Kunhan ei lyhennetä Kapi, joka voisi viitata alueen kettukannan terveydentilaan. Muuten aika yleispätevä.

Kaakon kiitäjät. Viehättää minua - etenkin kun olen kohdannut sinisilmäkiitäjän erään jo unohdetun tanssilavan lähellä. Ongelma tässä, että tanssiparketilla viittaa liiaksi foxin suuntaan; suositut jenkkitanssit ja lattarit eivät kai ole kiitämistä.


Vanha mies 2004-08-02 2:12 =>

Nythän niitä vakavasti otettavia nimiehdotuksia alkoi virrata. Myös valssissa kanta-astutaan, joten E.T.n ehdottama nimi viittaakin useaan tanssilajiin eli kelpaa mainiosti yleispäteväksi.

Myös Tuomaan epäilyt toisen ehdotuksen sopivuudesta ovat turhat. Kaakon kiitäjät eli Kaki. Kaikkihan tietävät että kaki on eräs kangaslaatu, vai oliko se sittenkin väri, kuiteskin hyvin yleispätevä nimi.

4711: Mitähän tuohon sanoisi? Vain kaiken kokenut kypsä nainen voi keksiä noin mielekkään nimen tanssiseuralle.

Niin tai näin. Hienoa että Suomi saa taas uuden seuratanssikerhon. Onnea, iloa ja menestystä sille ja sen jäsenille.


Meku 2004-08-05 9:13 =>

KUTSU EPÄVIRALLISEEN PALAVERIIN

Olisikohan taas aika kokoontua ja katsoa missä mennään tällä hetkellä?

Eli kaikki te, jotka olette kiinnostuneet toimimaan seurassa, tulkaa mukaan Tirvan lavalle pähkäilemään ensi sunnuntaina, 8.8.2004 klo 19.00!

Ainakin logo, nimi ja sääntöehdotus saadaan todennäköisesti jonkinlaiseen tarkastelukuntoon siihen mennessä.


Flecker 2004-08-05 11:11 =>

Jos vielä ehtii niin tässä pari ehdotusta.

Kaakon Onnelliset TAnssijat eli KOTA KAakon Hilpeät TAnssijat eli KAHTA


MLeena 2004-08-09 19:44 =>

Tiedoksi Kaakon kuulumisia:

Tirvalle kokoontunut ryhmä totesi työryhmän laatiman sääntöehdotuksen olevan hyvä, pari pientä fiilausta vain saatiin aikaan. Meku varmaan lähettää ehdotuksen kaikille kiinnostuneille sähköpostilla.

Eniten ääniä seuran nimeksi oli saanut Tanssikas ja sitä nimeä esitetään hyväksyttäväksi perustavassa kokouksessa.

Myös yhdistyksen merkki valittiin Tean tekemistä ehdotuksista. Lopullinen julkistetaan sitten 20.8. Kallioniemessä.

Muistakaahan merkitä kyseinen päivä ja klo 18 kalentereihin, sorsastajatkin!


4711 2004-08-09 20:05 =>

... ja olympiahullut ja puimurikuskitkin...

Uusia jäseniä ilmoittautuu hiljalleen - kaikki edelleen tervetuloa!


Meku 2004-08-16 15:00 =>

Enää neljä yötä seuran perustamiskokoukseen!

Tulethan sinäkin perustamaan seuraa tämän viikon perjantaina klo 18.00 Korian Kallioniemeen.

Kokousmateriaalin (esityslista, sääntö- ja talousarvioehdotus) saat sähköpostitse kun ilmoitat osoitteesi minulle (mervi_harjula@yahoo.com).


MLeena 2004-08-16 20:27 =>

Mielenkiinnolla tässä jo odottaa, ketkä kaikki paikalle perjantaina tulevat. Eihän sitä tiedä, millaisen huomion perustajajäsenet seuran toiminnassa tulevat vuosikymmenten päästä saamaan!

Ottakaa sana kaakko sitten vapaasti, emme määrittele kaakolle mitään rajaa. Tervetuloa kaikki, jotka tuntevat kuuluvansa tähän porukkaan.

Jäneneksi voi sitten liittyä samantien kokouksessa ja saada väliaikaisen jäsenkortin. Jäsenmaksu ei päätä huimaa (aikuiset 20, juniorit 10 ja yhteisöt 50 euroa) ja se kattaa myös koko ensi vuoden.


MLeena 2004-08-17 11:49 =>

..ja toivotamme tervetulleiksi perustamiskokoukseen myös tanssienjärjestäjät, tanssinopettajat ja median edustajat.


4711 2004-08-17 11:57 =>

Medialle on lähetetty ennakkouutinen ja kutsut. Merviä haastatellaan torstain Anjalankosken Sanomiin. Kaakkois-Suomen tv-uutiset/Katri Mannonen kiitti mielenkiintoisesta tanssiaiheesta.

Seuratkaapa, miten mediat uutisoivat seuran perustamisen ja boogietour-leirin ja kertokaa täällä näkemästänne/kokemastanne. Meidän tarkoitushan on saada myös julkisuutta, koska viestintä on tärkeä väline kulttuurin kehittämisessä.


Mimmug 2004-08-21 1:57 =>

Nyt on sitten kaakkoiseen Suomeen perustettu tanssiseura, joka sai nimekseen Tanssikas ry.

Seura sai heti syntymäpäivänään suuren joukon jäseniä. Meitä on nyt 65 kpl hyvin laajalti levittyneeltä alueelta ja lisää toki kaivataan. Mm. tänään Tykkimäellä ja huomenna Tirvalla on saatavilla liittymislomakkeita, joten rohkeasti vaan mukaan joukkoomme!!

Suuuuren suuri kiitos kaikille!!!

Kirjoittajan avainsanat: Kaakkois-Suomi, Tanssiseura, kymenlaakso

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu