TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Naapurivaara, Ylläs soikoon (Sahrami 2004-07-26 7:48)

Naapurivaara, Ylläs soikoon

Sahrami
2004-07-26 7:48

Minäkin kerron meidän matkasta

Moni muukin on kertoillut kesälomatanssimatkoistaan, niin jospa sitten miekin. Yritän kertoa lyhyesti.

Meillä oli alun perin tarkoitus tehdä viikon matka pohjoiseen ja jäädä sitten Ylläs-soikoon tapahtumaan, mutta sattumien kautta se typistyi töiden jälkeen torstaista sunnuntai iltaan, tai oikeastaan maanantain puolella pari tuntia oli jo kun kotiin pääsin (ja maanantai aamuna töihin).

Ajettiin 86 km kun iski nälkä :-)--> kauppaan evään ostoon. Tarpeellinen toimi tietenkin, koska jääkaapissa oli vaan ketsuppipurkki ja auton takaosassa yhdessä kaapissa Karjala ”ensiapupakkaus”.

Lähimmälle uimarannalle ja mie uimaan ja peseytymään sillä aikaa kun ystävättäreni (olkoon vaikka Hilma. Tää on hänen oma keksimä nimi.) keitteli perunat.

Kerettiin myö sentään Napikselle sen illan aikaan vaikka naurettiin, että saatetaanhan me olla tällä vauhdilla Ylläksellä jo ensi viikon perjantaina. Kuskiakin vaihdettiin kolmesti sen ekan 86 km:n aikana kun ystäväni ajojännitys isoa autoa kohtaan piti saada poistettua heti alkumatkasta.

Naapurivaarassa bongasin Pam61:n ja Monotanssijan ja myöhemmin illalla Miken. Hei vaan teille, oli kiva tutustua. Ihana tunne kun kaikki ollaan kaukana kotoa ja pienen pinssin ansiosta kuulutaan jollain lailla samaan ryhmään.

Tanssia saatiin ihan kohtuullisesti vaikkei tuttuja ollut.

Yövyttiin jollain levähdyspaikalla Puolangan jälkeen.

Selvittiin sentään Ylläkselle asti ihan ajoissa. Auto parkkiin, saunaan, uimaan ja tunnin nokosille…tai ainakin oli tarkoitus… hitto, vieläkään en ymmärrä minne ne kaksi tuntia katosi.

Tapahtumat oli lomitettu niin hyvin, että ehti seuraamaan mahdollisimman monenlaista juttua. Perjantaina aloitettiin Maija Astikaisen Jive kurssilla Riemuliiterissä. Oli muuten hyvä opettaja. Meitä naisia oli tietenkin paljon enemmän ja niin mie yritin ruveta pojaksi vaan hän ei antanut ja olipa hyvä kun ei antanut :-) Jive kurssilta jäätiin suoraan tanssimaan sinne. Soittamassa Varjokuva ja mie sain tanssia melkein koko illan yhden Jive tunnilla olleen miehen kanssa. Tanssit kesti vain puoleen yöhön. Siit myö sitte jatkettiin Kaivohuoneelle ja tanssittiin neljään Unelmavävyjen tahdissa. Jessus miten hyvä orkesteri! No, joo SMORK voittaja…

Lauantai aamuna joku ääl… tuli karavaanarialueella (miekii oon nyt sitten karavaanari, vaan en silti tule KIV:iin kameroiden eteen hillumaan) koluamaan ihan meidän auton viereen ja herätti tuntia ennen kuin oli tarkoitus herätä. Hakemaan jotain kuormalavoja, ikään kuin niitä ei olis kerenny myöhemminkin. Joku järki se pitäis olla… kello oli vasta puoli yhdeksän :-)

Ja kun se järvi oli siinä vieressä niin mie taas järveen, sillä aikaa kun Hilma valmisti evästä, että jaksetaan opetella kaikki rivitanssit Ylläsjärvellä. Kaksi tuntia uusien kantritanssien opettelua ja sitten taas Äkälompololle.

Ihmisen ringissä oli Korsuorkesterin Kymmenvuotis juhlakonsertti. Eipä oo koskaan Korsut kuulostanu niin hyvältä… ja tanssittavalta. Jalat…koittakaa nyt kestää paikoillaan… Kaksi tuntia hurahti ihan hetkessä. Sieltä sitten kahvin jälkeen Pyhän Laurin kappeliin kuuntelemaan kirkkokonserttia. Soittamassa/laulamassa jäseniä Unelmavävyistä, Varjokuvasta ja lopussa Korsuorkesteri kokonaisuudessaan. Ah ja voih! Toipuukohan tästä kaikesta koskaan. Kirkossa meitä istui neljä henkeä vierekkäin pukeutuneina Ylläs-soikoon T-paitaan, mustiin housuihin ja tanssikenkiin. Uusi Ylläs soikoon univormu.

Sitten taas tanssimaan kaikkiin mahdollisiin paikkoihin eli kantria Ylläsjärvellä, Unelmavävyjen tahtiin Äkäs Hotellissa ja vielä lopuksi Varjokuva Pipolassa eli Kaivohuoneella.

Ja loppuhuipennus: Sunnuntai aamuna Jumalanpalvelus Pyhän Laurin kappelissa. Sitten kotimatkalle. Meillä oli alun perin tarkoitus käydä matkan varrella Kyllikinrannassa, mutta tultiin siihen tulokseen, että jos ja kun siellä olisi todennäköisesti tanssin kannalta huono ilta niin ei viitsi hakea ”saippuasanatusta” ja jos olis hyvä ilta niin viikonlopun hyvät muistot alkais haalistua liian nopeasti, joten eipä menty Kyllikinrantaan.

Ja ensi vuonna me ollaan varmasti jo varaslähtötansseista lähtien paikalla…

Kirjoittajan avainsanat: Naapurivaara, Ylläs soikoon

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu