TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kalajoki Bugg SM (KOS 2004-07-19 20:35)

Seuratanssi

Polkkis
2004-07-20 14:23

SUSELin sivulta: "Kilpailutoiminta vie tärkeältä osaltaan eteenpäin lavatanssien tanssitaitoa, lavatansseja tanssilajeina sekä tuo näyttävyyttä harrastukselle." Voiko asian selkeämmin sanoa?

Ehkä SUSELin mielestä tanssilavojen suurin ongelma on yleisön riittämätön tanssitaito. Kilpailut varmaan palvelevatkin taitojen kehittämisen yllykkeenä sille pienelle vähemmistölle, joka kilpailee tai käy katsomassa kilpailuja.

Itse olen enemmän huolissani siitä, riittääkö lavoille tulevina vuosina ylipäätään minkäänlaisia tanssijoita sen vertaa, että tansseja kannattaa järjestää. Uusien ihmisten lavoille houkuttelemiseen tarvitaan mielestäni aivan erilaisia keinoja kuin kilpailut. Jatkuvasti kuulee, kuinka korkea lähtemisen kynnys on ensikertalaiselle, kun omat taidot eivät tunnu riittävän. Jos hänelle sitten vielä ruvetaan esittelemään kilpailuja muka seuratanssin mallina, tulos on jokseenkin varmasti se, että taas menetetään yksi lavatanssin tukija.

Jottei kukaan käsittäisi väärin, sanon erikseen, että kilpatanssi on minusta ihan hyvä harrastus enkä usko että siitä sinänsä ole mitään haittaa lavatanssille, kun vain tehdään selväksi, että tanssikilpailut ja seuratanssi ovat kaksi ihan eri asiaa.

Kirjoittajan avainsanat: kilpatanssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu