TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Esakallio 7.7. (Vanha mies 2004-07-07 12:12)

Esakallio 7.7.

Vanha mies
2004-07-07 12:12

Moottori murisi ja renkaat hurisivat kun kovia kokenut kuljettimeni pyyhälsi kohti Esakalliota. Koko matkan aikana ei satanut lainkaan, mutta määränpäätä lähestyttäessä itäisen taivaan tummat pilvet näyttivät valuvan vastaan. Muutama kilometri ennen Someroa tien pinta oli märkä ja Esakallion parkkipaikka oli kuin tuhansien järvien Suomi pienoiskoossa, lätäköitä riittämiin.

Ilta olisi erilainen. Mamba ei niin kovin eli tuskin laisinkaan monipuolinen tanssillisesti ja Markku Aro orkestereineen tarjoamassa perinteisempiä tanssirytmejä. Lisäksi kiinnosti nähdä miten foksi nykyään ihmisille opetetaan. Vieläkö annetaan foksin olla liitävää ja lainehtivaa vai onko siitä tehty hytkyvä pomppotanssi.

Nuorisoinvaasio näytti onnistuneen tehokkaasti, sillä aikuisia oli paikalla vain muutama. Edes Markku Aro ei ollut onnistunut heitä paikalle houkuttelemaan. Oliko syynä paikallinen sade vai Mamba, tiedä sitä. Ehkä viikonpäivä.

Astellessani sisälle jonkin verran ennen varsinaisten tanssien alkua totesin tanssikurssilla foksin saloja antaumuksella opettelevan kohtuullisen määrän pääasiassa nuoria. Mukavaa että kyseistä tanssilajia ei vielä ole heitetty kokonaan unohduksen kaivoon. Toisinaan kun tuntuu siltä, varsinkin etelässä, että foksi olisi muuttunut kirosanaksi.

Tanssijoiden ikäjakaumasta johtuen kulutin illan enempi tarkkailijana ja kuuntelijana. Lisäksi yläluomien avaajalihaksisto joutui kovalle koetukselle kroonisen univajeen takia, taas kerran. Kahdesta illan tanssista hidasta valssia puoliunessa peruutellessani onnistuin törmäämään lavoilta hyvin kasvotutuiksi tulleeseen nuoreen pariin. Ei ollut tarkoitus töniä. Anteeksi.

Naisten haun alettua ja Mamban päästyä vauhtiin siirryin fanijoukon sivulle, mutta kaiteen ulkopuolelle. Mamban musiikki on toki tuttua radiosta, svengaavaa ja hauskaa kuulla, mutta näin paikan päällä kuunneltuna kuulosti kyllä vielä paremmalta kuin matka-tai autoradiosta. Itse asiassa aivan upealta. Ei mikään turha joukko. Tässä vaiheessa muutama tositanssija poistui paikalta. Esakallion hyvien ominaisuuksien listalle voidaan lisätä lavan sijainti päädyssä eikä pitkällä sivulla. Näin fanijoukko ei tee etenevää tanssimista lähes mahdottomaksi kuten Kapakanmäellä tai Mäntsälässä. Paikalle tullut tanssiva nuoriso jatkoi ilotteluaan lattian vapaalla osalla.

Mamban jälkeen vielä tanssimaan jääneet viettivät loppuillan Markku Aron ja Dieselin tahdeissa. Minun oli aika käynnistää oma dieselini ja kiirehtiä alkuillan reitti toisinpäin takaisin sänkyyn. Aamulla töihin.

Minua aina ihmetyttävät nuo palstan kirjoitukset nuorison vähyydestä. Muutamin poikkeuksin lähes joka paikassa näyttää nuoria riittävän. Sen sijaan niin sanotusta tanssivasta työikäisestä kansasta on huutava pula. Alan katsella mielenkiinnolla kirjoituksia nähdäkseni missä on seuraava tanssillinen ei enää aivan nuorten invaasio. En tarkoita eläkeläistansseja.

Kirjoittajan avainsanat: Mamba, Markku Aro

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu