TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kulttuurikeskittymä Tikkurilaan - Tanssikeskus (Johannes 2004-06-19 14:06)

Kulttuurikeskittymä Tikkurilaan - Tanssikeskus

Johannes
2004-06-19 14:06

Vantaan Tikkurilaan, Heurekan yhteyteen pääradan vastakkaiselle puolelle rakennetaan lähivuosina valtaisa kulttuurirakennusten ketju. Ensimmäisessä rakennusvaiheessa, Keravajoen välittömään tuntumaan toteutetaan Tanssi- ja musiikkikeskus.

Tästä rakennusten keskittymästä järjestettiin tänä keväänä arkkitehtuurikilpailu, johon kesäkuun alkuun mennessä tuli yhteensä 46 ehdotusta.

Ehdotukset arvostellaan ja arvioidaan heinäkuun loppuun mennessä. Kilpailun tulos julkistetaan 2. elokuuta, jonka jälkeen kaikki työt ovat nähtävillä Tikkurilan Lukion liikuntasalissa. Koululukuvuoden alussa parhaat työt (palkitut, lunastetut ja kunniamaininnan saaneet) siirretään nähtäville Heurekan tiedekeskukseen, jossa ne ovat esillä elokuun loppuun asti. Kilpailun tulos julkistetaan välittömästi ratkaisun jälkeen kaikissa päälehdissä ja TV-uutisissa.

Työnimenä Tanssikeskukselle on ollut Niskavuori, mutta nimi oli jo varattu. Aiemmin keväällä tällä palstalla järjestettiin mahdollisuus uusiin nimiehdotuksiin. Uuden nimen rekisteröinnin varmistuttua se julkistetaan, samoin kuin nimiehdotuksen tekijä.

Tanssi- ja musiikkikeskuksen rakennussuunnittelu käynnistetään heti kilpailun ratkettua - tavoitteena juhlalliset avajaistanssit alkusyksyllä 2006.

Kirjoittajan avainsanat: tanssipaikat, tanssikeskus

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu