TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Riutallapa taas (Humppis 2004-06-13 8:25)

Riutallapa taas

Humppis
2004-06-13 8:25

Heräsin kolmen tunnin unien jälkeen 06.00. Aurinko melkein paistoi. Aamiasien ja vättämättömien nettipuuhien jälkeen takaisin vaakasuoraan flunssaa karkoittamaan. Yhdeksältä uudellen herätessä satoi jo. Sitä jatkuikin sitten ainakin uuteen unten maille menoon asti eli tähän aamuun kolmeen.

Kumpiko sieltä nyt ensin on tulossa -juhannus vai joulu? Samat tutut +11 astetta päivästä päivään ja yöstä yöhön. No, eihän taaskaan keittänyt lyhyenmatkan rottelo syyssateessa edetessä, vaikka nyt oli matkaa taitettava muutaman kilsan ylimääräisen koukkauksen verran. Sain nimittäin ilon ja kunnian noutaa kimppaan mukaan vanhan lapsuudenkotini naapurista yhden notkelikon tanssissa taivutettavaksi. Hollolasta Riutalle jatkoimme kolmestaan Jääpuikon turvallisessa kyydissä

Kelit siis vaihtelivat: Välillä nimittäin satoi vain kohtalaisesti ja sitten taas rankasti. Eli koko ajan tuli vettä, oltiinpa sitten sisällä tai ulkona tai ulkokautta sisälle menossa (joku särki miestenhuoneen ovenkin).

Ekat valssit Keski-Suomen matkaajien kanssa tyhjällä, kirjavalla lattialla. Enimmäkseen piti, mutta taajaan löytyi myös kämmenen kokoisia liukuläiskiäkin viemään tossua alta. Korjaantui illan kuluessa. Sensijaan aina ulkona kastumassa käytyä tietysti tökki ekan kappaleen ajan.

Alkuun näytti, että tilaa tulee olemaan mukavasti. Arveltiin, ettei ihmiset nyt niin hulluja tanssin perään ole, jotta moisella kelillä minnekään lähtisivät. Väärin luultu! Ei pitkään mennyt, kun ainoa siedettävä tila oli naistenrivin ja penkin välissä. Sielläkin aina vain ensimmäisen kappalen loppupuolelle asti. Vauhtiratana kyllä vallan mainio. Vauhtia tulikin pidetyksi liikaa, sillä kunto olisi pitänyt jakaa oikein ekan ja vikan valssin ja vielä encoren (ja toisen) yli kestämään. Ei ihan riittänyt. Silti mentiin innosta kirkuen (en minä vaan V) loppuun asti.

FBI Beat oli entisensä, paitsi Ikaalisisissa tehdyn keikan jälkeen kadonneiden lautasten osalta. Haihatti vain oli jäänyt. Niinpä vaihdot hiiiiiukan kestivät, kun piti ensin aina ruuvata instrumentit naapuribändin patterista ja sama tietysti taas toisinpäin. Saatiinpahan edes vähän välillä levätä. Tuon Hervannon pumpun tapana nimittäin tuntui olevan tauotta soittaminen, joten etiketinmukaisia keskusteluja ei olisi juuri voinut käydä (siis kappaleiden välissä).

Petri ja Tiina sitten olivat muuntautuneet teatterirooliensa mukaisesti jokseenkin vieraan näköisiksi. Ei niistä julisteista ainakaan samoiksi kuin nyt lauteilla olisi tuntenut. Tulikin senmukasia potpureita ja muutenkin revyyn suuntaan viitteitä antavaa tavaraa. Itselleni uusi tuttavuus: ”Just a gigolo” suomeksi. Se nyt ei ollut tuo, mutta joku vastaava kuitenkin, mille uskalsin itse palstapoliisia hakea ja ekan kerran ihan oikeasti moneen kuukauteen boogausta kokeilla. Osin hybridiksi tosin meni taas. Hauskaa silti oli.

Muutenkin oli hauskaa jokseenkin koko ajan, vaikka jalkapohjat irtosivat todennäköisesti jo ennen puolta yötä. Näinköhän näillä enää Kolmilammille...

Nestehukka oli valtava, vaikka ulkona olisi vettä ollut tulossa kaatamalla, ja sisäilmankin kastepiste saavutettiin ennen naistentuntia. Jäi taaskin vesipiste kokeilematta, vaikka monta kertaa melkein meinasin. Näinköhän osaisin Saharassakaan pysähtyä keitaan kohdalla?

On se vakava tauti tämä ja vielä tarttuvakin. Taas tuli hyvistä päätöksistä huolimatta sitä nousevaa nuorisoakin johdateltua kyseisen sairauden saralle. Hyvällä alulla kyllä jo ovat ennestäänkin. Ensimmäinen, synttärisankari, juuri pääsi yhdeksääntoista (ei tullut onnittelulaulua kummaltakaan bändiltä tilattua), mutta toinen taitaa vielä olla siinä eilisen ja edellisen päivän säikeen 16- teemassa kiinni.

Onhan se hyvä, että uutta verta tulee. Vanhat ei nimittäin kohta jaksa. Isäntäkin joutui jo vikoista valssesta ensimmäisen näköjään menemään tangovalssina. Toiseen sentään piristyi valssaamaan ;o)

Humppis ne lintsasi (ja antoi jopa pakit -Hyi!) istuen nirppiksen portailla. Se nirppis ei nytkään vielä oikein toiminut, osittain siihen pesiytyneiden fanien vuoksi. Mitähän siitä muuten pitäisi päätellä, että FBI Beatin fanisto muodostui lähes kokonaan miehistä?

Oviaukko nyt kuitenkin sentään pysyi avoinna, mutta turhan demokraattisessa sekasotkussa naistenrivistön alkupää silti vielä on. (Kymenlaaksolaiset hiljaa!)

On se vaan niin kivaa! (Vaikkei nyt sitten työmyyrä Hannia päässytkään ruttaamaan. Saimmehan sentään Parkkosen Virvelle toivottaa hyvät yöt hänen kaimansa kanssa, kunhan oli ensin kehuttu norjalaisia paimentaneen Päivin lantiolta päähän noussut verkko. On se hyvä, ettei muuta ollut päähän noussut ;o) Niih, pait että tukka tummuu koko ajan. Onko blondius katoamassa maailmankartalta?)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu