TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
ARG.TANGO (Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2004-06-07 10:30)

ARG.TANGO...mies vie, nainen koristelee

Averell
2004-06-07 12:00

Argentiinalainen tango on enemmänkin mielentila kuin tanssi. Suomalaisella ja argentiinalaisiella tangolla ei ole kovinkaan paljon yhteistä.

Pakollisesta rytmijaosta on vaikea sanoa mitään. "Tuumaustaukoja" on ihan tanssittajan mielenliikkeiden mukaan. Yleensä ottaen nopeita ovat ainakin askellukot. Ochoja on nopeita sekä hitaita ja erittäin hitaita.

Argentiinalaisesta tangosta on sanottu, että mies tekee tanssin ja nainen koristelee sen. Sitä voi oppia auttavasti viemään/seuraamaan vasta seitsemän vuoden tiiviin harjoituksen jälkeen - tai sitten ei. Kuulemma aviokriisikin saattaa olla intohimoisen tanssinharrastajaparin uhkana ja pelkästään tangon askelkuvioista aiheutuneiden riitojen vuoksi.

Lavatanssikulttuurin kannalta ikävänä puolena on, että osatakseen sitä hyvin täytyy harjoitella paljon ja käytännössä saman partnerin kanssa. Vain todella hyvät viejät ja todella hyvät seuraajat voivat tanssia sitä nautittavasti ventovieraan kanssa. AT onkin keskittynyt etupäässä alan tanssiklubien pariin.

Argentiinalaiseen "vivahtavia", tanssittavia ja ei liian "taiteellisia" musiikkikappaleita ovat muunmuassa Guapita, El Choclo, Uno, La Cumparsita, Hernandon salaisuus jne.. Tosin useimmat suomalaiset sovitukset ovat ns. vesitettyjä. Oikeaa argentiinalaista tangoa tuskin kuulee lavoilla koskaan; harmi. Niissä olisi aineksia suomalaisenkin tangon terävöittämiseen.

Mutta kehitetään AT:sa yhdessä helposti opittava ja näyttävä suomalainen lavaversio. Tai miksei lainata siitä vapaasti kuvioita suomalaiseen tangoon.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu