TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jack in the box (Humppis 2004-06-01 10:33)

Jack in the box

Crystal Blue
2004-06-01 23:08

Laitanpa minäkin lusikkani tähän säikeeseen vaikka sitten vaan lopettaakseni sen ??? ehkä hieman asiasta ohi mutta mielipiteenäni tähän kohtaan kuitenkin. Tarkemmin ajateltuna olisi uudenkin säikeen voinut avata nimellä ikärasismista

Itse olen aloittanut "lavaurani" 90-luvun vaihteessa ja nähnyt ja kokenut sen mukaan kaikenlaista ja kyllähän todellisuus on se että jo nelikymppinen nainen kokee ikärasismia jokseenkin päivittäin ja siten myös lavoilla.

Totta, naisia on lavoilla huomattavasti miehiä enemmän joten väkisinkin vaikka kuinka miehet hakisivat ahkerasti iästä, ulkomuodosta ja tanssillisuudesta piittaamatta niin montaa kun kerkeää, niin osa jää aina koristamaan seinustaa.

Oikeastaan se mikä välillä saa kuohahtamaan on ristiin menevät sanat, ajatukset ja teot ..Tälläkin palstalla aina auliisti toivotetaan noviisit (tosin ikäähän emme tiedä) tervetulleiksi lavoille ja tanssimaan mutta kuinka moni sitten näitä tulokkaita tai muuten vaan ns. huonomman tanssitaidon omaavia todella hakee elleivät nämä sitten ole nuoria ja nättejä ja hiemankin tanssillisesti pukeutuneita…… Kehoitetaan kannustamaan uudet tähän harrastukseen mukaan mm. hakemalla näitä ja kenties opettamalla jotain pieniä ”jippoja” siinä tanssin aikana. Yhtä todenperäisesti on sitten jälkikäteen kerrottu että hain yhtä tai tällä kertaa jäi uudet hakematta kun oli niiiin paljon tuttuja ja niitä hyviä……… Kyllä myönnän, kyllähän se on vinha tosiasia että ne jotka tietävät osaavansa, hakevat vain niitä tiettyjä joiden tietävät osaavan……. tämä pätee niin naisiin kuin miehiinkin.

Myönnän kyllä myös sen etten hyvin mielelläni itsekään halua tallustaa koko iltaa partnerin kanssa jolla on kaksi vasenta jalkaa mutta niin se vaan menee ja mitä enemmän ikää tulee sen varmemmin näin käy. Siihen on tyydyttävä jos mielii yhtään tanssia illan aikana. 14-15€ tanssilippu on aika korkea istumapaikasta ja siitä ilosta että saa seurata toisten menoa lattialla.

Tietenkin tosiasiat ovat aina tosiasioita mutta kun sitä yksinkertaisesti välillä raivostuttaa tämä ikä luokittelu ja se että ns keski-ikäinen tai hieman ylikin nainen ei enää kelpaa niille hyville ”vanhoillekaan” taitureille. Kyllä moni ns vanhemmistakin liikkuu ketterästi ja seuraa hyvin. Naisilla elinkaari lavoilla on huomattavasti lyhyempi. Todettakoon tähän kohtaan että itse en vielä katso kuuluvani tähän ikäryhmään mutta olenkin aikonut harrastaa tätä "lajia" vielä ainakin kymmenen vuotta :-)

Siinä missä viisi/ kuusikymppinen mies porskuttaa kaksikymppisten tyttöjen kanssa niin kuusikymppinen nainen tallustaa seitsenkymppisten kanssa eikä paikka ainakaan enään ole Kolmilammi tai Riutta

Crystal

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu