TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Jack in the box (Humppis 2004-06-01 10:33)

Jack in the box -Sävyjä

Retkeilijä
2004-06-01 15:50

Kaikissa muissakin lajeissa on hyväksyttävää, että valmentajana toimii vanhempi kokeneempi henkilö. Mielestäni tämä on myös tansseissa täysin hyväksyttävää. Pitkä kokemus tekee valmennuksesta, tai opetuksesta, tehokasta, koska kokenut viejä osaa kertoa paremmin oikeat niksit. Ja mikä voisi olla sen tehokkaampi tapa oppia, kuin saada konkari henkilökohtaiseksi opettajaksi kahden kappaleen ajaksi.

Vanhemmat naiset tuntuvat jäävän ilman tanssittajaa ja heitä näkyy olevan lavoilla paljon. Mutta eikö muissa urheilulajeissa ole vielä selkeämpää se, että iän karttuessa jätetään ainakin aktiiviura sivuun.

Tanssiseurojen treeneissä varmaan kaikilla on urheilullinen, jopa hyvinkin tavoitteellinen, motivaatio tanssia. Tämä tosin on vain veikkaukseni, koska en ole osallistunut mihinkään kilpatanssiin tähtäävään.

Tanssilavoilla, ja varsinkin kesäisin, ärtymystä herättänee kahden täysin erilaisen tanssimotivaation esiintyminen samassa paikassa. Onneksi suurimmalla osalla on piirteitä molemmista. Jotku menevät lavalle, koska haluavat löytää itselleen puolison tai jopa puolisokokelaan kanssa. Silloin sitä ärtyy ja pettyy ja ehkä masentuukin helposti jos käykin niin hän, johon on silmänsä iskenyt, tanssiikin paljon nuoremman naisen, tai vanhemman miehen kanssa. Ja jos vielä kotimatkalla kehuu miten oli hyvä/oppimiskykyinen tanssitettava, niin mustasukkaisuus voi heräillä. Eikä sitten ymmärrä tiedostaa, että toinenhan oli vain urheilemassa.

Mielestäni lavatansseissa nitoutuu loistavalla tavalla yhteen liikunta ja samalla mahdollisuus tutustua vastakkaiseen sukupuoleen. Onneksi suurin osa tansseissakävijöistä suhtautuu iloisen positiivisesti tanssikumppaneihin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu