TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
PÄÄNSÄRKYÄ - 4/4 -osa rytmitykset (Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2004-05-25 16:25)

Foksin, tangon, yms. rytmitykset

Hambi
2004-05-27 16:03

Vaikka en usko Irjan minua kommentillaan tarkoittavankaan, vastaan vihdoin (tietoyhteyspulmat vaivaavat edelleen, mutta tanssiaiheinen pitkähkö vuodatus onneksi löytyi) omasta puolestani, koska minua tämä asia kovasti kiinnostaa.
Normaalin hidas, hidas, nopea, nopea rytmityksen lisäksi vien kummempia miettimättä hidas, nopea, nopea askelluksella, sekä pelkkiä hitaita eteen- ja taakseppäin sekä pelkkiä nopeita sivulle. Näitä kokeilen yleensä jossakin vaiheessa kaikkien kanssa, jos vähänkään tuntuu siltä, että daami pysyy perässä ja ne saattaisivat sopia musiikkiin. Rytmitystä NNH en ole vielä uskaltanut kokeilla, koska aloittamien tuntuu hankalalta. Pitäisikö aloittaa miehen selkä tanssisuuntaan vai toisinpäin? Ensimmäisessä vaihtoehdossa etuna on helpompi seuraaminen? ja jälkimmäisessä molemmille tutumpi liike.
Askelvariaatioiden huono puoli on, että kun kerran aloittaa jokaisen askelen viemisen erikseen, pitäisi koko kappaleen ajan muistaa sitten viedä jokainen askel. Tästä taas on haittaa ruuhkan iskiessä kohdalle, kun ei oikein voi edetä ja daamin on vaikea tietää, onko hidas vai nopea sakel tulossa. Tästä huolimatta suosittelen kuitenkin kaikille kokeiltavaksi.
Hidastukset ovat myös käyttökelpoisia. Tuota vartalon liikkeen jatkumista jalkojen pysähtyessä pitääkin ruveta ihan seuraamaan, mutta ainakin kahteen taakse-eteen (tanssisuunnassa) askeleeseen saa menemään hyvinkin paljon aikaa. Jos tuntuu siltä, että iskuja pitäisi saada johonkin kulumaan, voi minusta askeleen sijaan ottaa ylimääräisen jouston, joka tuntuu hyvältä ainakin siten, että ottaa ensin vain pienen jouston, ja sitten reippaan lisäjouston, jolla sitten ponkaisee uudestaan liikkeelle mahdollisimman pehmeästi.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu