TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
PÄÄNSÄRKYÄ - 4/4 -osa rytmitykset (Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2004-05-25 16:25)

Foksin, tangon, yms. rytmitykset

Päivi
2004-05-26 18:22

"Ja naisille.... - Millaisia hyviä kokemuksia on erilaisista rytmityksistä ? Usein sanotaan, että joka mies vie eri lailla."

Kyllä variointia jonkin verran tapahtuu, mutta mielestäni miehet ovat aivan liian jumissa siihen hidas-hidas-nopeanopeaan. Musiikissa tapahtuu kaikenlaista sellaista, mitä voisi seurata askelrytmityksellä ja johon tuo H-H-NN ei ole paras ratkaisu.

Jossain artikkelissani juuri hetki sitten kirjoitin, että HNNHNN on rytmitys joka tulkitsee monia musiikkeja paremmin kuin HHNN-rytmitys.

Helpoin tapa rikkoa perusrytmitystä on lisätä parillinen määrä hitaita tai nopeita askeleita perusaskeleeseen (pariton määrä vaihtaa "aloitusjalan").
Toinen helppo tapa on hidastukset (askeleet pysähtyy, vartalo liikkuu. Taivutus ei ole välttämätön, se usein "tappaa" liikkeen).

"Miten miehet sitten vievät, jos ajatellaan erilaisia rytmityksiä ja niiden vaihteluja."

En ikinä "laske" miehen askelia, vaan vain seuraan. Jos alkaisin vahtia askelia tai niiden sopivuutta musiikkiin, menisin melko varmasti sekaisin.

(Eräällä kurssilla aiheena oli askelten rytmitys musiikin mukaan. Loppupuolella tanssittiin sekoitettujen parien kanssa niin, että mies yrittää rytmittää askeleet musiikin mukaan ja nainen lopuksi kommentoi kuinka hyvin rytmitys sopi musiikkiin. Eihän siitä (siis tanssimisesta) mitään tullut: Jos kuuntelin, rytmittääkö mies askeleet niinkuin minä tähän rytmittäisin, aloin mennä jaloillani sitä omaa rytmitystäni... Lopulta tyydyinkin vain laskemaan, tanssiiko mies koko ajan H-H-NN vai tekeekö siihen poikkeuksia ja kommentoin sitten tanssia vain tältä osin.)

Kirjoittajan avainsanat: rytmi, rytmitys, foksi, vienti, askelrytmitys, askellus, rytmiikka, tango, perusaskel

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu