TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
PÄÄNSÄRKYÄ - 4/4 -osa rytmitykset (Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2004-05-25 16:25)

PÄÄNSÄRKYÄ - 4/4 -osa rytmitykset

Trickster
2004-05-25 21:08

"Sama pää kesät talvet. Oikeassa olet trickster."

Kyllä tricksterillä ainakin on sama pää aina ollut tällä palstalla, KOS -nimimerkillä kirjoittaa joku muu henkilö :)

"Jos edellä mainittuihin yrittäisi opetella nopea, nopea, hidas rytmityksen, askelikkoja on yksi per tahti ja paikat iskuihin nähden aina samat. Toisaalta tahdin aloittava jalka vaihtuu.(Vastaavasti HNN)"

Tuo nopea, nopea, hidas on sitten sellainen hyvin yleinen askelikko, käytössä rumbassa ja salsassa. Aika moni näkyy noilla askeleilla tansseissa menevän. Mutta tuo eka nopea on vaikea saada menemään läpi, jos on aloittanut hitailla sitä ennen. Parempi on ehkä hidas, nopea, nopea? Noita hitaita voi sitten lisäillä kuinka monta vaan peräkkäin. Sitten kun jompaakumpaa tönäistään reippaanpuoleisesti tai pitää väistää kohti tulevaa kyynärpäätä, pitää ottaa nopeitakin askelia väliin.

"Yksinkertaista on se, että ensimmäinen hidas otetaan aina samalla jalalla."

Yleensä kai tuo eka hidas otetaan vasemmalla jalalla, kannattaa kuitenkin viljellä myös tuota oikean jalan aloitusta. Periaatteessa peilikuvana pitäisi pystyä mielestäni kaikki variaatiot menemään. Vaikka vasemmalle onkin helpompi ja käytännöllisempi kääntyä, niin myös oikean puolen käännöksiin pitäisi välillä daamia taivutella :)

"Kahden tahdin rytmityksillä HHHNN / HNNHH, palataan joka toisen tahdin alussa lähtöruutuun: sama jalka aloittaa hitaalla"

Enpä tiedä onko tuossa askelien sovittamisessa symmetrisesti ja loogisesti tahteihin loppujen lopuksi isompaa järkeä. Mielestäni nämä askelikot on tehty vain jonkinnäköiseksi pohjaksi, miltä voi rakentaa omaa tanssiaan.

Herkullisin tilanne on sellainen, jossa voi tanssia musiikkia ja daamin liikkeitä makustellen koko biisin sen kummemmin kaavamaisia askelia ottamatta. Askeleen sijasta voi tehdä niin paljon muutakin, vaikka puraista daamia korvasta tai suudella :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu