TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
PÄÄNSÄRKYÄ - 4/4 -osa rytmitykset (Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2004-05-25 16:25)

PÄÄNSÄRKYÄ - 4/4 -osa rytmitykset

Mieluummin tanssimaan kuin lenkille
2004-05-25 16:25

Esimerkiksi cha-chassa ja rumbassa ainakin perusaskelissa ja yksinkertaisissa kuvioissa saman tyyppisten askelien paikka suhteessa tahdin iskuihin on sama. Esim. paino/askel eteen/taakse kakkos ja kolmosiskuilla. Tämä on tavallaan selkeää ja loogista.

Tangossa ja 4/4-osaa tahtilajin iskelmissä ja foxissa yleisin perusrytmitys lienee hidas, hidas, nopea, nopea. Tähän askelikkoon kuluu kolme iskua, mistä seuraa se, että hitaiden ja nopeiden paikat suhteessa tahdin iskuihin elävät koko ajan. Yksinkertaista on se, että ensimmäinen hidas otetaan aina samalla jalalla.

Jos edellä mainittuihin yrittäisi opetella nopea, nopea, hidas rytmityksen, askelikkoja on kaksi per tahti (NNH NNH) ja paikat iskuihin nähden aina samat. Samoin ykkösiskulla aloittava jalka. (Vastaavasti HNN HNN.) Rytmityksellä HHHNN (tai HNNHH) tahdin 1. askel on aina hidas, mutta jalka vaihtuu.

Jos joku pysyi vielä mukana tähän asti, kysymykset.

- Tanssitko em. nelijakoiset aina samalla rytmityksellä vai muutatko/pystytkö muuttamaan sitä kappaleen mukaan. - Pidätkö saman rytmityksen läpi kappaleen vai muutatko/pystytkö muuntelemaan rytmitystä kappaleen kulloiseenkiin tulkintaan sopivaksi. - Jos löytää rytmityksiä, joissa askeleen kesto ja käytettävä jalka pysyy iskuihin nähden samoina, mahtaneeko tulla samanlainen tunne kuin esim. cha-chassa ja rumbassa. Askelilla on omat paikkansa. - Voiko joku konkari kertoa kappale-esimerkkejä erilaisista rytmityksistä.

Ja naisille.... - Millaisia hyviä kokemuksia on erilaisista rytmityksistä ? Usein sanotaan, että joka mies vie eri lailla. Miten miehet sitten vievät, jos ajatellaan erilaisia rytmityksiä ja niiden vaihteluja.

En minä näitä tanssiessa pohdi, mutta tanssien välillä...

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu