TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssijan niksi(/survival)palsta (Päivi 2004-05-11 22:09)

Tanssijan niksi(/survival)palsta

Päivi
2004-05-11 22:09

Tangopassion kirjoitti 2004-05-11 20:30:

"Tässä kesälavoille hyvin toimiva asia. Itseäni auttoi muutamaan otteeseen viime kesänä. Ruokasooda, ulkoisesti käytettynä hyttysen, ampiaisen pistoon, poistaa hyvin nopeasti kutinan ja turvotuksen. Ehdottomasti minun viime kesän hitti. Kuulinpa kaverilta, että hän oli käyttänyt sitä koiran puremaan, kun turvotusta oli tullut, auttanut siihenkin.",

josta sain idean kysyä: Millaisia tanssijan elämää helpottavia niksejä teillä olisi jakaa toisten palstalaisten kanssa?

- Itse kuulin viime viikonloppuna Pavin naistenhuoneessa (olikohan se Marlenilta?) loistavasta ideasta: hän kuljettaa yleensä tanssilaukussaan mukanaan pilliä, jonka avulla on kätevää juoda vettä raanasta!

- Humppis kertoi tässä jokin aika sitten "naisen vaatetuksen tärkeän tukirakenteen" korjaamisesta neulapinssin avulla...

- Itse jouduin kerran yllättäen kurssipäivän päätteksi vieraalla paikkakunnalla tansseihin. Jalkineina minulla oli vain erittäin tanssikelvottomat talvisaappaat, joten sujahdin paikalliseen City-Markettiin ja ostin muutamalla eurolla nahkapohjaiset jumppatossut. Hyvin toimi ja täydestä meni!
Kesäiseen aikaan halpakaupoista voi löytää hyvin tanssiin soveltuvia kangaskenkiä muutamalla eurolla, hätäavuksi tai jatkuvampaan käyttöön.

- Merisuolaa kuljettavat jotkut mukanaan. Kramppienko varalta? Kertokaa!

- Lihaskipuihin (ja kramppeihin) auttaa magnesium. Parhaiten se tehoaa tietenkin ennalta käytettynä, mutta ei ole turhuutta jälkiviisaallekaan.
Oma kokemukseni on - lieneekö sitten vain luuloa - että magnesiumkuurin jälkeen ei väsähdyskään iske lihaksiin niin helposti.
Koska monet (ainakin halvat) magnesiumtuotteet on huonosti imeytyviä, suositusannos kannatta tupalta/triplata, ainakin ennen tanssileirejä tai kisoja. Magnesiumin liikakäytöstä ei pitäisi olla minkäänlaisia haittavaikutuksia.


Kertokaa omat niksinne / toimivaksi todetut hätäratkaisut!

(Lattian liukkaus/tahkeus, hiertymät, narikkalappu, hikoilu, hyttyset, vaatteiden rikkoutuminen, huulipuna kauluksessa, tanssimatkan varusteet, meikin kestävyys, pitkä ajomatka, vääränlaiset vaatteet, pinssi, sukkahousujen pukeminen, kimppakyytien järjestäminen, tanssinkestävä hairdo, haiseva henki, vaatehuolto, väsymys, uudet kengät, rituaalit... ... ... ...)


Punapää 2004-05-11 23:37 =>

Hyvä idea Päivi!!

Muutama vinkki jotka itse olen kokenut hyviksi:

-2tanssikengät mukana uusiin paikkoihin, toiset liukkaalle(mummot), toiset tahmealle (säämiskäpohjat)lattialle. Ja on ne varakengät ihan hyvä muutenkin olla ettei tanssi-ilta mene pilalle hajonneiden kenkien vuoksi.

-hiertymiin: kaikki vaeltajat tietävät Compeedin(apteekista ainakin saa) olevan ehdoton! siis myös tanssilattialla vaeltaville ;)

-tanssinkestävä hair: huolellinen pohjatyö,hiukset kiinni ja Biosilk Spray Spritz(saa vain kampaamoista, varmimmin ammoniakittomista sellaisista) päälle, on ainakin allekirjoittaneella kestänyt parikin hikistä tanssi-iltaa. Oikea ohimo muotoiltava valmiiksi litteäksi tangon ym kontaktilajien ystäville

-kun löydän kivan tanssipaidan, ostan niitä 2. Voi huoletta vaihtaa paidan kesken iltaa, eivät hakijat hämäänny asun muutoksesta

-pikku hakaneuloja käsveskassa ratkeavien vaatteiden varalle

-jos ei ole mitään paikkaa narikkalapulle niin kengän sisään mahtuu ja tallessa pysyy (ei ehkä kaikkein hygieenisintä, mutta...)

-illan päätteeksi magnesium tabletti ja edes isompien lihasryhmien venyttely takaa levolliset unet ja vetreät jalat seuraavallekin tanssi-illalle

Ja eiku tanssibaanalle!


Pia M 2004-05-12 10:02 =>

Hiertymät: Laastarit kantapäihin ym. herkkiin paikkoihin jo etukäteen. Ei hierry.

Narikkalappu: liivinkuppiin. Puistiksen narikkalappu on poikkeus, kun se on 7 cm halkaisijaltaan oleva metallilätkä ;-)

Tanssinkestävä hairdo: kananper** terhakkana pystyssä kun se a) kuivataan muotoilunesteen avulla pystyyn, sitten b) vahaa tyveen, muttei liikaa ja voimakas hierominen että tyvi hieman takkuuntuu ja lopuksi c) kampaamosta hankittua kaikkein tymäköintä mahdollista lakkaa. Kannattaa kysyä kampaajalta suoraan, että mikä aine kestää 6 tunnin hikoilun...

Haiseva henki: ei sokeripitoisia juomia tauolla, paljon vettä, sokeritasapaino kuntoon semmoisilla ruoka-aineilla jotka pitävät verensokerin kauan ylhäällä (esim. ruisleipä). Kaikenlaiset pikaraikastajapastillit raikastavat vain tovin, parempi pestä hampaat kunnolla juuri ennen tansuihin lähtöä ja sen jälkeen välttää sokeria, verensokerin laskua ja nestehukkaa. Ja tietysti pidemmällä tähtäimellä, säännölliset hammaslääkärikäynnit, että suu on perusterve! Kaikki te jotka pelkäätte hammaslääkäriä ettekä mene vaikka tiedätte että reikiä on: on iso todennäköisyys että henkenne haisee!

Vaatehuolto: vain silittämättä siistejä...

Vaatteet: Lyhyen hameen alle laitan Adidaksen puntilliset uimashortsit (bikinin alaosa). Joustaa, istuu, peittää strategiset ja pinta on liukas niin että hame laskeutuu siinä päällä nätisti.

Uudet kengät: rankka käsittely mutta tepsii nahkakenkään, eikä ole kyllä koskaan kenkää pilannut. Kuumaa vettä kengän päkiäosa täyteen ja annetaan rauhassa imeytyä nahkaan. Kosteina jalkaan ja käytetään koko työpäivä niin että kuivuvat jalassa. Tarvittaessa toistetaan. Hiukka epämukavaa ensi alkuun kun jalat on koko ajan märät, mutta lopputuloksena on tanssikenkä joka istuu kuin hansikas. Ei pidä unohtaa kunnon nahanhuoltoa kengälle käsittelyn jälkeen.

Hajuvesi: jos haluaa että tuoksu säilyy koko illan, voi kostuttaa pienen pumpulitupon hajuvedellä, pyyhkiä sillä tuoksua haluamiinsa paikkoihin ja lopuksi jemmata tupon rintaliiviin (ette arvaakaan mitä kaikkea meikäläisen liiveistä löytyy ;-)


Pia M 2004-05-12 10:29 =>

Ai niin, krampeista ja merisuolasta vielä:

kramppeihin vaikuttaa kehon suolatasapaino, hikoillessa suoloja poistuu ja kun keho laimenee liikaa niin krampit yleistyvät. Merisuolaa l. natriumia saamme normaalisti ruokavaliossamme ihan tarpeeksi, joten sen puute harvemmin yllättää - sen sijaan muita suoloja joiden poistumisesta on haittaa, ovat kalium ja magnesium.

Itse asiassa kyse on nimenomaan suolojen tasapainon heilahtamisesta - eli yleensä ruokasuolaa eli natriumia on kehossa suhteessa enemmän kuin magnesiumia ja kaliumia.

Ruokasuola (=merisuola) ei siis välttämättä auta kramppeihin. Luontaistuotekaupoista saa suolatabletteja (Saltbalans) joissa on noita tarpeellisia suoloja. Lisäksi Pansuola tavallisen suolan asemesta käytettynä päivittäin auttaa tasapainottamaan suoloja ja välttämään kramppeja...


Kikka 2004-05-12 10:49 =>

Hyviä niksejä ja vinkkejä. Kiitosta ! Paljon kokeiltavaa....

Yksi omista nikseistäni on mainitsematta. Jaksamista, neste- ja suolatasapainoa ylläpitää ja lihasvaivoja ennaltaehkäisee mukavasti seuraava tapa; autossa menomatkalla, mielellään vähän ennen perille sapumista jo ja sitten parkkipaikallakin reilut huikat sekä kivennäisvettä että energiajuomaa. Loput juodaan tanssien jälkeen autoon tultua ja kotimatkan alussa. Kesken tanssi-illan riittääkin pelkkä vesi. Toki kunnolla pitää olla iltapäivällä/alkuillasta syönyt, jotta kroppa tällä selviää. ;)) ...ja mainittu magnesium on hyvä lisä päivittäin...ja VENYTTELY !!!!!! ( mainittu sekin jo )

....jään odottelamaan lisää survival-vinkkejä.

=))


Krisse 2004-05-12 11:03 =>

Urheiluhallissa/koulun urheilusalissa pidettävälle tanssileirille/kurssille ylimääräiset tennissukat mukaan. Jos lattia onkin luistamaton pallopelialusta, sukat kenkien päälle lisää luistoa antamaan. Säästää kinttuja.

Kisoihin, leirille yms. pitkiin koitoksiin mukaan maratoonareiden käyttämiä hiilihydraattigeelejä suorituksen ajaksi, sekä palautumisjuomaa illaksi. Erityisesti useamman päivän leirit sujuvat kivuttomammin.


Elisa 2004-05-12 11:29 =>

Ehdoton tanssivaate on body. Siis puserobody, joka on kiinni neppareilla jalkovälistä. Body pysyy paikoillaan eikä ryppyile, ja se tuo kaikenkokoiset muodot kauniisti esiin. Hyvälaatuiset bodyt maksavat messinkiä mutta kestävät hyvännäköisinä satoja pesuja. Kun valitsee pitsi- tai kohokuvioisen (katso esim. www.Wolford.com/collection/Trends Spring/Summer 04/Cross Light), hikoileminen ei näy juuri ollenkaan. Ostin vähän aikaa sitten tuollaisen pinkin, ja koetanssin sen viime lauantaina. Vaikka selkäni oli likomärkä, pusero näytti hyvältä eikä yhtään märältä.

Kammoan pahanhajuista hengitystä niin, että käytän kolmenlaista hengityksenraikastajaa. Ennen tansseihin lähtöä otan sieniuutetta sisältävän pureskelutabletin (esim. Odormin), joka vaikuttaa vatsasta. Jos syön jotain juuri ennen tansseihin lähtöä ja huulet on jo punattu niin että hampaita ei voi harjata, pureskelen sieniuutetta sisältävää purkkaa (esim. Hugo), se puhdistaa hampaitakin. Jos juon tansseissa jotain muuta kuin vettä otan vielä imeskelytabletin (Hugo). Kaikkia noita tuotteita saa apteekista.

Tanssikengissä on aina pohjalliset, ja vaihdan niitä usein hajuhaittojen ehkäisemiseksi.

Stay up –sukat ovat kuumalla kätevämmät kuin sukkahousut. Pitää vain valita pinnaltaan liukas malli, niin että hame ei takerru niihin.

Olen kuullut, että banaanissa olisi jotain (olisikohan ollut kalium?), joka auttaa Pia M:n mainitseman suolatasapainon saavuttamisessa. Iltapalaksi siis magnesiumia ja banaania. Luin viime keväänä tältä palstalta vinkin hyvästä kalsium-magnesium –valmisteesta nimeltä Osteocare. Se sisältää myös D-vitamiinia, joka edesauttaa hivenaineiden imeytymistä.

Narikkalappu on minullakin rintaliiveissä, ja siellä on naisilla tämän palstan mukaan paljon muutakin tavaraa; mm. auton avaimia, huulikiiltoja, hajuvesituppoja... Suomalaisia naisia pidetään rintavina, mutta ehkä se johtuukin vain tanssilavakulttuuristamme? :-)


Trickster 2004-05-12 12:31 =>

Kaikkein tärkein niksi on mielestäni itsensä psyykkaaminen iloiselle mielelle. Mielikuvitusta ja hymyä kannattaa käyttää mahdollisimman paljon. Vierailu positiivarien sivuille, Aku Ankan lukeminen tms. on eduksi tantsuihin valmistautuessa. Tantsuissakin voi antaa mielessään ihmisille erilaisia hauskoja roolihahmoja.

Vaatepuolesta vinkkeinä miehille. Sukat mielellään mustat, sopii aina. Sukat saavat olla hieman normaalivartisia korkeammat, puoliväliin sääriluuta. Ihonmyötäiset, lyhytlahkeiset alushousut ovat parhaita. Kaikki tykötarpeet sinne vasemman karvajalan puolelle, niin eivät puristu paria vasten.

Jos on huono keskustelemaan, eikä keksi mitään älykästä sanottavaa, voi leikkiä ulkomaalaista. Kielenä kannattaa käyttää jotain ihan outoa, niin ei jää kiikkiin. Vierasmaalaisena herättää enemmän kiinnostusta, saa myös enemmän anteeksi ja voi toteuttaa itseään vapaammin.

Jos haluaa tavata daamin vielä uudestaan saman illan aikana, kannattaa jättää hänelle säilytettäväksi jokin esine. Autonavain (feikki, tarpeeton, yms.) on hyvä jättää daamille säilytettäväksi. Keruu sitten ennen poislähtöä ...


Humphrey 2004-05-12 12:21 =>

Uudet kengät ekaa kertaa tansseissa? Teippaa etukäteen urheiluteipillä kantapää ja muut mahdolliset hiertymäpaikat. Ei tule rakkoja eikä hiertymiä.


Palomita 2004-05-12 12:53 =>

Kiitos Päivi, hieno gallupaihe!

SÄÄMISKÄPOHJAT: pohjaraspi on liian iso pikku pussukkaan / taskuun, (tai aina väärässä laukussa), pidän karkean hiekkapaperin palasia vähän joka laukussa ja pussukassa niin pohjat saa aina kuntoon, mahtuu myös taskuun. (pesukoneeseen lappuset eivät ole kertaakaan päätyneet, en tiedä miten käy jos päätyy...)

Säämiskät nihkeällä (treeni) lattialla: Sama vinkki kuin Krissellä eli sukat kenkien päälle, mutta säämiskäkorkkarien päällä toimivat parhaiten nailonit (sukkahousuvinkki), sitä parempi luisto mitä liukkaammat sukat, paksummat kestävät paremmin (40-70 den). Testattu tangossa balettisalin kumimatolla ja toimii.

"HUONO PYÖRIMISENKESTO" Jos pää ei kestä paljoa pyörimistä (esim tangon girot, bugg, wieninvalssi...) niin matkapahoinvointilääkkeet peliin. Otetaan vähintään 1/2 tuntia ennen treenejä. Olen testaillut eri lajeissa, salsan pyörähdystekniikassa en ole kyllä selvinnyt pillereilläkään 15 minuuttia pidempään....(Tiedän että pitää ottaa kohdistuspiste mutta mun pää ei ole ikinä kestänyt mitään pyörimisiä (karusellit oli pienenä kauheinta mitä tiesin) tulen merisairaaksi junassakin)

KESTOMEIKIT: Kaikenkestävä ripsiväri on lähes joka treenin varusteeni, Revlonin 3 päivän ripsisävy (nimeä en muista, voi olla Colour Stay, musta putkilo, myyjät tietävät kun mainitsee 3 päivän keston). Lupaavat kestävän 3 päivää, en ole noin pitkää testiä tehnyt mutta kaikenlaisen hikoilun kestää -myös saunomisen. Pois lähtee vain kunnon aineilla, helpoiten öljyllä. Ja kestohuulipuna löytyy Maxfactorilta (tänkään nimestä en ole varma, Long Lasting Lipstick?), puna ja kiilto eri pakkauksissa, puna kunnossa jopa ruoan jälkeen, ei tahraa lainkaan, ei siis suttaa miesten paitoja! (Puna on kyllä todella kuiva mutta kiilto auttaa asiaa.)


Pia M 2004-05-12 13:02 =>

Ripsiväristä vielä.

Minä en käytä enää mitään muuta kuin Kanebon +38 asteen ripsiväriä. Veden-, hikoilun ja rasvankestävä. Pysyy uidessakin. Ei valu eikä tahraa ikinä, ja sikahelppo poistaa sitten kun tarvitsee - koska se irtoaa pelkällä vedellä kun veden lämpötila vain on yli +38 astetta. Ihan ehdoton.

Kosmetiikkaosastoilta löytyy jos myyvät Kaneboa, tietävät kyllä kun kysyy sitä 38 asteen ripsaria.


Krisse 2004-05-12 13:24 =>

Pia M: ah onnea, vihdoinkin olen löytänyt sielunsisaren... Kanebon ripsiväri ja kananp****kampaus rulettaa!

Ja se Max Factorin pomminkestävä Lipfinity myös jonka joku muu mainitsi. Näillä sitten pärjääkin niin ettei tartte kampoja tai huulipunia roudata.


Krisse 2004-05-12 13:28 =>

Palomita aloitti sukkahousuvinkit...

Jos tahtoo käyttää verkkosukkahousuja (jotka oikeasti on helteellä aika mukavat, käytän usein ihonvärisiä) niin kannattaa laittaa alle sellaiset avokassukat. Muutoin tulee pitkän tanssi-illan aikana helposti varpaat läpi jostain kohtaa verkkoa, ja sellainen verkkolanka hiertää aika ikävästi kun huonoon kohtaan sattuu.


Pia M 2004-05-12 13:41 =>

Juu tosiaan,

minihameen alla käyttämäni uikkarishortsit puen talvikautena tietysti sukkahousujen päälle.. Yleensä kun sukkahousujen housuosa on karheampaa neulosta, niin kevyt hame ei laskeudu kauniisti vaan takertuu karheaan pintaan. Ja on kivemman näköistä jos pyörähdyksessä näkyy reilusti shortsipöksyt, eikä sukkahousujen housuosa mikä on imho aika ruma.

Sukkahousujen alle ei shortsitapauksessa enää tartte pikkareita, muuten tulee liian hikiset oltavat ;-)


Candice 2004-05-12 13:53 =>

Hauskaahan näitä niksejä on lukea!:)

Itselläni ei ole mitään vnkkejä,en sitten vissiin ole niin aktiivitanssija että jaksaisin/tajuaisin/viitsisin varustautua moisilla tarvikkeilla...;)

Meikeistä (kun on mun aihe) niin itse käytän tansseissa pääasiassa vain vedenkestäviä tuotteita,koska meikkaan vain kerran (eli kotona) enkä kuskaa mitään muita meikkejä mukanani kuin huulirasvan (no ok,joskus on kivipuuteri mukana)..:) Ja kun satsaa laatuun,niin ei tarvii miettiä että pysyykö vaiko eikö..;) Käytän itse "ammattisarjoja" (=edullinen,kestävä,riittoisa,ei valu) sattuneesta syystä...;)


Palomita 2004-05-13 11:16 =>

Tarkennus eiliseen viestiini (en onnistunut tekemään kommenttia galluppiin).Tarkoittamani kestoripsari on Revlonin Colorstay Overtime Lash Tint ja tahraamaton kestopuna Max Factorin Lipfinity.


Päivi 2004-06-07 10:55 =>

Palstalla on esille tullut tanssijan niksi/survivalpalstalle sopivia asioita, kuten esim. tanssivaatemateriaalit ja Saltbalans(?). Laittakaas niitä tännekin, niin löytyy kaikki niksit yhden hakusanan alta!


Pia M 2004-06-07 10:58 =>

Saltbalans on jo tässä gallupissa...


Suke 2004-06-07 13:07 =>

Joudun käyttämään Crampitonia aina jaloille kovan rasituksen jälkeen ja se on ehdottomasti paras apu suonenvetoihin. Jos olen tanssinut koko illan rivakasti ja kotimatka on lyhyt (n.30min.), niin sopiva ajankohta parin pillerin ottamiselle on lähtöhetki tansseista. Jos kotimatka on pitempi, niin kannattaa ottaa pillerit tunti ennen tanssien loppumista, tällöin ei jalat puudu enää autossa istumisesta samalla tavalla, koska rentoutusvaikutus on jo alkanut. Crampiton on nykyisin reseptilääke, mutta hyvä ostos (100 tabl.)sellaiselle, jolla kramppiongelmia ja lihaskireyttä on.

Apteekista saa myös 500mg vahvuisia suolakapseleita. Hätätilanteessa teelusikallinen tavallista suolaa vesilasiin on hyvä. Ei maistu hääville, mutta on varma apu. Kuntojuomaa on hyvä varata kotimatkalle 1-2 litraa. Tietysti tanssien aikana pitää juoda vettä, mutta se ei saa olla kovin kylmää.


Pekka 2004-06-07 13:40 =>

"Ehdoton tanssivaate on body. Siis puserobody, joka on kiinni neppareilla jalkovälistä. Body pysyy paikoillaan eikä ryppyile, ja se tuo kaikenkokoiset muodot kauniisti esiin."

Miehen päällä body näyttää hassulta, mutta..... saman vaikutuksen saat kun hankit boxerit, joiden sepaluksessa on napitus. Paidan alin nappi kiinni boxerin sepalusnappiin, niin kyllä paita pysyy housuissa!


Kukkutimurunen 2004-06-07 15:55 =>

Voi kyllä kaikista paras niksi on tämä jo esille tullut sukkaviritys.... Kun lattia ei luista tai omissa kengissä on vikaa, kannattaa laittaa mustat puuvillasukat tanssikenkien päälle ! Kaikista parastahan siinä on ettei sitä edes huomaa!

Aika moni muuten ompelee housujen sisälle pienen taskun, jonne sujauttaa narikkalapun ja/tai auton avaimet... Varsinkin sellaisten ihmisten käyttämä keino, jotka eivät kanna mukanaan käsilaukkua.

Omat keinot ovat vasta kehitys ja kokeiluasteella...


Päivi 2004-06-07 16:13 =>

"Saltbalans on jo tässä gallupissa..."

No niinpä olikin!

Miten käytätte Saltbalansia? Annostelu? Ajoitus? Vaikutukset?


Pia M 2004-06-07 16:23 =>

Käytän Saltbalansia päivättäin, koska liikun yleensäkin paljon. Aamulla tyhjään vatsaan 2 pilleriä ja päivällistä ennen toiset 2. Jos luvassa tiukkaa treeniä, niin treeniä ennen tai sen aikana kolmannet 2. 6 pilleriä on maksimi / vuorokausi.


4711 2004-06-07 19:46 =>

Viime viikolla selkeästi näin, että suolojen käyttö vaikuttaa. Edellisperjantaina sekä lauantaina sain tosipahat krampit sääriin ja jalkateriin kesken tanssi-illan. Muistin, että magnesiumit olivat tainneet unohtua...

Viime viikolla sitten siirsin magnesiumit sängyn viereen, koska kapseli on parasta narskutella aina yötä vasten imeytymään. Välillä napsin kaksi. Lisäksi totesin, että voisin syödä kuurin sinkkiä ja aloitin hyllyssä olleen paketin tyhjentämisen. Ennen lauantain tansseihin lähtöä söin iltapäivällä Saltabalansin ruoan kanssa.

Eikä väsyttänyt yhtään eikä yli viiden tunnin tanssi-ilta tuntunut jaloissa seuraavana päivänäkään juurikaan! Ihmettelin, mutta muuta syytä ei ollut kuin oikea hivenainetankkaus.

Noista suoloista Sukelle, yritä päästä eroon ruokasuolasta, vaikka kokonaan. Käytän Seltiniä kaikkena suolana ja varmistan näin katalyyttejä kehon sähkötoimintaan. Vaikuttaa myös sydämen rytmeihin ja vegetatiiviseen hermostoon. Seltiniä voi juoda myös vesilasissa.

Enkä suosita kenellekään limsoja tai urheilujuomia. Rahanhaaskausta, eikä terveellistä, vaan vahingollista.

Banaanissa on runsaasti verenpainetta alentavaa kaliumia, mutta se on myös pahanlaisesti nopea hiilihydraatti, joka muuttuu liian nopeasti sokeriksi ja väsyttää pian uudestaan. Koska varmistan hivenet purkista, niin en syö banaaneja ollenkaan vaan ruisleipää, omenia ja pähkinöitä (arginiini- perunat minimoin, nykyisin riisitkin).

Niveloireisiin auttavat hainrustouutetuotteet.

Ja kaikkien pitää muistaa omega-kolmosrasvahapot eli kalaöljykapselit sekä B-vitamiinit, jotka poistavat kipuja ja huolehtivat monista asioista.


Arsenal 2004-06-07 20:21 =>

Tanssi-illan aikana pitäisi nauttia jotain sellaista, josta elimistö saisi energiaa. Sillä jaksaminen paranee ja rasituksesta palautuminen nopeutuu huomattavasti, jos juo tarpeeksi eli noin 2dl 20-30 min välein ja sitten vielä pitäisi saada hiilihydraatteja. Niitä saa helposti laimeasta mehusta tai laimeasta urheilujuomasta tai hedelmäsokerista tai energiapatukoista, -geeleistä. Illan aikana siis pitäisi saada energiaa. Pelkkä vesi ei riitä. Kotimatkalle on hyvä varata palautusjuomapullo tai esim banaani ja vettä. Urheiluun ja liikkumiseen tarkoitetuista palautusjuomista elimistämme saa nopeasti ja helposti tarvittavat hivenaineet ja proteiinit sekä hiilihydraatit ovat huvin imeytyvässä muodossa. Palautusjuoma vie myös näläntunteen mennessään.


4711 2004-06-07 20:41 =>

Siinä se ero juuri on:

Kun syöt ennen tansseja riittävästi hitaasti sulavia hiilihydraatteja, joista paras on ruisleipä, niin sinun ei tarvitse tanssi-illan aikana syödä juuri mitään eikä mutustella mitään makealta maistuvaa, joka sokeriaineenvaihdunnassa päin vastoin lisää syömis- ja juomistarvettasi...

Minulle tulee joskus nälkä, joskus ei. Lauantaina söin siihen nälkääni yhden omenan puolenyön aikoihin.

Jos juon ravintolassa jotakin veden lisäksi, se on teetä - ja Mleenan kanssa puolitetaan sokeriksi joku pieni pulla tai leivos tai lohivoileipä klo 23:n jälkeen (kun naistenhaku on 22-23).


Pixu 2004-06-07 21:25 =>

Kukkutimurunen: Aika moni muuten ompelee housujen sisälle pienen taskun, jonne sujauttaa narikkalapun ja/tai auton avaimet... Varsinkin sellaisten ihmisten käyttämä keino, jotka eivät kanna mukanaan käsilaukkua.

Kun vaatteita tulee vaihdettua eri tanssikerroille, ei joka vaatteeseen viitsi pussukkaa/taskua ommella. Riittää, että ompelee 2 nappia (aina samaa kokoluokkaa ja sama etäisyys) ja tanssimaan lähtiessä mukaan pussukka, jossa 2 napinläpeä. Ja "naps" tasku on paikallaan!!

Sama keino on ollut käytössä maailmalla matkatessa.


Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2004-06-10 8:29 =>

ITKUHÄLYTIN

Keksin tämän eilen ja naureskelin itse omalle jutulleni. Jos joku tunnistaa tänän perusteella, älkää kertoko muille.

Laita värinäakulla varustettu kännykkä perstaskuun tansseihin lähtiessä (ehdottomasti ei etutaskuun). Vaimo voi tarvittaessa laittaa "heti kotiin" viestin "itkuhälyttimeesi". Voit menettää viimeisen tunnin rääppimisen, mutta todennäköisyys päästä ilman suurta dramatiikkaa seuraaviin tansseihin lisääntyy.

Ps. itkuhälytin ei soinut, mutta "nukutko" - "en" viestinvaihdon jälkeen lähdin juosten autolle. Ihmeekseni huomasin, että en hengästynyt vaikka juoksin reippaasti jopa pari sataa metriä. Tuntui niin hyvältä, että pitänee kokeilla muutaman vuoden tauon jälkeen ja vaihtaa nimimerkkiä.


Tiina 2004-06-10 15:58 =>

Hyvä niksi on myös varata autoon valmiiksi vettä/hedelmiä paluumatkaa varten - kylpäs maistuu varsinkin jos on pidempi ajomatka/kyydissä olo edessä.

Toinen hyväksi havaittu jutska on kuunnella menomatkalla illan esiintyjän musiikkia ja mielikuvaharjoitella eri kappaleita - ja sitten tietenkin toivoa että kohdalle sattuva viejä ajattelee kappaletta samoin.


Hani 2004-07-12 19:24 =>

Dim Air avokassukat ovat parhaat sitä sorttia löytämäni: pysyvät jalassa hyvin ja kantapään ja päkiän alla olevat pehmusteet tuntuvat mukavilta.

Geelituubi on puolestaan pelastus hankautuville tai rakkoutuville varpaille. Sain ensimmäiset pätkät jalkojenhoitajalta mutta näyttää sitä olevan myös metritavarana saatavilla Schollin tuotteissa ( Gelactiv Finger- & Tåskydd// Sormen ja varpaansuojus ). Se on siis "putkea", joka vedetään varpaan suojaksi. Sisäpuolella on ihoa pehmentävää ja suojaavaa geeliä.


Päivi 2004-07-12 21:28 =>

"Dim Air avokassukat ovat parhaat sitä sorttia löytämäni: pysyvät jalassa hyvin ja kantapään ja päkiän alla olevat pehmusteet tuntuvat mukavilta."

Oma paras löytöni avokassukkarintamalla on Jill-avokassukat. Ne ovat tarpeeksi korkeat suojaamaan myös nauha/solkikenkien hiertämiltä ja ne ovat edullisia. Avokkaiden/ballerinojen kanssa ne on kyllä rumat...


Hambi 2004-07-12 22:21 =>

Suola, ym. ravintoaineet hoidan kuntoon jo päivällä syömällä mahdollisimman monipuolisesti, eli kaavin ruokalassa annokseen melkein kaikkea, mitä tarjolla on. Sitten tuntia ennen lähtöä jotakin makaronipitoista ruokaa iso annos ja monivitaminoitua/monihedelmämehua.

Tansseissa pärjääkin sitten hyvin, kun juo veden lisäksi myös kivennäisvettä ja tarvittaessa syö jotakin muuta kuin pullaa. Jos on ollut tullut tanssittua niin että lihakset tuntuvat väsyneiltä, niin sitten 10 min venyttely kotiin saavuttua. Itsensä oppii kyllä tuntemaan, että seuraako rehkimistä lihaskipu vai ei. Jos on odotettavissa kivistyksiä seuraavana päivänä, niin venyttely ennen nukkumista kyllä on suureksi avuksi ja usein riittävä keino lihassäryn ennaltaehkäisyyn. Yöpala ennen nukkuman menoa nopeuttaa palautumista ja varmistaa hyvää oloa heti aamusta alkaen.

Kirjoittajan avainsanat: niksi, niksipalsta

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu