TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
SM-Orkestri 2004 (Paku 2004-04-24 10:18)

SM-Orkestri 2004

Yökukkuja
2004-04-26 15:40

Ylläksellä laskettelemassa/hiihtämässä viikko ja sokerina pohjalla SMORK 2004 finaali. Hyvää tanssimusiikkia koko ilta ja oman siipan kanssa tanssia niin ettei enää jatkoille Ylläksen Kaivohuoneelle jaksanut. Äkäshotelli oli hyvä paikka tanssia, kun sai jorata myös yläparven väljyydessä ja piipahtaa parvekkeella ihailemassa tunturimaisemaa.

Voittajaorkesteri Unelmavävyille kiitos mm trumpetin soitosta, Martti Metsäketokin tuomariston valintaa perusteli, että puhallinsoittimia kuulee tanssiorkestereissa liian harvoin. Tosin meidän suosikkibändimme tuli vasta kolmanneksi (Jari Laatikainen ja Hurlumhei), mutta vaikeahan noita oli äkkipäätään tosissaan vertailla, kun ensimmäistä kertaa näitä bändejä kuulin.

Hurlumheissä pisti mukavasti korvaan ja tanssijalkaan SUJUVA haitarin soitto ja kappalevalinnat (ymmärtääkseni bändit saivat itse valita finaalikappaleensa, korjatkaa jos tiedätte muuta). HE EIVÄT kosiskelleet yleisöä helpoilla nakeilla, kuten ylisoitetulla Paratiisillä tai jollain Yön pop biiseillä. Vaikka mielestäni se on ihan järkevää saada se baarinkin porukka lattialle välillä näillä populaaribiiseillä, mutta kun on sentään kyse SM TANSSIorkesteri finaalista, pitäisi kunnioittaa sitä kappaleiden tanssittavuutta, eli kappale pitäisi mielestäni soittaa jossain tanssilajissa. Esim. Mamba on hyvä esimerkki siitä, että "popahtavaa" musiikkia voi soittaa esim. cha chaana, rumbana, salsana, swinginä... Hyvä Mamba!

Tämä vähän pudotti toiseksi tulleen nilsiäläis orkesterin pisteitä meikäläisen korvissa, mutta tosiaan kun ei semifinaaliin keritty, ei pysty kovin varmasti sanomaan siitäkään bändistä, saattoi soittaa edellisenä päivänä ihan erilailla.

Kirjoittajan avainsanat: SMORK, äkäshotelli, hurlumhei, Unelmavävyt, Mamba, kesäillan valssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu