TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kunkkukisa kisailtu... (Suke 2004-04-22 8:59)

Kilpailemisen motiiveista

Krisse
2004-04-23 15:42

Aika vaikea loppujen lopuksi sanoa miksi haluan kilpailla. Olen siis tänä vuonna aikeissa kiertää SUSELin lavakisoja Tulokas-luokassa parini kanssa.

Arvostusta sillä ei juuri saa. Koko kisoista ei suurin osa tanssivastakaan väestä ole koskaan kuullut, muusta kansasta puhumattakaan. Lavatanssiväestä iso osa halveksii kilpailuja, enemmän siitä saa pottuilua kuin ihailua kuulla.

Jonkinlainen esiintymisvietti on varmaan yksi syy, toinen on halu kehittyä tanssijana ja löytää lisämotivaatiota tanssin opiskeluun ja treenaamiseen. Kilpailuissa pääsee tanssimaan mielenkiintoisia, usein uusia kappaleita tilavalla lattialla hyvässä seurassa, ja halutessaan saa jälkeen päin tanssin opettajien ja muiden paljon seuratanssista tietävien ihmisten asiantuntevaa palautetta omasta tanssistaan ja sen kehittämisestä.

Kisoissa on kivoja ihmisiä jotka kannustavat toisiaan, ja niin kuin missä tahansa melko tiiviin joukon harrastuksessa, niihin kivoihin ihmisiin tutustuu kisa kisalta paremmin ja joka kisaan on yhä hauskempi mennä.

Oman parini kanssa pyrimme joka kilpailussa siihen että meillä olisi kivaa kun tanssimme keskenämme ja että tanssi tuntuisi hyvältä. Vähäisen kokemuksen perusteella siitä saa tuomareiltakin hyvää palautetta.

Kirjoittajan avainsanat: kilpailut

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu