TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tantsut Tukholman Mälarsalenilla (TanssiLeena 2004-04-22 22:44)

Tantsut Tukholman Mälarsalenilla

TanssiLeena
2004-04-22 22:44

Tukholman reissulla jätin matkaseurueen urheilun pariin ja päätin viimein tutustua Mälarsalenin tanssipaikkaan. Mälarsalen sijaitsee Mälaren rannalla vastapäätä kaupungintaloa ja sen seitsemännen kerroksen tiloista on hienot näkymät pimenevän Tukholman ylle. Isot ikkunat olivat auki, joten tanssisalin ilma oli suhteellisen raikasta. Liput maksoivat 150 kr/ narikka 15 kr / vesi oli ilmaista.

Vierasta haettiin hyvin ja joka mies vei buggia sekä hitaita. Näitä kahta lajia tanssittiin aina vuoronperään. Lavaetiketti jäi hieman epäselväksi, mutta monesti kävi niin, että mies haki jälkimmäiselle hitaalle, jonka jälkeen tanssittiin saman kanssa ainakin kaksi nopeata. Miehet eivät vieneet oma-aloitteisesti pois, vaan tanssittiin niin kauan kunnes nainen huomasi/halusi/raski ;)) kiittää ja osoittaa, että halusi vaihtoon. Hitaiden tanssiminen oli hyvin erilaista, kuin mihin Suomen lavoilla on tottunut. Tanssiasento oli suljettu eli miehen kädet naisen ympärillä selässä/hartioilla ja naisen vastaavasti miehen hartioiden tuntumassa.

Naistentuntia en havainnut. Pukeutuminen sen sijaan oli Suomen tanssipaikkojen oloista, ehkä naisilla oli housuasuja enemmän; ainakin 80 prosentilla pitkät housut. Olin paikalla sopivasti lauantai-iltana, jolloin tanssiyleisö on kuuleman mukaan hieman keski-ikäisempää kuin perjantaisin, jolloin tanssitaan useimmiten pelkästään nopeita. En tavannut paikalla yhtään suomalaista, vaikka heitäkin säännöllisesti Mälarsalenilla tanssii.

Mälarsalenin tanssikausi on syyskuusta toukokuun loppuun. Olisi kiva kuulla, jos jollakulla palstalaisella olisi kokemuksia / tietoja Tukholman seudun kesätanssipaikoista; mieluiten ei-ravintola tyyppisistä vaihtoehdoista.

Ohjelma: http://www.munchen-bryggeriet.com/index.html

Sijainti: http://www.munchen-bryggeriet.com/pages/hittahit.html

Kirjoittajan avainsanat: mälarsalen, Ruotsi, bugg

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu