TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kunkkukisa kisailtu... (Suke 2004-04-22 8:59)

Mr. Paritanssi -kisa

Päivi
2004-04-22 16:00

"Mutta tuskinpa missään tanssikilpailuissa on "Kuka parhaiten saa naisen tuntemaan kuin tämä olisi linnunpoikanen pesässä" –sarjaa."

:-D
Juu ei ole!

Mutta vähän jotain tuonne päin on Mr. Paritanssikisa. Siinä kisataan nimen omaan siitä, miltä naisesta TUNTUU tanssia kyseisen miehen kanssa. Tuomarittaret saavat asettaa itse omat kriteerinsä. Kuka pitää tärkeänä mitäkin. Joku pitää tärkeänä korkeaa teknistä osaamista, joku tykkää "härveleistä", jollekin on tärkeää musiikin advanced-seuraaminen, jollekin voi olla tärkeinpänä kriteerinä miltä mies tuntuu "käteen", jonkun mielestä pitää olla hauskaa, jonkun toisen mielestä nnaaatinnollista, jne.

Itsekin olen ollut tuomaroimassa tällaisia kilpailuja. Kriteerien määritteleminen on tosi vaikeaa. Loppujen lopuksi päätin, etten analysoi tanssiessani yhtään mitään, vaan vain tanssin, ja tanssin päätteeksi "maistelen" tuntemuksiani: "Miltä minusta tuntuisi lavalla tämän tanssin jälkeen", ja sitten yritän pisteyttää sen tuntmuksen. (Ei helppoa!)

Lopputuntemukseen vaikuttaa tietysti se, kuinka hyvin tanssityylimme ja taitomme sopii yhteen, mutta moni muukin asia: tanssin mielenkiintoisuus, kuinka viejä huomioi parin tanssitaidon, viejän ilmeet, eleet, jutut, äänensävy, ote,... Myöskin hygienia (tai lähinnä sen puute) vaikuttaa toki tanssinautintoon.

Eli tämä kisa mittaa mielestäni parhaiten sitä OIKEAA lavatanssitaitoa, sitä, miltä tanssi TUNTUU! Ainoa ongelma on vain se, millä kriteereillä tuomaristo valitaan...

Kirjoittajan avainsanat: tanssikilpailut

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu