TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
eTanssipaikkasuunnistimen määrittely ( rev 0 ) (Krakataskussa 2004-04-15 0:25)

TIEDOKSI ASIOITA+eTanssipaikkasuunnistimen määrittely ( rev 0 )

4711
2004-04-17 8:31

Hei Matti!

Ehdin nyt vasta lukemaan...

Oikotie.fi:n reittipalvelu ei ainakaan minun koneellani toiminut ollenkaan (kokeilin kolmella eri selaimella). 020202.fi löytää kohteet tieosoitteen perusteella, mutta sikäli kuin havaitsin, siellä ei ole mahdollista etsiä kohdetta maantieteellisten koordinaattien perusteella. Paradoksaalisesti, minulla olisi kyllä lähes kaikkien tanssipaikkojen koordinaatit mutta ei läheskään kaikkien tieosoitetta. Ymmärrettävästi järjestäjät eivät ole nähneet tarpeelliseksi ilmoittaa keskellä metsää sijaitsevien lavojen tieosoitteita, koska kukaan ei niitä normaalisti käytä.

Ylläpidämme www.merikotka.com-sivustoa, jonka katuosoitetta ei ensin saatu reittihakuun, mutta kyllä se siitä sitten... Oikotie oli ensin parempi, sitten taisimme vaihtaa 020202.fi:hin. En viitsi nyt katsoa, kumminpäin.

Tavallinen käyttäjähän ei tarvitse koordinaatteja, vaan palvelusta tulee helppo sitten, kun hänen ei tarvitse kirjoittaa muuta kuin oma lähtöosoitteensa. Kyllä maaseudullakin nykyisin on osoite niin peltotiellä kuin latotielläkin yksistään pelastustoimen suunnistuksen takia. Valitse vain jompikumpi yhteistyöpalvelin ja maksata tanssipaikoilla se osoitteensaantivaiva, niin eiköhän reittipalvelin hoida loput. Jos ei hoida tällaisten julkisten palvelujen reittejä, niin kerro meille!

Toimiminen tavallisessa mobiilissa tarkoittanee tekstiviestejä. Ainakin silloin kun asia oli viimeksi esillä, teleoperaattoreilla oli tekstiviestipalvelulle aika suolainen minimilaskutus, joten se on taloudellisesti mielekäs vain yhdistettynä johonkin olemassaolevaan palveluun. Yksi yrittäjä on ottanut yhteyttä ja ilmoittanut toteuttavansa palvelun, mutta asiasta ei ole sen jälkeen kuulunut mitään, joten hanke lienee rauennut.

En ole viime aikoina perehtynyt tilanteeseen. Soneran Sisu-tohtoreiden kanssa keskusteltiin tällaisen mobiilipalvelun välttämättömyydestä kuitenkin jo neljä vuotta sitten. Paikannussysteemit ovat kehittyneet kyllä... pitäis olla... Mikähän markkinointikuvio siihen pitäisi rakentaa?

Mitä pitäisi lisätä osoitteessa http://tanssi.net/en/ olevaan alasivustoon? Siinä on kyllä heikkouksia; palvelin esimerkiksi osaa kääntää vain osan ajo-ohjeista automaattisesti suomesta englanniksi. Sitä voisi parantaa laajentamalla palvelimen tuntemaa fraasivalikoimaa.

Minusta tuossa ei ole mitään muuta vikaa kuin se, että en ainakaan minä tiennyt sen olemassaolosta...

Kirjoittajan avainsanat: Matkailu Kymenlaakso

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu