TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
eTanssipaikkasuunnistimen määrittely ( rev 0 ) (Krakataskussa 2004-04-15 0:25)

TIEDOKSI ASIOITA+eTanssipaikkasuunnistimen määrittely ( rev 0 )

Matti Jokinen
2004-04-15 22:29

Voisitte samantien miettiä sovelluksen, jolla tanssipalvelimen tanssipaikkojen osoitteista tulee suora karttapalvelulinkki Oikotielle tai 020202.fi:lle niin, että tarvitsee kirjoittaa vain oma lähtöpaikkansa.

Oikotie.fi:n reittipalvelu ei ainakaan minun koneellani toiminut ollenkaan (kokeilin kolmella eri selaimella). 020202.fi löytää kohteet tieosoitteen perusteella, mutta sikäli kuin havaitsin, siellä ei ole mahdollista etsiä kohdetta maantieteellisten koordinaattien perusteella. Paradoksaalisesti, minulla olisi kyllä lähes kaikkien tanssipaikkojen koordinaatit mutta ei läheskään kaikkien tieosoitetta. Ymmärrettävästi järjestäjät eivät ole nähneet tarpeelliseksi ilmoittaa keskellä metsää sijaitsevien lavojen tieosoitteita, koska kukaan ei niitä normaalisti käytä.

Idea on kumminkin hyvä.

Lisäksi pitäisi saada tämä jutska toimimaan myös tavallisessa mobiilissa, kun eihän matkaajilla yleensä ole läppäriä eikä kummunikaattoria mukana, niinkuin Krakalla.

Toimiminen tavallisessa mobiilissa tarkoittanee tekstiviestejä. Ainakin silloin kun asia oli viimeksi esillä, teleoperaattoreilla oli tekstiviestipalvelulle aika suolainen minimilaskutus, joten se on taloudellisesti mielekäs vain yhdistettynä johonkin olemassaolevaan palveluun. Yksi yrittäjä on ottanut yhteyttä ja ilmoittanut toteuttavansa palvelun, mutta asiasta ei ole sen jälkeen kuulunut mitään, joten hanke lienee rauennut.

Matkailijoiden palvelemiseksi toivotaan myös lyhyttä englanninkielistä käyttöohjetta tanssipaikkojen etsimiseksi.

Mitä pitäisi lisätä osoitteessa http://tanssi.net/en/ olevaan alasivustoon? Siinä on kyllä heikkouksia; palvelin esimerkiksi osaa kääntää vain osan ajo-ohjeista automaattisesti suomesta englanniksi. Sitä voisi parantaa laajentamalla palvelimen tuntemaa fraasivalikoimaa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu