TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hakemisen / häirinnän häveliäs raja (Marlen 2004-04-11 22:48)

Hakemisen / häirinnän häveliäs raja

Marlen
2004-04-11 22:48

Hyvät palstalaiset kertokaapa missä mielestänne kulkee raja, jos joku hakee monta kertaa illan aikana (ei ystävä) olipa kyseessä miesten tai/ja naisten hakuvuoro???

Esimerkiksi: Nainen hakee monta kertaa miesten haulla ja jatkaa naisten tunnin aikana, jälleen monta kertaa samaa miestä. Mies haluaisi tanssia paljon mieluummin toisten(kin) naisten kanssa, kuin antaa pakkeja tälle innokkaalle hakijalle. Seurauksena pakoilemista "nurkissa" ja koko tanssi-ilta menee näinollen pieleen.

Useampi ystäväni on joutunut tälläisen käytöksen kohteeksi viimeisten kuukausien aikana, he eivät nauti tälläisestä tilanteesta laisinkaan.

Onko tämä häirintää vai arvokasta tasa-arvon edistämistyötä????


Mymmeli 2004-04-12 11:36 =>

Mielipiteeni kyseiseen asiaan on selkeä...Häirintää!!! Tietenkin itsekin tanssin useamman kerran illassa saman ihmisen kanssa, mutta haku tapahtuu kummaltakin osapuolelta.


Pulmu 2004-04-12 12:27 =>

Ei tunnu hauskalta,eikä varmaan imartelevaltakaan,tuomio tulee häirintää se on.Tasa-arvon aikanakin katsoisin jotta hakuvuoroja kantsis kunnioittaa...poikkeuksia lukuunottamatta..mutta kyseisessä tapauksessa asiaa lienee selvä.


Candice 2004-04-12 13:05 =>

Jos hakija on minulle entuudestaan tuntematon,niin sellaiset 2-3 kertaa illassa (n.5-6h aikana) on sopiva jos tanssija on mieluisia. Epämiellyttävän seurassa kertakin on jo liikaa...:P Jos itse olen hakenut ensin uutta tanssijaa,niin katson hakeeko takaisin. Jos ei,niin en hae minäkään uudestaan ja jos taas hekee,niin saatan hakea sen yhden kerran uudestaan häntä tanssimaan. Vainoamalla ei pääse varmastikkaan kenekään suosioon....;)

Yleisenä "tuomiona" liika hakeminen on häirintää... Mainitsemassasi tapauksessa ainakin!


Elisa 2004-04-12 13:12 =>

Mielestäni kaksi hakua, ja oman hakuvuoron aikana, on maksimi, jos ei osapuolten kesken muuta sovita. Tämä nainen vaikuttaa sekä häiritsijältä että häiriintyneeltä. Ei tuollaisella käytöksellä ole tasa-arvon kanssa mitään tekemistä. Ikävää, että joku nainen käyttäytyy noin; tuskin tuollainen innostaa miehiä tulemaan tansseihin.


Manjaana 2004-04-12 14:01 =>

Itse haen vieraita naistentunnilla vain kerran, tuttujakin korkeintaan kaksi kertaa, yleensä heitäkin vain kerran... En yleensä ole tullut miettineeksi montako kertaa minua sama mies hakee, on toki joitakin jotka hakevat useitakin kertoja, olen pitänyt sitä merkkinä siitä, että k.o. kavaljeero nauttii tanssista kanssani tahi hauskuus on siinä, kun survon varpaitaan... ;o))


KOS 2004-04-12 15:53 =>

Esimerkiksi: Nainen hakee monta kertaa miesten haulla ja jatkaa naisten tunnin aikana, jälleen monta kertaa samaa miestä. Mies haluaisi tanssia paljon mieluummin toisten(kin) naisten kanssa, kuin antaa pakkeja tälle innokkaalle hakijalle. Seurauksena pakoilemista "nurkissa" ja koko tanssi-ilta menee näinollen pieleen.

Tuosta tulee mieleen suomalainen elokuva ; Miehestä joka ei osaa sanoa ei! Siinähän se ukko oli aika ahtaalla niiden daamien kanssa,kun ei sana jätettiin käyttämättä!Tuon esimerkin hakija voisi myös olla rakastunut,joskaan se ei anna oikeutusta tuollaiseen häiriköintiin!


Murphy 2004-04-12 15:59 =>

Häirintää tai ei mutta kiusallista varmaankin. Julkkikset kokevat vastaavaa vapaalla liikkuessaan ja voipi olla että hyvä sympaattinen tanssija voi jonkun ihailijan silmissä muuttua "idoliksi" jolloin hakukertoja tulee normaalia enemmän. Yleinen spekulointi aiheuttaa arkuutta normaalihakuja tekevissäkin joten parempi olisi jos nurkkiin pakoilija voisi sanoa suoraan kasvoista kasvoihin hakijoilleen haluavansa tanssia vaihteeksi muidenkin kanssa, eli olisiko tässä pehmopakitus paikallaan ja hyväksyttävääkin?


Margiitta 2004-04-12 18:13 =>

Ilmiselvää häiriköintiä. Tähän on tultu, kun naisilla ei ole yhtä paljon hakumahdollisuutta kuin miehillä, ja pakkeja ei ole soveliasta antaa. Jos kumpikin asia korjattaisiin, tuskin tällaista - varmaankin aika harvinaista ilmiötä - esiintyisi. Kaksi hakua illassa miehen puolelta ok, jos nyt ainakin vaihtoaskeleen hallitsee. Jos erikoisherkku - sitten saa varata vaikka loppuillaksi. Itse haen naistenhaun aikana samaa miestä kerran. Jos haen miestenhaun aikana (esim. kahviosta bongaan jonkun tutun tai jonkun, joka ei ole hakenut ketään), en hae häntä naistenhaun aikana. Jos olen sekahakupaikassa, haen vain siinä tapauksessa toisen kerran, että mies on hakenut välillä. En tee aloitetta jatkoon (siis parketilla!), mutta suostun tietysti, jos mies on tosiherkku. Sinänsä hakusysteemissä ei ole mitään kunnioitettavaa, mutta oli se sitten mikä vaan, pitäisi antaa toiselle mahdollisuus ilmaista oma halukkuutensa/haluttomuutensa.


Trickster 2004-04-12 19:53 =>

Kyllä minua ainakin harmittaa, jos Lady Fortuna hakee minua vain sen yhden kerran illan aikana, mutta se on täysin ymmärrettävää ja hyväksyttävää. Samoin jos Lady Torture hakee jatkuvasti ja vain omaa etuaan ajaen, niin kyllä pitää opetella kieltäytymään.

En usko Marlenin ottaneen tätä asiaa esille ihan kevyin perustein. Tämä gallup sinällään toiminee jonkinlaisena ratkaisuna asiaan. Tiedonvälitys toimii tehokkaana lääkkeenä kaikenlaista häirintää kohtaan. Kiitos Marlenille huomaivaisuudestaan :D


Marlen 2004-04-12 22:10 =>

Lisätietoa asiasta: -Ystäväni ovat toki antaneet pakkeja, montakin kertaa illassa, mutta eipä vaan tepsi.

-He eivät koskaan (yksi hakenut viime vuonna yhden kerran) hae tätä "ihailijaa" tanssiimaan.:-)


Trickster 2004-04-12 22:41 =>

Kummallista, että Marlenille asiasta maininneet miehet eivät ole päässeet henkilön häirinnästä eroon. Uskoisin heidän kuitekin olevan kokeneita tanssijoita Marlenin tapaan. Ja jos on tarkoitus häiriköidä, niin miksi sitten kohdistaa häirintää valikoiden vain muutamaan yksilöön? Tai ehkä kyseessä on vain yksilön oikeuksien asettaminen yhteisön oikeuksien edelle? Ainahan voi vedota vaikkapa tasa-arvon edistämiseen.

Jos ravintolassa joku henkilö käyttäytyy häiritsevästi, niin henkilökunnan oikeus ja mielestäni velvollisuuskin on poistaa henkilö ravitsemustiloista. Hyvin organisoiduissa tanssiyhteisöissä kuten tanssilavoilla on järjestysmiehet juuri tätä tehtävää varten. Vinkki heille auttaa varmaankin asiassa.


Pimu 2004-04-12 23:01 =>

Ei tuo varmaankaan kyllä täytä häirinnän kriteereitä (lukemani perusteella) järjestyksenvalvonnan näkökulmasta. mutta niinkuin Murphy mainitsi - kiusallistahan se on jos ei kykene itse hoitamaan ihailijan karkotusta asiallisilla keinoilla. Naisille ainakin ravintoloissa hyvinkin yleinen ilmiö tuo Marlenin kuvaama tilanne. Joskus on vaikea päästä eroon liian innokkaista miespuolisista kavaljeereista - ja ei aina tietysti ole haluakaan ;). Mutta itse olen kyllä aina mielestäni saanut tilanteen hoidettua tyylikkäästi ystävällissävytteisen ja ymmärtävän mutta jämäkän keskustelutuokion ansioista. Sen jälkeen pysytään yhä ystävinä, mutta viesti on mennyt perille.


Trickster 2004-04-12 23:47 =>

Tuo Pimun kommentti oli kyllä hyvä ja asiallinen. Jos kuitenkaan aluksi ystävällinen keskustelu ja tarvittaessa jämäkkäänkin sävyyn annetut pakit tai käsilaukulla huitaisu eivät pidemmänkään päälle auta, voi olla kysymys häirinnästä.

Aivan satunnaiset tapaukset eivät mielestäni täytä pysyvän häirinnän ehtoja. Jonkunlaista toleranssia pitää ihmisillä asian suhteen olla, liika hötkyily ei ole tässäkään asiassa hyvästä. Ihmisillä on kuitenkin tapana käydä tanssimassa ja harjoittelemassa samoissa paikoissa ja jonkinlaista tutustumista tapahtuu yhteisön sisällä.

Raja häirinnän ja kiinnostuksen osoituksen välillä voi olla varsin häilyvä ja vaikeasti määriteltävä. Naisiin kohdistuvasta sukupuolisesta häirinnästä kertoo tukiasema.net Jos häirintä on jatkuvaa, kannattaa mielestäni aktiivisesti etsiä keinoja sen lopettamiseksi.


Pimu 2004-04-12 23:52 =>

Totta tämäkin... Tuossa käsilaukkuhuitaisussa pitää vaan olla varovainen - samaten jos nostaa miehen seinälle kuristusotteessa - ettei vaan se poliisi vie putkaan itseä - eikä häiritsijää. Se olisi noloa...


Seinäruusu 2004-04-13 0:15 =>

Vastauksena Marlen kysymykseen mielestäni kyseessä on selvä häirintä.

Itsekin koen varsin tukalaksi tilanteen kun huomaan että sama mies saman tunnin aikana on jo viidettä kertaa pokkaamassa varsinkaan jos tämä ei hallitse kulloinkin soitettavaa tanssimuotoa.....

Mikä sitten neuvoksi?? kun kyseinen hakija ei yleensä tajua pieniä (eikä hieman suurempiakaan) vihjeitä siitä että eiköhän tämä tältä illalta riitä.....pakkeja kun on niin ikävä antaa.

Joskus tietenkin niinkin inhottava juttu kuin tyly torjunta katseella auttaa mutta siinä on se vaara että sen ilmeen näkee myös sellainen jonka kanssa nimenomaan haluaisi tanssia...... joten ei ole helppoa, ei

Seinäruusu


Tintti 2004-04-13 0:41 =>

Häirinnäksi menee kyseinen käytös minunkin mielestäni. Yritän ainakin itse myös sen rajan pitää että naistentunnilla haen kerran per urho - toki tuttujen kohdalla mikäli valikoimaa ei paljon ole, voi tulla parin kerran poikkeuksia mutta varmasti harvemmin. Naistentansseissa tulee haettua useamminkin, mutta silloin useimmiten on kyseessä tapaus jonka kanssa jalat kulkee suht hyvin samaan tahtiin eikä vastapuolikaan pahasti osoita mieltään vaikka monta kertaa hakisikin. Kyllä sen varmasti huomaa jos hakemisen kohde ei ole innostunut jalkojaan liikuttelemaan meikäläisen hakemana ja yskä kyllä pitäisi ymmärtää vaikka suoraan ei sanoisikaan ettei toivo itseään enää haettavan.

Tein itse kerran yhdelle liian innokkaalle hakijalle lavalla tosi nolon tempun (tukistus minulle!!!!) eli olin jo lähdössä, pari askelta keskilattian suuntaan ottaneena kun takanansa näin tutun joka oli ties kuinka monta kertaa myöhästynyt hakemisestani. Annoin ensimmäiselle hakijalle 'jälkipakit' ja lähdin tämän toisen kanssa mutta ah ja voi, uskollinen jätetty tarrapalloni haki miltei seuraavalle uudestaan eli ei edes loukkaantunut. Jos ei mene jakeluun niin sitten ei mene - josko tämä häiriköksikin mainittu ei yksinkertaisesti tajua mitä tekee. Voiko olla niin?


Manjaana 2004-04-13 0:40 =>

Onko se sitten enää kiusallista pakitusta, jos väärällä haulla jatkuvasti hakee samaa ja pakkeja ropisee. Minusta siinä on iso ero, pitää olla varautunut saamaan pakit jos sooloilee. Tällaista tilannettahan ei tulisi näin voimakkaana, kun noudatettaisiin sitä etikettiä, haettais omilla hauilla.

Toisaalta, miksi hakee uudelleen ja uudelleen jos vastahakuja ei koskaan tule, itse en kehtais miestenhaulla vielä..


Trickster 2004-04-13 1:01 =>

Vielä yksi hypoteesi asian tiimoilta. Tämä miesten ja naisten välinen tasa-arvo on ikivanha kiistakapula, kautta historian on eri kulttuureissa asiasta taitettu peistä. Mikä olisi parempi taistelukenttä salaa mielessään kiihkofeministiä tai kiihkomaskuliinisia ajatuksia hautovalle henkilölle, kuin paritanssia harrastava yhteisö?

Kuitenkin suuri osa tanssivista ihmisistä on kokenut jonkinlaisia pettymyksiä aikaisemmissa suhteissaan, puoliso lähtenyt toisen matkaan ja jättänyt lapset toisen hoidettavaksi. Helpostihan sitä alkaa vihaamaan vastakkaista sukupuolta jos mielestään on tullut kaltoin kohdelluksi. Jos ex -puoliso ei ole paikalla kuulemassa kunniaansa, niin sijaiskärsijöitä riittää.

Inhorealistinen näkökulma, muttei mielestäni täysin perusteeton :(


Sinisiipi 2004-04-13 1:07 =>

Tintti keksi uuden termin tanssisanastoon: tarrapallo. On muuten hyvin kuvaava sana.


Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2004-04-13 8:15 =>

Tämä asia on omalta kannalta helppo. Vaimo on asettanut naistenhaulle maksimin: 1 kerta saman kanssa. Tämän voi innokkaimille joko muistaa kertoa tai sitten ei...


Murphy 2004-04-13 8:34 =>

Näin yksityiskohtia tuntemattomien käsittelyssä tapaus elää tässä viestikejussa varmaan omaa elämäänsä ja syyt ja tilanteet voivat olla aivan yksilölliset ja toisenlaiset. Ehkä asteittain koveneva pakitus olisi myös eräs ratkaisu. Tuo mainittu käsilaukku läimäisy -solki ulkopuolella, seuraavalla kerralla avokämmen litsari kera kovan kirkaisun tai jopa liki tyhjällä lattialla nopea oman puseron repäisy rikki ja samalla huuto "senkin sika" olisivatten selkeitä viestejä.


Päivi 2004-04-13 11:10 =>

"liki tyhjällä lattialla nopea oman puseron repäisy rikki ja samalla huuto "senkin sika" olisivatten selkeitä viestejä"

Huom! Tämä konsti on tehokkaampi mies- kuin naistarrapallojen häätöyritystilanteissa!

....kuin myös nämä:

”käsilaukku läimäisy -solki ulkopuolella, seuraavalla kerralla avokämmen litsari kera kovan kirkaisun”

:)


Tiuku 2004-04-13 11:10 =>

Kovin alkaa olla brutaaleita esityksiä....


Tiivitaavi 2004-04-13 12:34 =>

Kyllä luulisi aikuisten miesten osaavan ei sanoa, jos epämiellyttävä hakija hakee väärällä haulla. Tuollaisesta tilanteesta on helppo päästä – kaksi sanaa: Ei, kiitos. Käytössä havaittu tehokkaaksi. Eri asia on jos miehet haluavat tulla ahdistelluiksi kyseiseltä taholta…


Maalaisvaari 2004-04-13 17:48 =>

Ei ole ihanninkustan Tiivitaavi sannoopi, ei pakkijen antaminen ole sinppelijä assijata, vaikei hakkija oukkan miellyttävä, ainakkiv Vaarila "ei kiitos" lauselma ei tahho tula ko. tillaanteesa suusta millän, vaikka joskus olluna ehki aihettakkin. Vaarin esmänen korvatunturir reisu oli kammottava kokemus, kuv Vaari pääsi sissän ja härintuskil lattijar reunaan, nij jopa oli pikkumummu pokkoomasa ja miesteh hakula, eikuv Vaari parketillen tallustammaan mummon kera (jok ei osannu tansija, haissi viunale, eikä olennut järin kukkeakkan), mutta Vaari kesti kum mies, siittä innostuneena mummu haki uvellen, jollov Vaari ei vieläkkän sanona ei, vaan kovam mietinnäj jäläkken :kiitos hiukam myähemmin.


Mr. E 2004-04-13 18:17 =>

Kyllä te olette umpijoita kaikki tanssijat!

Jos täti on ihastunut ja hakee väärään aikaan, niin mitäs sitten? Jos ei osaa ottaa asiaa puheeksi, ettei kiinnosta, niin oma henkilökohtainen helvetti...

Asiallisesti kun ottaa asian puheeksi, niin mikäpäs siinä.

Umpioita kaikki tyynni...


Johan 2004-04-13 18:39 =>

Minusta tuo Marlenin kysymyksessä kuvattu toiminta ei ole lähelläkään rajatapausta häirintää/ei häirintää ?akselilla. Sen verran outoa toimintaa, että tanssietiketin pakituskieltoa tuskin kannattaa tässä yhteydessä ollenkaan miettiä. Ei kai sitä on tarkoitettu tilanteisiin, joissa toinen käyttäytyy piittaamattomasti? Jos toinen jostain käsittämättömästä syystä on vähän väliä hakemassa, vaikka tietää minut vastentahtoiseksi, kai kategoriset pakit ovat ainoa järjellinen vaihtoehto. On epäilemättä asianomaiselle itselleenkin eduksi saada vinkki, että jotain on mennyt pahasti vikaan.

Sen sijaan en ymmärrä ajatusta ajatusta, että tarvittaisiin jokin yleispätevä raja sen suhteen, kuinka monta kertaa sopii hakea illan aikana. Eiköhän kannata vaan käyttää tervettä järkeä. Ainakin minua saa ennestään tuntematonkin nainen hakea puolenkymmentä kertaa, jos elekieleni kertoo, että yhdessä tanssiminen on hyvin nautittavaa. Päinvastaisessa ääritapauksessa toinenkin hakukerta on ehdottomasti liikaa.

Miten voit tietää, oletko toivottu hakija vai et? Voihan se joskus olla vaikeaa, usein kuitenkin aika helppoa. Elekieli kertoo hyvin paljon. Jos todella olet epävarma, ei liene syytä hakea usein, muttei myöskään luovuttaa kokonaan.


Provex 2004-04-15 11:24 =>

Taitaa kaikki oleellinen olla jo moneenkin kertaan tuotu julki. Siitä huolimatta - kiusallinen tilanne.

Pakit kehiin mutta kun kyseinen teko ei ole tuottanut toivottua ratkaisua lienee syytä ottaa asia asiallisesti puheeksi kyseisen häiritsijän kanssa.

Valitettavaa ettei miehet osaa sanoa EI ja toisaalta että jotkut katsovat oikeudekseen pilata oman tanssi-illan lisäksi myös toisten tanssi-illan.

Brutaaleista ehdotuksista tässä eräs: Kailotetaan kohtuullisella äänellä keskellä lattiaa kaikelle kansalle naisen häiritsevästä käytöksestä ja pyydetään ettei kukaan lähtisi kyseisen daamin kanssa tanssimaan ja saatetaan daami ulko-ovea kohti.

Hakemisen määrästä:

Missä ihmeen tanssilavakulttuurin-ohjekirjassa on sanottu että hakukerta kestää kaksi tanssia ja pari kerta illassa ja ettei pakkeja saa antaa. Eiköhän kyse ole siitä että tanssi on nautintolaji ja kestää tasan niin kauan kun kestää. Jos molemmat ovat samaa mieltä tanssittakoon vaikka valomerkkiin ja kauemminkin jos löytyy hyräilytaitoa. Toisaalta kärsimyksen ei tarvitse edes alkaa vaan voidaan ottaa EI peliin jos tiedetään että menee kärsimyksen puolelle. Ja kaikki siltä väliltä. Kyllä sanat ja ruumiinkieli kertoo tuleeko seuraavaa kertaa. Kysyvälle kerrotaan - ja asiallista käyttäytymistä!


Päivi 2004-04-15 12:10 =>

"Missä ihmeen tanssilavakulttuurin-ohjekirjassa on sanottu että"... ..."pari kerta illassa"

Tätä ei ainakaan mikään "tanssilavakultturiohjekirja" "määrää", vaan tuo sopiva määrä määräytyy yksilöllisesti (ja riippuen vielä siitä toisesta osapuolesta). Yleinen mielipide tuntuu olevan, että pari kertaa illassa menee ihan hyvin sellaisen ei niin mielusankin parin kanssa, mieluisan kanssa sitten vaikka koko ilta.


Tuomari 2004-04-15 12:39 =>

Johan: Sen sijaan en ymmärrä ajatusta ajatusta, että tarvittaisiin jokin yleispätevä raja sen suhteen, kuinka monta kertaa sopii hakea illan aikana. Eiköhän kannata vaan käyttää tervettä järkeä. Ainakin minua saa ennestään tuntematonkin nainen hakea puolenkymmentä kertaa, jos elekieleni kertoo, että yhdessä tanssiminen on hyvin nautittavaa. Päinvastaisessa ääritapauksessa toinenkin hakukerta on ehdottomasti liikaa.

olen samaa mieltä johanin kanssa rajan vetämättömyydestä. kyllä minäkin voisin tanssia, ja olen niin tehnytkin, useammankin kappaleen saman kaverin kanssa. parit kappaleet peräjälkeen, mutta välillä on hyvä käydä tyrkyllä muillekin ;)...

marlenin esimerkissä on ilmeisesti kyse mahdollisesti vain muutamasta naisesta, jotka omalla toiminnallaan terrorisoivat hakusysteemiä. miehet voivat antaa pakit, vaikka se tuntuisikin vieraalta. niin minä naisena tekisin, jos kohdalleni sattuisi vastaava mieshäirikkö. vielä olen saanut olla rauhassa "ihailijoilta" ;)...


Päivi 2004-04-15 14:57 =>

Ainakin Heili antoi aikoinaan kirjoituksessaan luvan, tai oikeastaan velvoitteen, pakittaa hänet, jos ajatus tanssimisesta hänen kanssaan, syystä tahi toisesta, ei satu innostamaan. Tällä velvoituksellaan hän oikeuttaa hakunsa miesten tunnilla.

Ongelma on vain siinä, että kukaan muu, kuin Heili itse, ei todennäköisesti tiedä kuka henkilö kyseisen nimimerkin takana luuraa... Joten käyttääkö siis tätä velvoitusta (=lähdetään jos itseä sattuu huvittamaan) kaikkiin miestentunnilla hakeviin naisiin vai ei kehenkään. Heili kun velvottaa haettavan kuuntelemaan itsekeskeisesti vain ja ainoastaan omia tuntojaan, mutta suurin osa hakevista naisista taas olettaa haettavan noudattavan yleistä hyvien tapojen mukaista etikettiä ja näin pakit saatuaan luulevat tulleensa luokitelluksi osastoon "Humalaiset, erittäin epäsiistit tai vastenmielisesti/asiattomasti käyttäytyvät".

......
Tämä nyt ei oikeastaan kuulunut ihan suoranaisesti alkuperäiseen aiheeseen, vaan ylipäätään miesten tunnilla suoritettuihin naisten hakuihin. Marlenin esille tuomat hakijathan voidaan (mielestäni) jo luokitella "asiattomasti käyttäytyviin".


Twototango 2004-04-16 9:55 =>

Selvennänpä nyt vielä edellistä kommenttiani. Pointtini siis oli se, että ajattelisin, että sooloilevat naiset ovat ehkä hieman rohkeampia kuin muut, eivätkä siksi suhtaudu mahdollisiin pakkeihinkaan niin kuolemanvakavasti. Joillekin naisillehan haku naistentunnilla ihan luvankin kanssa on vaikeaa ja rohkeutta vaativaa. Ajattelisin, että heitä pakitkin voivat kirpaista paljon enemmän kuin näitä sooloilijoita.

Niin ja oikaisen itseäni vielä sen verran, että tuskin kukaan mies nyt sentään pakkeja antaa pelkästään sen vuoksi, että nainen hakee "väärään aikaan". Kyllä mahdolliset syyt ovat muita. Itse kuvittelisin, että jos nainen, jonka kanssa tanssimisen koen epämiellyttäväksi, toistuvasti hakee miestenhaun aikana, on oma pakkienantokynnykseni huomattavasti matalammalla kuin siinä tapauksessa, että sama nainen hakisi toistuvasti naistenhaun aikana. No, en muista, että kohdalleni tuollaista olisi sattunut. Haun kohteeksi olen kyllä joutunut/päässyt joskus miestenhaun aikana, mutta nämä hakijat ovat kyllä olleet ihan mieluisia.

No, tämä menee nyt gallupin alkuperäisen aiheen ulkopuolelle, joten eipä tämän enempää.

Kirjoittajan avainsanat: tasa-arvo

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu