TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssiharrastuksen kynnyksen madaltaminen (Trickster 2004-03-16 0:48)

Tanssin opettamisesta

Päivi
2004-03-16 18:11

"Jos tehtäisiin enemmän eri kuvioita (siis jos viejä osaa viedä muutakin kuin mitä opetetaan) tai ainakin vaihtelevassa järjestyksessä niin sekä seuraamisen että viennin oppiminen paranisi kun kyseessä olisi tositilanne, eli nainen ei tietäisi mitä on tulossa."

Kuvioiden järjestyksessä tekemisen tarkoituksena on helpottaa kuvioiden muistamista, varmistaa, että oppilas tekee kaikkia opetettuja kuvioita (eikä skippaa niitä hankalia)(daami kun kyllä huomauttaa: "xxx jäi väliin"), varmistaa, että kaikilla on palikat liittää kuviot toisiinsa ja se, että silloin kun molemmat tietävät mitä ollaan tekemässä, mies voi keskittyä täysin siihen, mihin suuntaan pitikään kääntyä ja millä rytmityksellä. Kun nämä asiat on hanskassa, siirrytään kuviossa vienti-seuraamis-vaiheeseen, ja ihmettelempä, jos opettaja ei tässä vaiheessa käske alkaa sekoittaa kuviojärjestystä. Jotkut tekisivät sen mielellään jo aikaisemminkin, päästäkseen skippaamaan ne hankalammin muistettavat kuviot...

Tämä siis kommenttina vain tähän yhteen lauseeseen, ei koko säikeeseen.
Vapaa, improvisoitu liikkuminen olisi tärkeää, mutta motivointi ja ujouskynnysten ylittäminen on vaikeaa. Kehon käyttöä pitäisi oppia mieluiten läpi elämän.

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen, tanssin opettelu

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu