TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Terveiset Karhulan (Kotkan) Keskustalolta (E.Tuomas 2004-03-15 17:27)

Terveiset Karhulan (Kotkan) Keskustalolta

E.Tuomas
2004-03-15 17:27

Kävinpä, tai kävimmepä, tutustumassa.

Viihtyisä työväentalohenkinen tanssipaikka. Lauantai-illan esiintyjinä Kauko Simonen ja Raimo Ollinkankaan yhtye. Todella viehättävää musiikkia, siitä kiitos niin solistille kuin orkesterille. Kovin vähiin jätin haut ja haettavana olemiset, mutta silmämääräisen arvioni mukaan naisten puolella oli yllin kyllin sujuvasti tanssivia keski-ikäisiä ja keski-iän ylittäneitä daameja.

Paikan tanssikulttuuri tuntui aika alkuperäiseltä: Töniminen pahinta Säänjärven tasoa. Moni mies vei kuin metso soitimella eikä daami (ehkäpä oma) näyttänyt pahastuvan, vaikka kolahduksia tuli. Siis paikka, johon tullaan tanssimaan, koska on lauantai ja lauantainahan lähdetään aina tanssimaan. Lattia putsaantui niin hyvin jenkkojen ja hitaiden valssien soidessa, että en raaskinut käydä pyytämässä polkkaa. - Jos vertaa Vilppulan taloon, niin Vilppulan väki on selvästi osaavampaa. Johtuuko ero Vilppulan agraarijuurista vai vetääkö Vilppula enemmän sellaista väkeä, joka kokee tanssin myös harrastukseksi.

Erikoista oli, että talon vastuuhenkilö ei sallinut laittaa jakoon Vilppulan esitteitä. Asiaa ei helpottanut, vaikka tarjouduin (niin olin ajatellut joka tapauksessa tehdä) viemään heidän esitteitään Kouvolan seudulle. Jostain syystä en kuitenkaan vienyt. - Onkohan missään muualla käynyt näin?. - Tuskin tämä mitään Kotkan seudun henkeä on, sillä puffetin ja narikan henkilökunta oli todella ystävällistä.

Talolla on lähiviikkoina (kevät 2004) ihan kivoja esiintyjiä, joilla on ohjelmistossaan taattu määrä tangoa.

Suosittelenkin elämysmatkailun kohteeksi.

Kirjoittajan avainsanat: Kotkan keskustalo, Vilppula

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu