TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Salsaa? (Krisse 2004-03-12 11:06)

Salsaa?

Krisse
2004-03-12 11:06

Tälläkin palstalla on alkanut salsa vilahdella silloin tällöin... mutta moniko lavatanssija sitä harrastaa edes jonkinlaisella säännöllisyydellä? Taannoisessa kyselyssä salsan listasi tanssilajiensa joukkoon pieni prosentti, niin myös minä vaikka käytännössä salsa on jäänyt lähes täysin lavatanssien varjoon.

Ne jotka salsaa osaavat: käytkö aktiivisesti tanssimassa salsaa? Tunneilla vai muualla? Missä? Kuinka usein? Haluaisitko salsaa lavoillekin, vai onko hauskempaa pitää ne erillään harrastuksina?


Krisse 2004-03-12 11:13 =>

Vastaanpa itse itselleni heti...

En nykyään käy juuri lainkaan tanssimassa salsaa, kun vapaa-aikaa on vähän priorisoin tansseissa lavatansseja ja tunneille menen mielummin opettelemaan lindy hoppia tai lavatansseja. ALoitin paritanssit intensiivisellä kolmen vuoden salsa-vaiheella, ja jossain vaiheessa tuli tarve oppia muuta uutta.

Pidän salsasta tanssina kyllä kovasti, ja olisin iloinen jos se leviäisi lavoillekin. Iso osa kuvioista on samoja kuin muissakin kädenalitansseissa, perusrytmin ja askelluksen opittuaan moni fuskua tai lava-jiveä osaava pärjäisi salsassakin ihan riittävästi sosiaalitanssin tarpeisiin.


Päivi 2004-03-12 11:34 =>

Tanssin salsaa erittäin satunnaisesti, eli en ole salsan harrastaja (mikä ei johdu siitä, ettenkö salsasta pitäisi, mutta on pakko priorisoida...) (EDIT: Hehe, käytettiin Krissen kanssa näköjään samaa ilmaisua, vaikkemme toistemme tekstejä nähneet:)

Salsasta lavoilla: Olisi tosi hauskaa, jos salsaa soitettaisiin lavoillakin, mutta koska iltaan mahtuu rajallinen määrä kappaleita, minulla on pelko, että se olisi näistä perinteisistä tanssilajeista pois (omista suosikeista / valtayleisön suosikeista).
Joku erikoisilta voisi olla ok: koko ilta nuorisoon purevia musiikkilajeja, mm. salsaa.
Mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että varsinaiset salsaajat on enimmäkseen city-ihmisiä, jotka eivät kaupungin keskustaa kauemmas salsaamaan lähde (eikä ennen klo kymmentä), joten tuollainen erikoisilta tulisi varmaan käytännössä lähinnä lavatanssijoiden vaihteluksi, ihan mukavaksi sellaiseksi. Toki, jos tällaisista tansseista tulisi tapa, kaupunkilaissalsaajatkin saattaisivat pikkuhiljaa löytää paikan.

Eli oma näkemykseni: ei salsaa (sonia, merengueta, jne.) enempää kuin yksi pari normaalina tanssi-iltana! (Viiden vuoden päästä tilanne voi sitten taas olla jo ihan eri, jos/kun salsan osaaminen lisääntyy.)

Minulta on tuolla muusikkojen palstalla kysytty tätä samaa salsa-asiaa, joten kertokaapa nyt mietteenne, niin voin viitata tähän galluppiin.


Senior 2004-03-12 11:24 =>

Pidämme vaimoni kanssa salsasta ja olimme yhden kauden opettelemassa sitä. Lavoilla ei juuri pääse sitä tanssimaan, joten se on jäänyt nykyisin suhteellisen vähälle. Kotona joskus huviksemme salsaamme. Salsahan on mukava rento kädenalitanssikuvioihin sopiva liikuntamuoto (tanssi). Olisi tosiaan mukavaa, jos sitä lavoilla soitettaisiin edes senverran kuin polkkaa ja masurkkaa.


OutoLintu 2004-03-12 12:34 =>

Muutamalla pikakurssilla on tullut käytyä. Tuntui siltä, että jos on jotakin lattaria ja jenkkitanssseja tanssinut, siihen pääsee aika helposti jollainlailla sisälle. Lähitulevaisuudessa olemme parini kanssa menossa muutamalle salsakurssille. Jos lavoilla musiikista jätettäisiin "eimitääntanssia"- edustavat kappaleet pois, kyllä salsallekin tulisi tilaa. Salsaa lavoille - YES! (Vielä kun esiintyjät oppisivat ilmoittamaan, mitä tanssilajia on tulossa seuraavaksi..."sitten seuraa iskelmämusiikkia" :-o )


Palomita 2004-03-12 13:03 =>

Salsa on ollut mulle aika pitkään "ykköslaji", minulla on monen vuoden soolosalsakokemus ja parisalsaakin olen tanssinut pari vuotta. Salsaamassa (klubeilla) käyn enemmän kuin muissa tansseissa (lavat + milonga) yhteensä. Osittain tämä johtuu siitä että salsassa pääsen varmimmin parketille eikä tarvitse seisoskella seinäruusuna koko iltaa. Tosin tänä keväänä salsaaminen on jäänyt aikapulan vuoksi vähän vähemmälle.

Päivi Mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että varsinaiset salsaajat on enimmäkseen city-ihmisiä, jotka eivät kaupungin keskustaa kauemmas salsaamaan lähde (eikä ennen klo kymmentä), joten tuollainen erikoisilta tulisi varmaan käytännössä lähinnä lavatanssijoiden vaihteluksi, ihan mukavaksi sellaiseksi. Toki, jos tällaisista tansseista tulisi tapa, kaupunkilaissalsaajatkin saattaisivat pikkuhiljaa löytää paikan.

Aika samaa mieltä Päivin kanssa, mutta tiedän kyllä aika paljon salsaajia jotka käyvät myös lavoilla (etenkin naisia). Monet kävisivät huomattavasti enemmän myös lavoilla jos sinne olisi kohtuulliset julkiset yhteydet. On erittäin iso kynnys lähteä jonnekin hemmetin korpeen kun on todennäköistä että saa seisoskella hakurivissä koko illan....


Aarre 2004-03-12 13:14 =>

On sitä salsaa vähän tullut kokeilluksi yhdellä kurssilla. Silloin tällöin on kokaistu myös seuran ryhmässä, melkein vain perusaskelia. Minulle on tullut se käsitys, että monet cha-chan kuviot onnistuvat myös salsan tahdissa ja askelilla.

Lavalla en muista salsaa kuulleeni. Jos sitä tulisi, niin en tanssimatta jättäisi sitäkään, menisin sen minkä osaan. Sitä mieltä olen myös, että yksi kappalepari salsaa illassa riittää tavallisissa lavatansseissa.


Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2004-03-12 13:40 =>

Kävin salsakurssilla yhden talven. Muutama peruskuvio jäi aktiiviseen käyttöön - lähinnä kotona. Lavoilla tulee joskus esim cha-chaksi tarkoitettu kappale sellaisella rytmillä, että tutun parin kanssa voi vääntä osaksi salsan askeleeseen. Salsa on mukava tanssi. Sama fiilis voi tulla, joskus sambassa, jos on sopiva pari eikä musiikki liian nopea (humppasamba) ja ehtii tehdä askeleen oikeen tai ainakin yrittää.


Kullervo 2004-03-12 20:43 =>

Olin keskiviikkona salsakurssilla,en ole aikaisemmin kyseistä tanssia edes nähnyt missään tanssittavan.Mutta kun opettajien johdolla päästiin alkuun niin totesin että kyllä tämänkin oppii.Ei salsa ole sen vaikeampaa kuin esim.fusku tai foksi.Vielä sai mukaan kirjallisen ohjeen jonka mukaan voi pitää kotiharjoituksia.Tanssipaikoille salsan lanseeraaminen voi olla hankalaa koska sitä ei osata paljon.Olisi mielenkiintoista nähdä miten tanssikansa reagoi jos tansseissa soitettaisiin yhdet salsaparit.Salsaillen kesään.


Sabina 2004-03-13 14:49 =>

Mielenkiinnolla seuraan tätä galluppia, sillä itsellä viides vuosi bailatinoa menossa, eli olen siinä mielessä "lattarihullu". Lavoilla olen päässyt myös kokeilemaan paricha-chaa, sambaa ja jiveä...tangosta (kylmät väreet pitkin selkärankaa, odottaen iltaa) puhumattakaan. Parisalsassa on askeleet opettelematta, tosin kuuden tunnin vkl kurssi kasinotyyliä on takana. Olishan se kiva kokeilla salsaakin lavoilla kerran illassa harvinaisena herkkuna. Rattoisaa tanssiviikonloppua kaikille tanssin (lajista piittaamatta) ystäville!


Ällikkämies 2004-03-13 17:39 =>

Päivi 2004-03-12 11:34

Salsasta lavoilla: Olisi tosi hauskaa, jos salsaa soitettaisiin...

Eli oma näkemykseni: ei salsaa (sonia, merengueta, jne.) enempää
kuin yksi pari normaalina tanssi-iltana!...


Salsasta lavoilla olen Päivin kanssa samoilla linjoilla:
Kiva lisä nykyiseen (vähäiseen) lattaritarjontaan,
mutta toistaiseksi yksi pari illassa riittäisi.

Kirjoittajan avainsanat: salsa

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu