TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Taikakuu R-linnassa ja K-rannassa samana iltana... (Kapteeni 2002-10-18 10:38)

Ohjelmatoimistot

Matti Jokinen
2002-10-21 23:51

Voisitko Matti valottaa tiettyjen ohjelmatoimistojen suhtautumista tanssipalvelimeen.

Tietoja päivittävät nykyään Extra Viihdepalvelut Oy, Kansanviihde Oy, Laulajanne Oy, M-ohjelmat, Melodia Oy, Ohjelmapalvelu Hannu Taskinen, Ohjelmapalvelu Satakieli, Ohjelmatoimisto Oktaavi Oy, Oulun Poket Oy, PKK-viihde ky, Pohjoisartistit Oy, Qrecords-viihde Oy ja Viihdeavain Oy. Listasta saattaa puuttua jokunen toimisto, josta on vain yksi esiintyjä ja joka siksi on rekisterissä esiintyjänä eikä ohjelmatoimistona.

Viisi ohjelmatoimistoa on antanut ymmärtää suhtautuvansa päivittämiseen myönteisesti, mutta hommaa ei ole saatu käytännössä toimimaan. Osa ongelmista on teknisiä, osa on kai lähinnä kiinni siitä, että jonkun pitäisi ottaa tehtävä hoitaakseen. Pari näistä on parhaillaan työn alla.

Kolme ohjelmatoimistoa on tietoisesti päättänyt olla lähettämättä päivityksiä. Yhdessä niistä päätöksen on tehnyt henkilö, jota en ole saanut puhelimeen ja joka ei vastaa soittopyyntöihin, joten en osaa sanoa hänen suhtautumisestaan muuta kuin sen, mitä tästä virkkeestä ilmenee. Kaksi toimistoa on ilmoittanut erääksi perusteeksi sen, että yhtiö haluaa ihmisten käyvän heidän omilla sivuillaan. Toisesta yhtiöstä todettiin lisäksi, että päivittäminen on vaivalloista, tanssipalvelimen käyttäjät ovat merkityksetön vähemmistö ja ohjelmatietojen avoin saatavuus on tanssinjärjestäjille vahingollista, koska se saa yleisön valitsemaan parhaat paikat ja esiintyjät; jos vertailuun ei olisi mahdollisuutta, huonompikin esiintyjä menisi kaupaksi. Viimeksi mainittu argumentti on esiintynyt myös muutamien tanssinjärjestäjien repliikeissä.

Tanssipalvelimella on yhteensä yli 400 aktiivista päivittäjää, joten muutaman ohjelmatoimiston ulkonaolo ei kovin paljon vaikuta kokonaisuuteen, mutta tietenkin on toivottavaa, että nekin jossain vaiheessa saataisiin mukan.

Miten lienee Tulipunaruusujen kanssa, myykö heitä jokin toimisto, niin kuin kotisivulla on, kun on kysytty 129 kertaa.

Tulipunaruusujen keikkoja välittää Polarartistit Oy. Päivityspyynnöt on lähetetty ohjelmatoimiston lisäksi myös eräälle yhtyeen jäsenelle. Asiasta vastaava henkilö Polarartisteilla on koko ajan kertonut kannattavansa päivitysten järjestämistä, mutta on valittanut teknisiä ongelmia. Kuulemani mukaan firman atk-järjestelmässä tosiaan on puutteita, jotka tekevät useamman esiintyjän tietojen samanaikaisen listaamisen varsin hankalaksi. Toisaalta tällaisten ongelmien korjaamisen ei pitäisi olla vaikeaa.

Kirjoittajan avainsanat: ohjelmatoimistot

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu