TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Raportti Lavaguru 2004 leiriltä (Aarre 2004-03-07 21:10)

Raportti Lavaguru 2004 leiriltä

Kristiina
2004-03-09 11:14

Lisää kokemuksia leiriltä eli pätkiä omasta "päiväkirjastani".

Pohdiskelun jälkeen päätimme ilmoittautua jatkoryhmään niin tango-, bugg- kuin foksi/fusku opetuksessakin. Tasoryhmien tsekkauksissa meidät siirrettiin konkari-ryhmiin. Ilmoittautuessa pyrin olemaan realistinen en vaatimaton. En muista, onko palstalla ollut puhe opetuksen onnistumisesta ja mielenkiinnon säilymisestä silloin, kun ryhmiin osallistuvien taitotasot ovat kohdallaan. Sitä en halua kommentoida oliko näin tällä leirillä.

Perjantai

Olimme päättäneet ottaa swing polkan urakaksemme leirin aikana, joten leiri alkoi em. alkeilla. Kiitos Antille ja Hanna-Reetalle! Heillä on loistava tapa opettaa. Olen ollut aiemmin kaksissa alkeissa ja nyt kolahti eli oppi meni perille.

Ilta jatkui tangon jatkoryhmän (Timo ja Päivi) seuraamisella sekä taustaopettelulla. Sitten päästiin mukaan Tommin ja Pirjon yhdistetyn tunnin opetukseen ja lopuksi Timon ja Päivin konkari-tunnille, jossa ei opittu pitkän kuviosarjan viimeistä osiota. "Hyppy" jäi hämärän peittoon.

Johtuikohan aamun kello viiden heräämisestä, pitkästä päivästä ja ajomatkasta, mutta aktiivisessa muistissa ei ole kuin pitkän askeleen harjoittelu sekä seuraamisharjoitukset näiltä tunneilta. Tango on kuitenkin aina yhtä ihanaa.

Lauantai

Puffet-tunneilla nautimme kaksi kertaa cha chaan alkeet Arin ja Katin opetuksessa. Saimme siitä varmuutta tanssiimme ja opein lopultakin 180 asteen käännöskuvion. Käytävä (kivilattialla) opetustilana oli "mielenkiintoinen". Tilanteen pelasti se, että pohjalla oli muutamat alkeet ja siitä johtuen kuuntelemalla pääsi jyvälle. Tanssinäytteet yritin nähdä kyykkimällä lattian rajassa ja kurkkimalla toisten jalkojen välistä.

Päivän varsinainen aihe bugg aloitettiin jatkotuntien seuraamisella ja taustaharjoittelulla. Yhdistetty tunti Timon ja Päivin opetuksessa meni vielä kohtalaisesti, mutta konkari tunti oli katastrofaalinen. Ja sillä ei ollut mitään tekemistä opetuksen kanssa, oppimiskyvyn kanssa tai, että olemme muutenkin pari. Joskus vaan elämässä tapahtuu asioita, jotka vaikuttavat lamauttavasti. Harjoittelimme vähän sivussa, mutta olimme lähinnä kuunteluoppilaina. Paljon asiaa tulikin viennistä ja seuraamisesta, raameista ja sämpylöistä.

Kiitos Humppikselle valaisevasta selityksestä buggin aloitukseen liittyen. Meillekin kävi niin, että piintyneet tavat sai heittää romukoppaan, kun Henrik aloitti aina persoonallisella rock-askeleellaan. Sain henkilökohtaista opastusta rock-askeleen ottamisesta linjabugissa, virheeni korjaaminen teki buggin tanssimisesta kaksin verroin mukavampaa.

Henrikin ja Lotan opetus oli loistavaa eikä English kielenä häirinnyt yhtään. Lapsenhoitaja olisi kuitenkin pitänyt hankkia. Siellä tanssittiin kierros jos toinenkin, jotta rintareppu- ja kuulokeasiat saatiin kuntoon. Jäipä jokin esimerkkikuvio, miten ei saa tehdä, näyttämättä, kun pienokainen rintarepussa ei mahdollistanut sitä. Viiden lapsen äitinä tiedän lapsista johtuvat rajoittavat tekijät ja ei tunnu mukavalta, kun itse on järjestänyt asiat niin, että on mahdollista ylipäätänsä päästä leirille ja sitten törmää tähän lapsenhoito-ongelmaan opetuksen aikana.

Sunnuntai

Olimme innoissamme swing polkasta ja päätimme käyttää kummatkin jatkotason tunnit hyödyksemme. Saimmekin paljon oppia jalkatekniikasta ja muutamaan kuvioonkin niitä ehdittiin soveltaa. "Grazy legs" oli suosikkini. Kiitos taas Antille ja Hanna-Reetalle. Ensimmäisen tunnin alkuvenyttely oli huippu, uskon sen vaikuttaneen koko päivän jaksamiseen.

Kaksi tuntia swing polkkaa vaati kyllä lepotauon, joten tällä kertaa tyydyimme pelkästään seuraamaan jatkotason foksi/fusku opetusta. Parini taisi ottaa pienet unetkin salin lattialla tässä välissä. Tommin ja Pirjon yhdistetty sekä Timon ja Päivin konkaritunti olivat huippuja molemmat. Saimme tanssiimme uusia asioita kuten slide-kuvion sekä Timon "pitkä kuvio" fuskussa, jossa otettiin muutama foksin askel väliin. Hidasteharjoittelu foksissa antoi paljon uutta musiikin tulkintaan. Rock-askeleen vientiharjoitus oli myös hyvä seuraamisharjoitus niin kuin lindy hopista lainattu kuviokin (sorry, en tiedä virallista nimeä).

Yleistä

Huumori opetuksessa on piste iin päälle ja se oli hallussa kaikilla. Tommi ja Pirjo tässä sarjassa ovat kyllä ihan omaa luokkaansa.

Erityiskiitokset Timolle ja Päiville aktiivisesta parien henkilökohtaisesta opastuksesta omien tuntiensa aikana. Siitä pääsivät osalliseksi muutkin kuin "äänekkäät" eli he kiertelivät itse koko opetuksen ajan parien seassa.

Parinvaihto toimi toisilla tunneilla loistavasti ja toisilla tunneilla ei niin hyvin. Jälkimmäisessä tapauksissa tansseimmekin sitten keskenämme.

Taukoja oli sopivasti eväiden syöntiin ja venyttelyihin. Osasin varautua Happy Days 2003 leiriltä oppineena riittävillä eväillä, aikaa ei todellakaan ole lähteä kaupungille eikä voimiakaan, jos haluaa jalkojaan lepuuttaa välillä.

Seuraavaa leiriä odotellessa aurinkoisia kevättalven päiviä kaikille!

Kirjoittajan avainsanat: Lavaguru 2004

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu