TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Raportti Lavaguru 2004 leiriltä (Aarre 2004-03-07 21:10)

Raportti Lavaguru 2004 leiriltä

Jonna
2004-03-08 1:29

Vihdoin kotona, 5 h junassa meni leiriväsymyksestä palautumiseen nukkumatin hyvässä seurassa. Takana ensimmäinen leiri kaukana Oulusta. Yksi lavatanssituttu oli myös paikalla.

Tullessani Tampereelle käytin tilaisuuden hyväkseni ja kävin tutustumassa torstaina Tanssipartner-tanssikoulun hustlen ensimmäiselle alkeistunnille. Minulla ei ollut ennestään hajuakaan, mitä hustle/diskoswing on. Sali on aika pieni, mutta ryhmän koko oli juuri sopiva. Tunnin tehokuuri, hyvin toimiva parinvaihto ja konkaritason tanssittajat pitivät huolen, että yhdellä kerralla sain oppia koko alkeiskurssin edestä ja vähän enemmänkin. Hauska tanssi.

Itse nurisin aiemmin, miksi Lavaguruleirillä pitää olla oma pari mukana, onnistuuhan se harjoittelu omaa vuoroa odotellenkin. Täytyy myöntää, että leirillä sittenkin tasaparisysteemi puolustaa paikkaansa. Leirillä tulee lyhyessä ajassa paljon omaksuttavaa asiaa, ja niitä on hyvä päästä heti ohjaajien näytön jälkeen kokeilemaan. Muisti on hyvä, mutta äärimmäisen lyhyt. Parinvaihto sujui erinomaisesti, Aarre eväineen + muutama muu pari hymyilivät herttaisesti "me-ei-sitten-vaihdeta-omaa-kultaa/evästä", tällaiset parit ohitettiin sujuvasti. Uuden parin kanssa ehti sitten taas kunnolla harjoitella uutta kuviota (eiku-kuvioita aluksi) ennen seuraavaa vaihtoa, aikaa uuden parin etsimiseen ei tuhrautunut.

LAUANTAI: Sain alkeisbugissa hyvää kertausta peruskuvioissa ja kehyksen ylläpidossa. Pirjo ja Tommi osaavat hyvin keventää totista harjoittelua, tunnin kuluessa ei totisia torvensoittajia piiristä löytynyt. Lotan ja Henrikin astuessa remmiin oli sekä alkeis- että alkeisjatkoryhmät yhdistetty. Seuraamisen harjoittelua jatkettiin. Väenpaljouden takia näkyvyys ei ollut paras mahdollinen, vaikka meidät komennettiin tehokkaasti kolmeen riviin. Parinvaihto rivistä toiseen sujui alkuhämmennyksen jälkeen armeijamaisen tehokkaasti. Hienoa!

Alkeisjatkolla osa meistä siirtyi näyttämölle seuraamaan opetusta, sieltä näki hyvin, ja sai rauhassa harjoitella mukana. Päivi ja Timo kertasivat naisen pyörimistä linjassa edeten. Minä "huonopäinen" rajoitin omia pyörimiskertojani pyytäen pariani ottamaan vähän väliä perusaskeleita paikallaan. Pyöriminen on kivaa, mutta kohtuus kaikessa, sanoo Jonna kasvot aluksi kalmankalpeina, sitten kylmä hiki selässä pahoinvointia vastustaen. Kuutisen tuntia letkeää bugia riitti, iltabileet jätin suosiolla väliin. Kuulema piti muistaa nukkuakin jossain välissä.

SUNNUNTAI: Seurasimme Aarteen ja eväänsä kanssa swing-polkkaa. Jatkotuntia vetivät pirteät, nuoret opettajat. Hauskannäköinen tyyli, joka vauhdikkaimmillaan vaatii aikas paljon tilaa lattialla. Lavallahan sitä polkan alkaessa yleensäkin on...varsinkin, jos levyltä tulee keskellä suvi-iltaa Nissepolkkaa. :)

Olin parini kanssa foksin ja fuskun jatkoryhmässä. Pirjo ja Tommi laittoivat meidät kävelemään joustavasti. Foksin askelluksen pitää näyttää foksilta eikä tangolta, vaikkei musiikkia kuuluisikaan. Kesken kaiken Tommi näytti, miten luonnostaan normaalisti kävelevä alkaakin treeneissä liikaa yrittäessään varovaisesti hiippailla pitkin askelin, takakenossa jopa. Millaisen esiintyjän teatterimaailma onkaan Tommissa menettänyt tanssimaailmalle... :-D

PALSTALAISBONGAUKSIA PINSSILLÄ JA ILMAN: Kiitos Marcos-parilleni hauskoista hetkistä, kummasti yhteinen sävel löytyi, vaikkei koskaan aiemmin oltu tanssittu yhdessä. Kuopus ja Manjaana, siinä vasta tanssipari. Teitä voisi luulla liian kauan yhdessä olleeksi aviopariksi, voi sitä "napinaa" ;) Pirteällä Punapaulalla oli kaunis ja pehmeä buggaskel, kiitos parisi lainaamisesta tauolla. Sain tehokkaan jatkobugg-"yksärin". Innostuttuamme olimme melkein unohtaa sovitun tapaamisen konkari-Kapteenin kanssa. Ansku ja Ilopilleri toisesta ryhmästä kävivät myös esittäytymässä, vauhti päällä jo siinä vaiheessa päivää, mitähän se sitten illalla oli? :) Karhunpennun kanssa väänsimme fuskun slideä, sivuluisua monen monituista kertaa. Pistin silmät kiinni, etten tuijjottaisi kaverin jaloista, milloin vienti luisuun lähtee. Jopas alkoi slide onnistua, kiva kuvio.

Aamulla paluu arkeen, tapa se oli tämäkin viettää osaa talvilomaansa, kaikkea muuta kuin parketilla hiihtäen :)

Kirjoittajan avainsanat: Lavaguru 2004

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu