TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Paritanssin puolesta - ideontitapaaminen Kouvolassa (Pia M 2004-02-24 9:52)

Ideariihi Kouvolassa, tulokset ja jatkokehitys... / ETSINTÄKUULUTUS

Marcos
2004-03-01 17:22

No tuosta tangosta jo olikin juttua. Mielestäni pitäisi ottaa yhteyttä tanssien järjestäjiin ja ilmoittaa, että nykyisin tangoa ei pidetä "vanhentuneena" tanssina, vaan tanssijat oikeasti haluavat enemmän tangoa, ja ihan sen suoman tanssillisen nautinnon tähden. Järjestäjä (=tilaaja, maksaja) valistanee orkestereita.

Muuta ideaa: minusta hyvän tanssi-illan voisi jakaa teemallisiin osioihin, jokainen saisi jotakin, lisäksi tietäisi suunnilleen, mitä voi odottaa illan miltäkin vaiheelta. Itse ajattelen sitäpaitsi, että tietynlainen tanssityyli (teema) luo tietynlaisen tunnelman, hitaan hämäläisen on helpompaa, jos tunnelmaa ei tarvitse vaihtaa niin usein!

Alkuilta klo 20-21 (tai 20.00-20.45). Tilaa on, paikalle saapuvat useinkin konkaritanssijoita. Teemana perinnetanssit: jenkka/sottiisi, polkka, masurkka, hambokin, valssi, hidas valssi (parasta silloin kun tilaa on). Sekaan toki vähän tavanomaisempaakin, foksia, tangoa.

Ydinaika 21-23 (24?). Tavanomaista tanssimusiikkia (foksi, tango, valssi hidas valssi, humppa) sekä runsaasti myös kädenalitansseihin sopivaa swingiä, rokkia ja mitä sitä onkaan. Bugg taitaa myös kasvattaa suosiotaan. Bluesia ym vastaavaa hidasta sekaan. Ei rytmitöntä "iskelmää".

Loppuilta: Tunti lattaripainotteista: ChaCha, samba, rumba ym, kukaties salsaakin. Ja sekaan taas jotain hitaampaakin, tanssittavaa musiikkia.

Miksi juuri silloin? No, a) eikös lattarit ole niitä yökukkujien tansseja, eikös perinteisesti latinomaissa aloiteta myöhään? b) vahva lattaripainotus ydintanssiaikaan voi herättää närää näitä tansseja osaamattomissa. Tosin foksin ja humpan askelinhan noista useimmat selviävät.

Kirjoittajan avainsanat: tanssilajit, teema

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu