TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Paritanssin mainostus (Tapani 2004-02-24 15:06)

Paritanssin mainostus

Tapani
2004-02-24 15:06

Olen, kuten varmaan kaikki täällä, sitä mieltä että paritanssia kannattaa vaalia ja edistää. Minusta tuntuu kuitenkin, että osa ehdotuksista on lähtenyt lähestymään ongelmaa vähän väärällä tavalla. Kuten esimerkiksi paritanssin tuominen kouluihin ja armeijaan. Miten mikään voi olla IN ja nuorten uusi juttu jos sitä auktoriteetit heille tuputtavat? Vievätkö opettajat nuoria baareihin ja teknobailuihin? Eivät vie. Minusta asenteen ei pitäisi olla paritanssin elvytys ja perinteiden säilyttäminen. Pikemminkin nuorille pitäisi vihjata - oikeita kanavia käyttäen - että kauniiden ja rohkeiden vaihtoehtonuorten parissa paritanssi on ollut viimeaikoina kasvussa.

Pitää varmasti paikkaansa, että paljon enemmän nuoria tanssisi jos he tietäisivät millaista touhu oikeasti on. Mutta tiedonpuute ei korjaannu sillä että nuoret viedään lavalle! Aloittelijalle lavalla käyminen on usein karu kokemus. Pitää olla jotain, joka motivoi jatkamaan vaikka heti alussa ei olisikaan niin hauskaa. Se jokin on toinen sukupuoli. Se on se jokin, mikä erottaa paritanssin edukseen kaikista muista kivoista harrastuksista. Useat nuoret eivät erityisemmin välitä ravata baareissa, mutta he tekevät niin, koska he eivät tiedä parempaakaan tapaa kohdata vastakkaisen sukupuolen edustajia. Minusta nuorille tulisi kertoa totuus - alku on vaikeaa, mutta pienellä vaivannäöllä pääsee mukaan muitten nuorien tanssijoiden piireihin, kunhan tietää minne mennä ja vähän perusteita tanssimisesta - ja silloin pääsee itse asiaan, eli pariutumiseen joka nuorten sinkkutanssijoiden parissa sujuu suhisten. Kun nuoret on näin saatu mukaan sosiaalisin perustein aina välissä joku huomaa, että hei, tanssiminen itsessäänkin on kivaa.

Tätä eivät nuorille saa kertoa koulu tai vanhemmat. Parempia kanavia ovat esimerkiksi netti, eli nuoret tanssijat voisivat kertoa omia kokemuksiaan ihmissuhteita käsittelevillä foorumeilla. Lisäksi lehdille voisi lobata juttujen tekemistä. Joku City voisi olla ideaalinen tekemään jutun nuorten paritanssin uudesta noususta. Komeita ja kauniita nuoria tanssijoita haastateltavaksi ja luomaan kuvaa hauskasta ja rennosta meiningistä. Pieni ripaus elitismiä on vain eduksi - se auttaa ihmisiä olemaan sitkeämpiä siinä vaiheessa kun he väistämättä huomaavat että tanssiharrastuksen auvoisuus ei aukene tuosta vain.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu