TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
TANSSIKESKUS "NISKAVUORI" TULEE... V. 2006! Esittäkää toivomuksia! (Johannes 2004-02-08 11:16)

TANSSIKESKUS "NISKAVUORI" TULEE... V. 2006! Esittäkää toivomuksia!

Johannes
2004-02-08 11:16

Tänä aamuna (8.2.2004) on julkistettu yleinen arkkitehtuurikilpailu Vantaan Tikkurilaan Tiedekeskus Heurekan yhteyteen rakennettavasta kulttuurin, tieteen ja vapaa-ajan keskuksesta (ks. mm. Helsingin Sanomat sivut A9 ja C6).

Museoiden, elokuvateattereiden ja laboratorioiden lisäksi alueelle toteutetaan tanssivan ystävämme Pekka Niskan 2000 hengen tanssikeskus "Niskavuori", joka rakennetaan valmiiksi ensimmäisessä rakennusvaiheessa, syyskaudeksi 2006. Tanssikeskuksesta tulee kooltaan maamme suurin, kolmeen osaan jaettavan tanssisalin koko on 1500 m2, eli yli kolme kertaa Vantaan Pavin päätanssisalia suurempi. Lisäksi rakennukseen tulee mittava näyttämö mm. kansantanssiesityksiä varten, sekä katsomo, ravintolatilat, tanssijoiden pukeutumis-, meikkaus- ja suihkutilat, ulkoterassit jne.

Musiikki- ja tanssitalon tavoitteena on olla ”maailman paras tanssipaikka”, joka kokoaa yhteen tanssin harrastajia ja ammattilaisia ilman ikä- tai muita rajoituksia. Se toimii ympärivuotisesti keskuksena, jossa järjestetään tansseja 2...3 iltana viikossa. Tanssien lisäksi siellä järjestetään tanssikursseja, tanssin opetusta ja kerhotoimintaa, MM-tason tanssikilpailuja, voimistelu- ja liikuntatapahtumia, kongresseja ja konsertteja. Tanssikeskuksen sijainti pääradan varressa, Tikkurilan rautatieaseman läheisyydessä on erittäin hyvä myös autottomille tanssijoille.

Erittäin monipuolisesta tanssikulttuurikeskuksesta on siis kysymys, ja onnellisinta on, että se varmasti myös toteutetaan! Pekka Niskan tavoitteena on, että toteutus tapahtuu nimenomaan tanssijoiden ehdoin ja toiveita kuunnellen. Hän on luvannut ottaa kaikki Tanssipalvelimessa esitetyt toiveet huomioon, ja siksi tämä gallup-kysely järjestetään. Kyselyn tulokset esitetään rakennusta suunnittelemaan valittaville arkkitehdeille.

Toivomuksena on myös, että kaikki tanssin ystävät ja harrastajat valjastaisivat arkkitehtituttavansa tekemään tätä arkkitehtuurikilpailua - nyt meillä on oiva tilaisuus vaikuttaa siihen, että saamme Suomeen kaikki toiveemme täyttävän tanssikeskuksen!

Arkkitehtuurikilpailu päättyy 24.5.2004, ehdotukset arvioidaan kesäaikana ja tulokset julkistetaan elokuussa. Lisätietoja ja kilpailuohjelmia saa mm. Suomen Arkkitehtiliitosta SAFA ja Tiedekeskus Heurekasta Tulevaisuushanke..


Johannes 2004-02-08 11:32 =>

ÄÄh... minulla tuskailee näitten linkkien kanssa... No tässä ne ovat ainakin kirjoitetussa muodossa:

Suomen Arkkitehtiliitto = www.safa.fi

Heurekan tulevaisuushanke = www.heureka.fi/portal/suomi/tulevaisuushanke

Näistä osoitteista saa siis kilpailuohjelmia ja lisää infoa.

Joku jos vielä jaksaisi neuvoa minua näitten linkkien muodostamisessa... Ei onnistunut vaikka kuinka peistasin suoraan Matin ohjeista.


Krakataskussa 2004-02-08 11:43 =>

Safa

Heureka

Aivan uskomattoman hyviä uutisia. Vielä kun muutaman vuoden aikana saamme Pendolinojen aikataulut sovitettua tanssi-iltoina niin ei tarvitse humppamobiileilla moottoritiellä viilettää.

Ja Niskavuori nimikin on erinomainen.


Johannes 2004-02-08 11:54 =>

No niin, yritänpäs näitä linkkejä uudestaan:

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA

Heurekan Tulevaisuushanke Tulevaisuushanke


Krakataskussa 2004-02-08 13:47 =>

Saatan hyvin kuvitella vuonna 2006 kun tulen työmatkalta maailman polttamin sydämmmin perjantai tai lauantai iltana Helsinki-Vantaan lentokentälle ja viimeisillä voimillani raahaudun taksiin:

Taksinkuljettaja katsahtaa kysyvästi taustapeilin kautta ja:

Kraka: "Ajetaan suoraan Niskavuorelle."


Julia 2004-02-08 14:21 =>

Palstalla on asiasta esitetty aikaisemmin ehdotuksia. Onko ne tulkittu "epävirallisiksi" toiveiksi?


Johannes 2004-02-08 15:31 =>

Palstalla aiemmin esitetyt toiveet on kaikki tarkkaan kirjattu ja otettu huomioon, niistä on osia otettu jo kilpailuohjelmaankin. Myös käynnissä ollutta lapsiparkkikeskustelua on visusti seurattu - saattaapa olla että sellainenkin sitten Niskavuoressa aikanaan onkin. Eli lisää toiveita ja ideoita - kaikki otetaan innolla vastaan!


Bingomies 2004-02-08 20:14 =>

Akustiikka. Älkää antako arkkitehtien pilata. Ne on aika hyviä tässä asiassa.

Kyseessä tulee kuitenkin olemaan ilmeisen iso tila joten mahdollisuudet huonoon äänentoistoon on melkoiset.


Objection 2004-02-08 22:13 =>

Hieno nimi tuo Niskavuori, ja sillä on perinteitä myös suomalaisessa sielunmaisemassa. Hikeä, verta ja kyyneleitä ei ole säästetty, maata rakennettaessa.

Saanen esittää teemaan sopivia kainoja nimitoivomuksia: Olisiko tanssikeskuksen johtajan ovenpielessä olevassa kilvessä kenties nimi "Niskavuoren isäntä se ja se". Ja hänen sihteerinsä ovenpielessä nimi "Niskavuoren emäntä se ja se". Jos on olemassa vielä apulaisjohtaja, niin hänen ovenpielessään olisi "Niskavuoren nuori isäntä se ja se", jne.


Pixu 2004-02-11 12:34 =>

Koska tanssi.net on tämän tanssihankkeen isona innoittajana, voisi asian huomioida myös tanssikeskuksen eri osien nimeämisessä. Tanssislangin luettelointi näyttää olevan hyvässä vauhdissa ja sieltä varmaan löytyy termejä tähänkin tarkoitukseen.

Hakurivin paikka: Palmulehto

Ravintola: Eväste

Pukeutumistilat: Synkopointi / Oivallus

ja tietenkin tanssikeskusessa on oltava Nettikahvila nimeltä 'Tanssinet?' .. tuleeko lisäksi teksti 'herne nenässä' tms. se on jo hienosäätöä

Hei, oma pikasuutari vois olla tarpeellinen näin isolle tanssipaikalle. Onhan näitä kenkien hajoamisia tapahtunut kerran jos toisenkin.


Marcos 2004-02-11 13:19 =>

marcos 2004-02-11 13:14 Tässä joitain ajatuksia:

Ravintoloita (pienehköjä ja intiimejä) tarvitaan ehkä kaksikin tai sitten samassa ravintolassa vuoroiltoina eri teemaa: perinteistä ravintolamusiikia/salsaa/argentinalaista tangoa (milonga) ym.

Onko kukaan ajatellut tanssimuseota? Suomalaisesta tanssimusiikistahan on paljon historiatietoa, mutta itse tanssimisesta näyttävät tiedot olevan kovin hataria. Ei "museolle" varmaan kovin kummoista huonetta tarvittaisi, mutta kukaties jonkinlainen tila? Itse haluaisin erityisesti katsella vanhoja valokuvia erilaisista tanssityyleistä. Esillä voisi olla tanssiasuja, kenkiä, kirjoja, kertomuksia (paperilla tai monitorilla katseltavissa) jne.. Siis jotakin, joka linkittää nykyisen menneeseen. Juu, ja tietysti se musiikkipuolikin jotenkin mukaan, mutta ei siis pelkästään musiikki.

Pääsalin puolelle pari peiliseinää, jotta ne jotka haluavat katsoa ja kehittää omaa tanssiaan voivat sen tehdä.

Orkesterivalinnoista: kun kansa tottuu käymään paikassa, se käy, vaikka esiintyjä ei olisi nimiorkesteri, jos on luottamus siihen, että orkesteri tarjoaa hyvää tanssimusiikkia. Toivottavaa olisi, että paikalla saisivat esiintyä ja luoda uraa hyvät, mutta vähemmän tunnetutu esiintyjät. Alentaisi kulujakin, kaiken päälle.

Ja kuluista: useimmille tanssijoille oleellisinta hyvin tanssittava musiikki ja muut tanssijat. Tanssijoiden osaamistaso tulee automatic olemaan hyvä siellä syvässä etelässä. Suotavaa olisi, että myös lipunhinnat voidaan pitää matalina. Tilojen moninaiskäyttö antaa siihen hyvän pohjan, rakentamiskuluillakin on merkityksensä. Toisaalta pitää rakenteiden toki olla kauniita ja kestäviä. Mieluummin "ajatonta" designeä kuin pintamuotia. Mieluummin niin, että kolmenkymmenen vuoden kuluttua talo herättää nostalgisia, lämpimiä ajatuksia (jossakussa, joka silloin on elossa :-)) kuin ajatuksia, että pitäisi tuokin purkaa, että saataisiin jotain kunnollista tilalle.


Hambi 2004-02-11 13:53 =>

Laitampa minäkin omat ehdotukseni näkösälle, koska saatan olla hyvinkin vielä kolmen kymmenenkin vuoden päästä elossa, vieläpä tanssikunnossa. Ensimmäisenä tulee tietysti mieleen hyvä akustiikka ja laadukas lattiamateriaali. Fanilaumalle pitäisi olla jonkinlainen katselupaikka, vaikka sitten orkesteri riittävän kokoiseen "syvennykseen" soittamaan. Kädenalitanssijoita en suosittelisi aivan tanssitilan keskelle, koska silloin ei millään suoralla oikein mahdu liitämään pitkin askelin syliotteessa tanssien. Jos yhtä aikaa soitetaan kahdessa osiossa erilaista tanssimusiikkia, niin sillähän tuo toisaalta ratkeaa.

Peiliseinä on ehdottomasti tarpeellinen, mielellään vielä kuvausmahdollisuus ainakin kursseja verten. Sitten vielä seisomakatsomo aivan tanssijoiden viereen niitä varten, jotka haluavat vain vähän vetää henkeä tai ottaa opiksi toisten tanssista.

Pukeutumistilat, kahvio ym. ehdottomasti sirulla toimivaksi. Saat siis sisään tullessasi sirun, joka toimii narikkalappuna / säilytyslokeron avaimena ja sillä voi kuitata kahviosta pikkuostoksia lähtiessä maksettavaksi. Helppoa ja käytännössä testattua (ainakin yksi kylpylä Itävallassa toimii näin). Kaksi kahviota voisi olla hyvä. Pikatankkauspaikka jossakin tanssitilan laidalla ja jutustelupuoli jossakin sivummalla. Vesipiste vielä jossakin sopivassa paikassa mukitelineellä varustettuna.

Hyvän paikan kruunaa tietysti hyvät opasteet, erityisesti hakuvuorojen osalta. Samalla voisi miettiä hakurivien sijoittelua siten, ettei hakeminen häiritse tanssimista kummankaan sukupuolen hakuvuoron aikana.


Kosketinsoittaja 2004-02-11 15:03 =>

-Mielellään ei minkäänlaisia "syvennyksiä" orkesterilavaksi, ne aiheuttavat kuminaa ja kiertoa yms. epämukavaa.

-Orkesterikoroke ei saisi olla "ontto, kumiseva" laatikko.

-Roudaus mahdollista suoraan autosta lavalle. Mikäli tarvitaan luiskaa, sen pitää olla riittävän loiva

-Tyhjille kuljetuslaatikoille säilytystila lavan välittömästä läheisyydestä

-Kunnollinen 'apuäänentoisto' saliin (sateliitit viivepiireillä)


Pia M 2004-02-11 15:14 =>

Ilmastointi!!! Tärkeä erityisesti kesällä.

Tanssitila ei saisi olla akvaario josta seiniä ei saa auki. Mikään ei ole kurjempaa kuin tanssia hikisessä kasvihuoneessa. Lämpimänä kesäiltana tuulet saisivat pyyhkiä tanssilattiaa vapaasti... mikä on parempi ilmastointi?? kysyn vain.

Tanssihallia itse asiassa voisi kiertää leveä katettu ulkoterassi, jolloin katto varjostaisi niin ettei aurinko pääsisi paistamaan suoraan ikkunoista sisään mielellään koskaan. Samalla kuitenkin ikkunat (isot!!!) voisi avata niin että ne voisivat olla auki kesäsateellakin ilman että vesi lotisee sisään.

Toisaalta talvella voisi olla hyvä jos ulkoterassinkin saisi suljettua niin, että siitä tulisi ulkoilmasta eristettyä jäähdyttelytilaa. Samalla tanssitilan lämpötalous tehostuisi eikä lämmityskuluista tulisi niin suuria, kun suljettu (lämmittämätön) terassi toimisi ensimmäisenä puskurina pakkasta vastaan.

Tiiviitä mutta isosti avattavia ja muunneltavia ikkunoita ja lasiseiniä siis! Valoa, ilmaa ja toisaalta talvella myös lämpöä.


Meri 2004-02-11 15:11 =>

Tärkeää, että faneille on sellainen tila, missä he eivät ole tanssimisen esteenä. Ilmastointi pitäis olla myös hyvä. Mun mielestä olis kiva, jos ei olis niitä "lihatiskejä". Tilalla voisi olla pieniä pöytäryhmiä.


Krisse 2004-02-11 16:52 =>

Loistavia ajatuksia esitetty paljon.

Painottaisin minäkin hakurivien sijoittumisen tärkeyttä, erityisesti naistenhaun aikaan miesrivistö tuppaa muodostumaan 4 metrin päähän naisten rivistä keskelle lattiaa. Toivottavasti joku lahjakas arkkitehti keksii miestenriville luontevan ja toimivan paikan.

Jos paikassa on tarkoitus pyörittää muutakin liikuntatoimintaa, kunnon pukuhuoneet ovat tarpeen ja miellyttäisivät etenkin talviaikaan tanssikävijääkin. Kolikolla toimivat kopit niille jotka haluavat vaatteita vaihtaa ja vaikka käydä suihkussakin.

Kun samassa kompleksissa on kaikenlaista muutakin, mielestäni olisi hauskaa jos tanssitilaan näkisi vaikka ulkopuolisesta kahvilasta (vrt. uimahallit). Tällöin tanssimattoman kuskin (vaikkapa teini-ikäisen tanssijan vanhempi) ei tarvitsisi maksaa tanssilippua ja voisi kuitenkin katsella menoa. Tiedä vaikka sitten seuraavalla kerralla sieltä intoontuisi mukaankin...


Johannes 2004-02-11 17:04 =>

Erittäin hyviä kommentteja kaikki tähän mennessä tulleet!

Pekka Niskan kanssa olemme puhuneet miellyttävän sisäilman merkityksestä ja se tarkoittaa täydellisen ilmastointilaitoksen rakentamista (= kesäaikainen jäähdytys ja talviaikainen lämmön talteenotto), jolla taataan ympärivuotinen 19-22 asteen vedoton lämpötila.

Akustiikka on todellakin monessa tanssisalissa täysin retuperälle jätetty suunnittelualue - tuloksena kumiseva, tukkoinen äänentoisto ja kaiku. Äänimaailma voidaan erikseen suunnitella huolellisesti mm. tilanmuodostuksella sekä katon ja seinien materiaaleilla. Tieto-taitoa on, ja sitä varmasti tullaan käyttämään.

Salin arkkitehtuuriksi pyritään varmaankin hakemaan läpinäkyvän kevyttä ja ilmavaa tunnelmaa. Tähän voidaan vaikuttaa suurilla ja avattavilla ikkunapinnoilla, joita tarvittaessa sheidataan säleillä tai muilla verhoratkaisuilla. Avattavuus ja tanssisalin hengittävyys terasseille on myös oleellinen suunnittelun lähtökohta. Suuria peilipintojakin varmasti tarvitaan.

Puhetta on myös ollut, että saliin tulee kunnollinen ja selkeä opastusjärjestelmä sekä hakuvuoroille että soittovuoroon tuleville tanssikappaleille, esimerkkinä Pekka Niskan Pojat -yhtyeen käyttämä opastintaulu.


Kapteeni 2004-02-11 22:49 =>

Ihmeen vähän on tullut mielipiteitä Niskavuoresta? Jokaisella meillä tämän palstan lukijoilla on kuitenkin unelma mikä olisi tanssisaleista paras...

Ilmanvaihto, akustiikka ja ilmavuus (mahtaa olla sama asia kuin "tanssilavamaisuus") ovat kaikki sellaisia ominaisuuksia joita kannatan.

Lisäksi hyvät sosiaalitilat ja ruokailu Raskaan Työn Raatajille eli soittajille.

Joo, ja tuo luonteva sijainti miestenriville. Siitä täytyykin laittaa ihan oma keskustelu liikkeelle. Kuinka epäluontevaa on seisoa keskellä tanssirivistöä kun ympärillä jo aletaan kovasti tanssia...


Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2004-02-12 7:53 =>

Tanssitilan jaettavuus on hyvä asia. Jos ajatuksena on sovittaa tilaa tanssijoiden määrään. Väljyys on hyvä asia, mutta liian väljä tuntuu tyhjältä. Sijainti on hyvä.

Uutta tanssipaikkaa on kaivattu erityisesti siihen aikaan, jolloin Pavi ei ole auki. Jos uusi keskus toimii ympärivuotisesti, on vaarana Pavin toiminnan hiipuminen? Voidaanko toiminta yhteensovittaa jotenkin niin, ettei näin kävisi?

Kevät-kesäkaudella pitäisi olla tila, jossa tulee kesälavafiilistä. Sitä tulee Pavillakin, vaikka sijainti on teollisuusalueella. Tämä fiilis tulee avattavista ikkunoista ja ulkopuolen kasvillisuudesta (koivuista). Monipuolisella opetustoiminnalla voitaisiin saada paikka tutuksi uusille tanssijoille.

Jos riittävää käyttöastetta ja kannattavuutta ajattelee, pitäisikö tilat olla käytettävissä osan viikosta urheilutoimintaan. (palloilu etc..vai onko nopea muunnettavuus liian vaikeaa toteuttaa).


Flashover 2004-02-12 10:14 =>

Tätä sitä on odotettu kuin kuuta taivaalta :-) ja sijoituspaikka loistavasti valittu. Arkkinikkareilla alkaa kova aherrus kesällä, tilasuunnittelu on tietty meidän tanssijoiden kannalta eräs merkittävimmistä asioista. Edellä tuli jo ilmi esim. miesten hakurivistön ”sotkeentuminen” muihin tanssijoihin. Tämä on kyllä myös tilasuunnittelun kannalta eräs suurimpia haasteita ratkaista ongelma joka on lähes joka tanssipaikassa. Eräs vaihtoehto nautinnollisen tanssin katselun osalta voisi olla ”parvi”, kuten esim. Sirkuksessa on, toteutus voisi olla hieman nykyaikaisempi. Akustiikan osalta lienee paras käyttää nk. ”koeteltuja ja hyväksi havaittuja” ratkaisuja, asiantuntijoitahan tällä alalla on. Mikäpä sopisi paremmin rakennusmateriaaliksi ”Niskavuoreen” kuin puu, jonka käyttö vähentyi elementtirakentamisen myötä dramaattisesti. Onneksi on taas saatu puurakentamisen perinnettä palautettua ja viranomaismääräykset vastaamaan nykyaikaa.


Josef 2004-02-12 16:17 =>

Toivon

- Mielikuvitukseen ja tunteeseen vetoavaa tanssipaikkaa

- kamelialehtoa (Camellia japonica)todelliseen tunteiluun (paikka missä tanssia kukkivien puiden alla. Mikäli kameliat ovat liian dramaattisia, kirsikkapuutkin käyvät)

- kaktuspistettä palautteen antoon (kaktuksia ei saa aidata satunnaisia törmäyksiä estämään)

- suihkulähdettä vilvoitteluun (oltava mahdollisuus tanssia virvoittavan sumu-/pisaraverhon läpi. Tätä voidaan käyttää myös palautteen antoon.

- liukumäkeä narikasta suoraan nirppanurkkaan ja toista tandemmäkeä tanssisalista kahvioon tai ulko-ovelle

- seinäruusuille/-ohdakkeille harastusmahdollisuuksia tanssimattomien tanssien ajaksi: automaattibingo, missä voi voittaa kahvipaketin ja moottoroitu "rodeohärkä", millä näyttää taitonsa ja rohkeutensa

- suunnittelun ja rakentamisen lähtökohdaksi ajatelmaa: tarkoituksemukaisuus on kauneutta!


Vinorosso 2004-02-12 18:47 =>

Mahtavaa viihdettä lukea Niskavuoreen kohdistuvia toiveita, kiitos siitä kaikille osallisille. Eipä ole paljon lisättävää toiveisiin. No jos jonkin asian mainitsen toiveenani, olisi se sellainen terassi/kahvila tanssitason yläpuolella, voisi sieltä sitten katsella ja taivastella.


Kullervo 2004-02-12 21:02 =>

Hyvä ajatus uuden tanssikeskuken rakentamiseksi,toivottavasti asia etenee paremmin kuin Mustikkamaalle suunniteltu tanssikeskus.Vihjeeksi hankkeen puuhaajille että pitäkää jalat maassa arkkitehdeilta sillä käsitykseni mukaan mitä korkeammin koulutetut henkilöt ovat suunnittelemassa rakennuksia sitä huonompia niistä tulee.(vuotavat katot,vääntyilevät seinälaatat)Yläkerran ravintolatilat josta voi bongailla tanssisali tapahtumia olisi hyvä olla,vastaavanlainen paikka löytyy Joensuusta.Olisiko palstan lukijoista talkootöihin tarvittaessa ????.

Mahdolliset suunnitteluvirheet/rakennusvirheet korjaa puutarhuri.


Krakataskussa 2004-02-13 10:02 =>

Kun Heurekan kulttuurikeskittymään suunnitellaan tietotekniikkamuseota niin samaan yhteyteen voisi rakentaa myös "nörttivanhainkodin". Nörttivanhaikodista olisi tietysti suora yhteys ( ulos menemättä ) Niskavuoren tanssisaliin.

Nörttivanhainkotiin pääsisi noin 50 vuotiaana kun on tehnyt koodia tietyn todella suuren määrän.

Nörttivanhainkodissa on tietysti oma terapiaohjelma tietokoneista vieroitukseen jossa vieressä sijaitsena tanssisali on pääroolissa.


Puujalka 2004-02-13 15:43 =>

Ja siltä varalta, ettei flaxi käy naistentunnilla, voisi kahviossa tms. nurkassa olla nettikone tai pari. Voisi naputella ON-LINE tietoja keskustelupalstalle.

Kotisivuna tietysti tanssi-net.

Tulisi samalla mainosta tällekin palstalle.


Marcos 2004-02-13 16:58 =>

Vielä vähän lisää: Täällä on kannettu huolta hakurivien sijoittumisesta, etteivät olisi tanssijoiden tiellä. Erityisesti epäillään, että naistenhaulla miesten rivi olisi tiellä. On kai se tiellä silloinkin, kun miehet hakevat, mutta ehkäpä silloin hakemattomat miehet siirtyvät syrjään aiemmin kuin naistenhaulla viimeiset, naisten hyljeksimät tavikset (tai tunnistamattomat partaveitset), jotka viimeistä toivoaan elättelevät...

Seikkaa voisi tietysti hiukan lääkitä tekemällä puoltenvaihto, siis miehet seinustalle. En kyllä ole oikein missään nähnyt näin tehtävän, joten seikasta pitäisi sitten valotauluin tms. selkeästi kertoa, kun asia on uusi.

Realistisempana ratkaisuna kuitenkin pitäisin sitä, että huolehditaan, että a) tanssialue on kyllin suuri (ja sehän tulee olemaan) sekä b) että hakurivialue on kyllin pitkä (ja haettavat iän mukaan lajiteltuina, mutta se taitaa hoitua luonnostaan :-)). Mielestäni esim. Helsinki Pavilla hakeminen käy sutjakasti, koska hakurivi on valtavan pitkä, vastaavasti syvyyttä naisten ja miesten rintamissa on varsin kohtuullisesti. Toista ääripäätä edustaa esim. Tuuloksen kapakanmäki, jossa hakurivi on salin lyhyellä sivulla ja etenkin "nuorten naisten puolella" on usein hirvittävä tungos. Pavilla on myös mielestäni mukavasti toteteutettu kahden salin problematiikka. Lasiverantaa suosivat nuoret/kädenalitanssijat/taitavat tanssijat, mutta jako ei kuitenkaan ole sikäli jyrkkä, että ison salin hakurivi jatkuu saumattomasti lasiverannalle. Näin ei muodostu mitään jyrkkää kastijakoa, vaan on helppo pistäytyä tanssimassa puolella taikka toisella. Mielestäni kahden yhtäaikaisen tanssisalin käyttö on ihan hyvä asia, se antaa mahdollisuuden etsiytyä "omanlaistensa" pariin, toisaalta mahdollistaa myös "tanssimisen yli raja-aitojen".

Siis yhteenvetona: hakurivi pitkälle sivulle. Akustiikka/äänentoisto kohdalleen, että salin takaosaankin sekä mahdollisiin "rinnakkaissaleihin" kuuluu kohtuullisesti, ainakin niin hyvin, että tanssin rytmissä on helppo pysyä, se on minimivaatimus.


Kake 2004-02-15 18:14 =>

"Vapaanriistan" alue. Tarkoittaa paikkaa jossa seisovaa henkilöä saa hakea kuka tahansa. Esim. Normaalilla miestenvuorolla, jos mies menee tälle alueelle niin silloin häntä saa hakea naiset tanssimaan ja tietysti päinvastoin.

Kirjoittajan avainsanat: tanssikeskus, arkkitehtuurikilpailu

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu