TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pettääkö rohkeus ? (Peter 2004-02-05 17:35)

Pettääkö rohkeus? - Ei petä! Eihän? :)

Päivi
2004-02-06 1:14

Marcosin kirjoitus oli kuin minun näppikseltäni, mutta vastaanpa nyt kuitenkin vielä ihan ominkin sanankääntein (tällaisen 9 vuotta lavoja ja kurssejakin tahkonneen kolkyt ja risat neitosen kuvakulmasta).

”mikä on se "sosiaalifoxi" ? (tms).”

Jos minä puhun ”sosiaalifoksaajasta” negatiivisessa mielessä, tarkoitan henkilöä, joka on tanssinut vuosikausia samalla tyylillä, kehittymättä mihinkään, syystä että ei ole kiinnostunut tanssinsa kehittämisestä. Tällaisen henkilön kanssa tanssi ei ole yleensä kovin viihdyttävää, varsinkin kun henkilökemiatkaan tuskin kohtaavat, koska meillä on minulle niin tärkeän asian - tanssin – suhteen aivan erilaiset intressit.

Yleensä sosiaalifoksi on kuitenkin ihan neutraali termi kuvaamaan sitä tanssia, jota lavoilla yleisesti tanssitaan.

”Onko väärin jos "amatöörinä" uskaltautuisi hakemaan seeprakenkiä käyttävää daamia ? (on meinaan vaikeata oppia "hyväksi" jos ei voi tanssia itseään parempien kanssa". Jos osaa mennä hyvin rytmissä ja pyöriäkin mutta ei tiedä mitään hienouksia, niin kehtaisiko kyseisiä daameja hakea ?”

Ensinnäkin on muistettava, että kaikki seeprakenkäiset ei ole ”huipputanssijoita”, niinkuin jo viimeviikkoisesta keskustelustakin kävi ilmi.

Mutta joo, kyllä ”hyvää” tanssijaa voi hakea, vaikkei mikään ”mestari” olisikaan, nimittäin vähäinen tanssitaito kokemattomuuden takia ei ole pahe! Pahe minun - tanssiin hurahtaneen - silmissä on, ettei ole innostunut tanssillisesta kehittymisestään!

Kohtuus hauissa on kuitenkin muistettava! Hae pääsääntöisesti omaa tasoasi lähellä olevia (jo naistentunnin flaksisikin varmistamiseksi!) ja sitten aina silloin tällöin itseäsi selkeästi kokeneempia. Jos rymitajusi ja intosi on kohdillaan, hakuriviin jäänyt konkarineitokainen voi olla hyvinkin ilahtunut haustasi! Konkarimiesten nenän edestä ei kovin aloittelevan ehkä kannata ryntäillä daameja hakemaan; itseäni ainakin aloittelevamman haku harmittaa tuollaisissa tilanteissa, vaikka muussa tapauksessa olisinkin kyseisen hakijan kanssa tanssinut ihan mielelläni.

Pakkejakin saattaa napsahtaa (varsinkin jos olet tuntematon, huonoryhtinen, epäsiisti, haet väärällä hakuvuorolla ja olet pukeutunut villapaitaan ja harmasiin pomarfineihin...;)
Jos kuitenkin ainoa ”vikasi” on kokemattomuus ja tuntemattomuus, ja siitä huolimatta saat pakit, älä lannistu, ei niitä kovin monia jatkossa tule, jos vain rytmitajusi ja käytöksesi on ok!

Kiinnitä huomiotasi myös naistenhakuihin. Jos joka tanssi-ilta hakemasi daami ei IKINÄ hae sinua naistenhaulla, siitä voinet vetää jotain johtopäätöksiä (yhden-kahden illan perusteella et).

Kaivelin palstan historian hämäristä esiin keskusteluketjuja, joissa pohtimiasi asioita sivutaan:

Aloittelevan miehen kymmenen käskyä
Hakemattomuus
Etiketti taitavia haettaessa
Vaan kuka opettaa ne nuoret miehet?
Uskaltaako vai eikö uskalla tansseihin kanssanne?
Täällä uusi tanssinetin "löytäjä".
Suhtautuminen aloittelijoihin?

Palvelimen vanhoihin kirjoituksiin kannattaa sukeltaa sanahakemiston avulla. Lisää aihetta sivuavia kirjoituksia voisi löytyä esim. hakusanojen Haku, Nirppanokka, Pakit ja Sisäpiiri avulla.
Lisäksi sinä, uudehkona tanssijana, voisit löytää mielekiintoisia/hyödyllisiä kirjoituksia esim. aihesanojen Aloittelija, Etiketti, Foxtrot, Nuoret ja Vienti alta.

Ja sitten kannattaa tietysti lukea Tanssipalvelimen ”Tanssietiketti ja käytännön ohjeita”, jos et ole vielä lukenut.

(Ja tämä, että laitan tänne linkkejä, ei sitten tarkoita sitä, ettei jo kerran ilmastua asiaa voisi uudelleenkin täällä sanoa, vaan ne on vain tiedoksi/avuksi uusille palstalaisille ja miksei piristykseksi, ja vaikka jutun juureksikin, vanhoillekin kirjoittelijoille!)

Kirjoittajan avainsanat: haku, hakumäärä, hakeminen, kohtuus, aloittelija, sosiaalifoksi, seeprakenkä, mustavalkokenkä, henkilökemia, flaksi, hakuflaksi, pakit

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu