TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kultsa lopettaa (Tapani 2004-01-26 23:48)

Kultsa lopettaa / pohdiskelua

Elisa
2004-01-28 9:56

Viihdekeskuksen ilmoitus on mielestäni hieman outo. Siinä on vähän kuin koston makua. Tosiasiahan on kuitenkin, että huvitilaisuuksien, kuten tanssien, järjestäminen on liiketoimintaa. Sitä jatketaan, jos syntyy riittävästi katetta (kate = tulot miinus menot). Toiminta lopetetaan, jos riittävää katetta ei kerry. Yksittäisten tai useidenkaan asiakkaiden valituksilla ei ole liiketoiminnan lopettamis- tai jatkamispäätökseen minkäänlaista vaikutusta – ainakaan jos päättävät tahot ovat tehtäviensä tasolla.

Satuin saamaan lokakuussa mediatiedotteen Kulttuuritalon tanssien alkamisesta. Jo silloin ajattelin, että ei tule onnistumaan. Lainaus: "Kulttuuritalon tanssi-illoissa yleisöllä on oiva tilaisuus seurata huippuohjelmaa ja nauttia musiikkiesityksistä myös istumapaikoilla ilman "tanssipakkoa"."

Tanssipakkoa...? Mikä se sellainen tanssipaikka on, jossa tanssi on välttämätön (tai vältettävä) paha?

Menestyvää tanssipaikkaa ei voi tekemällä tehdä. Menestyvä tanssipaikka syntyy. Se syntyy ihmisistä ja heidän luomastaan tunnelmasta.

Muutama huippujenkkitanssija ei pysty pitämään yhtään tanssipaikkaa pystyssä. Tansseihin tarvitaan tanssijoiden perusjoukko, joka ei sen kummemmin välitä enää kehittää taitojaan, vaan joka tulee yksinkertaisesti tanssimaan ja viihtymään. Ne tanssipaikat, joissa tämä tanssijoiden perusjoukko viihtyy, kannattavat ja säilyvät.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu