TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Askellus (Pia M 2004-01-19 12:45)

Suositeltavat liikkumistekniikat...

Marcos
2004-01-23 10:41

Olet kovasti polttanut ruutia Tapanin kanssa, heitänpä minäkin jotain sekaan:

Päivi: "Vaihtoehto B: Lähdetään ponnistamaan vasemmalla jalalla hitaasti eteen, niin, että oikea jalan kanta liukuu hiukan eteenpäin. Juuri ennen kuin oikea jalka lasketaan maahan, ponnistetaan vasemmalla vielä hiukan voimakkaammin. Vasen jalka irtoaa lattiasta HETI, kun oikean jalan pohja ottaa lattiaan (o jalka edelleen lähes suorana)! Vartalo siirtyy koukistuvan oikean jalan päälle vasemman jalan ponnistuksen antamasta vauhdista."

Ilmeisesti pidät vaihtoehdon B tyyppisestä liikkumistekniikasta, itse ajattelen samoin. Ainakin esim. hitaalla dynamiikalla tangoa tanssiessani haluan askeltaa juuri noin, askeltava jalka lähtee liikkeelle lähes yhtä aikaa, kun vartalo alkaa "kaatumisliikkeensä" (vaikka periaatteessa vartalo liikkuu edellä), askeleen loppuvaiheessa liukuu eteenpäin painottomana lattian pintaa hipoen kunnes tukijalka ponnistaa ja paino siirtyy astuvalle jalalle. Mielestäni muulla tekniikalla ei saavuteta liikkumiseen sitä pehmeyttä, jota haluan. Voi olla, että askellan eri tavoin, kun haluan liikkua nopeammin/dynaamisemmin.

Sitä en ymmärrä, että joku tanssinopettaja olisi kyseistä tekniikkaa vastaan. Periytyykö näkemys kilpatanssin maailmasta, en tiedä, en ole juuri tätä asiaa edes kilpatansiesityksissä osannut katsoa. Liian orjallisesti ei sieltä kaikkea pidäkään kopioida. Muutenkin mielestäni kilpatanssiesityksissä korostuu liikaa urheilullisuus, voima ja nopeus (tanssiurheilustahan nuo puhuvatkin), lavatanssijana arvostaisin enemmän pehmeyttä, kauneutta ja matalaa energiankulutusta. Kyllähän esim. lattaritanssien kuuluu olla nopeaa ja sähäkkää, mutta minusta huippukilpapareilla kaikki käy jo luonnottoman nopeasti, siitä pitäisi ruveta antamaan virhepisteitä! Pari kolme vuotta sitten seurasin lattareiden SM-kisoja TV:stä, kaikki tanssivat hyvin, mutta mielestäni kauniisti vain yksi pari, jonka tanssityyli oli repivän sijaan pehmeä, silti riittävän nopea ja sähäkkä. Suuri oli iloni, kun sinä vuonna juuri tuo pari voitti (olivat Oulusta, kilpatansseja seuraavat varmaan muistavat nimetkin). Viime vuonna eivät minun ja tuomarien maut sitten tainneet mennä ihan niin yhteen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu