TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Askellus (Pia M 2004-01-19 12:45)

Suositeltavat liikkumistekniikat...

Päivi
2004-01-22 19:31

"Se missä mielipiteemme eroavat on se (mikäli olen kantasi oikein ymmärtänyt), että sinusta ei ole kyse hiippailusta jos etenevä jalka on siirretty mutta painoton siinä vaiheessa kun sille aletaan siirtää painoa. Kun taas minusta on."

Kyllä, olet ymmärtänyt aivan oikein, jalan ojentaminen ei ole mielestäni hiippailua. Se mitä ojentamisen jälkeen tapahtuu, ratkaisee sen, syntyykö siitä hiippailua vai jotain muuta.

Otetaan samanlainen lähtökohta ja kaksi erilaista jatkoa sille (molemmissa versioissa on tarkoitus pitää tanssikorkeus vakaana, ei siis pompahteluja):

Vasen jalka tukijalkana, koukistettuna, vartalo täysin tukijalan päällä. Oikea jalka ojennettuna eteen, kanta millin irti lattiasta, täysin painottomana.

Vaihtoehto A: Lasketaan oikean jalan jalkapohja maahan, koukistetaan hieman oikean jalan polvea, siirretään paino vasemmalta oikealle jalalle ja siirretään vasen jalka oikean viereen oikean jalan voimalla.

Vaihtoehto B: Lähdetään ponnistamaan vasemmalla jalalla hitaasti eteen, niin, että oikea jalan kanta liukuu hiukan eteenpäin. Juuri ennen kuin oikea jalka lasketaan maahan, ponnistetaan vasemmalla vielä hiukan voimakkaammin. Vasen jalka irtoaa lattiasta HETI, kun oikean jalan pohja ottaa lattiaan (o jalka edelleen lähes suorana)! Vartalo siirtyy koukistuvan oikean jalan päälle vasemman jalan ponnistuksen antamasta vauhdista.

Molempia versioita voidaan kokeilla myös niin, että sanat "ojennettuna eteen, kanta millin irti lattiasta" jätetään kokonaan pois, eli toisin sanoen oikea jalka ojennetaan ottamaan vastaan askel ajoituksellisesti hieman myöhemmin, vasta sen jälkeen kun painopiste on jo peruuttamattomasti liikkeellä.

Ja sitten tutkailemaan kokeilujen tuloksia.

Kirjoittajan avainsanat: askeltekniikka, tukijalka, ponnistus, vieminen, vienti, seuraaminen, askel, painonsiirto, astuminen, kontakti, tanssikontakti, pressi, askelpituus, aloittelijat, aloittelijalle, liikkumistekniikka

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu